in , ,

Sinopsis Drama Bersiri MENANTI SENJA Lakonan Johan As’ari & Trisha Ooi

Hilang Kepercayaan Orang Tercinta, Wujudkah Peluang Kedua Untuk Mengecapi Kebahagiaan?

Syukri (lakonan Johan As’ari) mengalami situasi yang sukar. Dia difitnah dan nama baiknya tercemar atas kesalahan yang tidak dilakukannya. Akibatnya, dia kehilangan kepercayaan daripada isteri tercinta, dipisahkan dengan anaknya, dan terpaksa menjalani hukuman penjara.

Namun, dalam keadaan yang sukar itu, masih ada peluang untuk Syukri mendapatkan pengampunan dan membersihkan namanya. Walaupun semuanya kelihatan gelap, tetapi peluang kedua mungkin wujud bagi Syukri untuk mengecapi kebahagiaan. Adakah dia mampu mengatasi cabaran ini dan memperoleh kembali kepercayaan dan kebahagiaan yang telah hilang? Semuanya masih menjadi tanda tanya.

Sinopsis Drama Bersiri MENANTI SENJA Lakonan Johan As'ari & Trisha Ooi

Menyusuli Hati Tercarik Luka di slot Samarinda, saksikan drama bersiri baharu Menanti Senja menggandingkan pelakon – pelakon hebat Malaysia seperti Johan As’ari, Trisha Ooi, Faizal Hussein dan Khatijah Tan pada 17 Januari 2024, setiap Isnin hingga Khamis, pukul 10.00 malam di TV3 dan strim eksklusif secara HD melalui Tonton di www.tonton.com.my, muat turun aplikasi Tonton melalui Google Play atau App Store.

Drama bersiri 15 episod terbitan Anomali Media & Production merupakan idea asal daripada pengarah, Faizal Nadxaman dengan nukilan skrip oleh Shaza Talib. Menanti Senja mengisahkan pengorbanan dan kasih sayang seorang ayah dan suami diuji apabila isteri dan anaknya dipisahkan daripadanya akibat kesalahan yang tidak dilakukannya. 

Selepas ayahnya meninggal dunia, Syukri (Johan As’ari) mengambil alih tanggungjawab menjaga ibunya, Mak Milah (Khatijah Tan). Syukri membuka sebuah kedai yang menawarkan servis memperbaiki alatan elektrik/elektronik dengan sahabat baiknya, Epul. Walaupun perniagaan mereka hanya kecil-kecilan, namun ia dapat menampung keluarga masing-masing.

Sinopsis Drama Bersiri MENANTI SENJA Lakonan Johan As'ari & Trisha Ooi

Kehidupan sederhana Syukri berubah selepas berkenalan dengan Sarah (Trisha Ooi), anak kepada pemilik syarikat perindustrian kayu. Mereka berkahwin dan dikurniakan dengan seorang anak perempuan, Suhana walaupun perkahwinan mereka tidak direstui oleh ayah Sarah, Kamal (Faizal Hussein). 

Kamal telah menyuruh Syukri bekerja di kilangnya. Satu hari, Syukri dituduh pecah amanah. Malangnya, Syukri gagal membela diri dan dipenjarakan akibat kesalahan yang tidak dilakukannya. Setelah dibebaskan, Syukri telah bertekad untuk membersihkan namanya demi menambat hati Sarah semula dan mendapatkan hak jagaan anaknya Suhana. Adakah perjuangan cinta seorang suami dan ayah ini berpihak kepadanya? 

Sinopsis Drama Bersiri MENANTI SENJA Lakonan Johan As'ari & Trisha Ooi

Terkenal dengan watak Botak menerusi drama bersiri Juvana, sudah pastinya para peminat tidak sabar untuk melihat aksi Johan As’ari dalam drama terbaharu ini. Menurut Johan As’ari, “Saya tertarik dengan skrip Menanti Senja dan tidak ingin melepaskan peluang untuk bekerjasama dengan pelakon senior, Faizal Hussein dan Khatijah Tan, serta Trisha Ooi, gandingan saya yang sangat senang bekerja. Watak Syukri banyak bermain dengan emosi dan ia agak berlainan dengan watak-watak yang pernah saya lakonkan. Seiring dengan usia pembabitan saya di industri ini, saya ingin menerokai kepelbagaian sisi watak dan menjadikan watak itu lebih hidup dan dekat dengan penonton. Terima kasih TV3 kerana masih mempercayai bakat lakonan saya. Semoga drama bersiri “Menanti Senja” mendapat tempat di hati peminat-peminat Johan As’ari.”

Jangan ketinggalan untuk menonton Menanti Senja menerusi slot Samarinda, setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 10.00 malam di TV3 dan strim eksklusif secara HD melalui Tonton di www.tonton.com.my, muat turun aplikasi Tonton melalui Google Play atau App Store. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dokumentari Khas Raja Payung Negara Suka Duka Lima Tahun Penuh Memori

NOH SALLEH

Ibu Kepada Anak Angkat Mizz Nina Buat Tiga Tuntutan Terhadap Noh