Sinopsis Cinta U Turn Lakonan Fasha Sandha, Awie & Fiza Elite

CINTA U TURN
Line Clear Motion Pictures

Tarikh Release:
1 Mei 2008

Pengarah:
Prof Madya A. Razak Mohaideen

2402854191 8F628Ca1Ba O | 4

Pelakon:
Awie : Faiz (Pelakon Utama)
Fasha Sandha: Juliana (Pelakon Utama)
Mazlan Pet Pet: Hafiz (Pelakon Utama)
Abu Bakar Omar : Datuk Shuib (Pelakon Pembantu)
Jalaluddin Hasan : Datuk Jamaluddin (Pelakon Pembantu)
Azlee Senario: Manager (Anuar) (Pelakon Pembantu)
Fiza Elite: Lilly (Pelakon Pembantu)Krew:
Mohd Erman: (Pengarah Fotografi)
Faizul A. Rashid : (Penyunting)
Aileen Seet: (Pengurus Produksi)
Penerbit: Latiff Mohaideen

2403683066 442466808C O | 5

Sinopsis Cinta U Turn
Datuk Shuib mempunyai seorang anak bernama Faiz. Dia ingin anaknya itu mengambil alih perniagaan beliau dan mengahwini seorang gadis, Juliana, iaitu anak kepada sahabatnya itu Datuk Jamal. Kekeliruan identiti Juliana berlaku apabila gambar Juliana telah bertukar dengan gambar seorang gadis yang tidak menepati citarasa Faiz. Dengan segala yang berlaku Faiz telah membuat keputusan untuk melarikan diri.

Setelah melarikan diri, Faiz pula berkenalan dengan Hafiz. Sebuah persahabatan telah terjalin diantara mereka dan telah bersama-sama berkerja di sebuah bengkel. Pada suatu hari Juliana datang ke bengkel kereta itu dan telah membuat Faiz jatuh cinta dengannya. Faiz pula sanggup melakukan apa sahaja untuk Juliana sehingga akhirnya berjaya menawan hati Datuk Jamal. Faiz telah ditawarkan kerja di rumah Datuk Jamal sebagai pemandu dan pengawal peribadi Juliana. Dengan segala yang terjadi Juliana berasa kurang senang kerana segala perancangannya telah gagal.

Keadaan menjadi lebih rumit apabila Datuk Jamal berjumpa dengan Hafiz yang memakai rantai pusaka Datuk Shuib. Datuk Jamal lalu membawa Hafiz balik dan diperkenalkan sebagai bakal menantunya. Faiz pula meminta Hafiz meneruskan penyamaran beliau. Berjayakah mereka menyembunyikan identiti masing-masing sebelum Datuk jamal mengetahui perkara sebenarnya?

2402854723 4632979Ae3 O | 6

[tags]sinopsis, film, cinta u turn, Fasha Sandha, Awie, Fiza Elite, mazlan pet pet, abu bakar omar, jalaluddin hassan, azlee senario, fiza elite, pengarah, fotografi, cinematografi, trailer, poster, sneak preview[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Photos Katherine Heigl Film 27 Dresses

Promo: Dapatkan Majalah Cinema Online Keluaran April Sekarang!