in ,

Shuib Keluar Produk Sanitizer, Tampung Kekurangan Bekalan

Kekurangan bekalan barangan penting seperti topeng muka dan cecair pembasmi kuman (sanitizer) sejak tersebarnya wabak Coronavirus (Covid-19) telah mendorong pelawak Shuib Sepahtu untuk mengeluarkan produk hand sanitizer-nya sendiri, Be Safe.

Menurut Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 36, dia terpanggil untuk mengeluarkan produk terbabit kerana kasihan melihat orang ramai tercari-cari hand sanitizer sehingga ada yang ditipu apabila membeli secara atas talian.

“Saya ada hubungi dengan pihak kilang pengeluar hand sanitizer dan memandangkan permintaan tinggi kini, saya kira ini masa yang sesuai untuk saya tampil dengan produk hand sanitizer sendiri.

“Bukan mahu ambil kesempatan terhadap situasi sekarang, tetapi saya buat kerana ia adalah keperluan pada masa kini dan stok pula terhad,”

– Shuib

Tambah pelawak itu lagi, produk tersebut sudah mula berada di pasaran dan akan diagihkan ke beberapa farmasi dan hospital.

Dalam pada itu, berkongsi perkembangan sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), Shuib berkata, tugasnya sebagai penyampai radio menerusi segmen Geng Pagi Hot di Hot FM masih berjalan secara giliran.

Bagaimanapun kebanyakan masa dihabiskan di rumah bersama isteri, Siti Sarah Raisuddin dan tiga orang anaknya iaitu Uwais Alqarni, 9, Dzahira Talita Zahra, 6, dan Ariq Matin, 4.

“Saya ikut arahan kerajaan, habiskan masa di rumah dan Alhamdulillah saya memang lebih suka duduk di rumah. Kalau bersenam pun saya buat dalam rumah.

“Saya ambil peluang luangkan masa dengan keluarga, kemas rumah, boleh dikatakan setiap hari ada sahaja bahagian dalam rumah yang berubah.

“Buat masa ini, saya tutup kedai Bubble Bee di Shah Alam sebab tak mahu mendedahkan pekerja dan pelanggan kepada risiko,”

– Shuib

Shuib juga turut berdoa agar wabak ini cepat pulih agar setiap rakyat Malaysia dapat kembali melakukan rutin harian seperti biasa. 

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Kadar Kematian COVID-19 Di Malaysia Hanya 1.1 Peratus

Pengarah Janji Sekuel Filem TRAIN TO BUSAN iaitu PENINSULA Lebih Menarik