in

Shopee & Pos Malaysia Lancar Program Penghantaran Percuma

Shopee, pasaran sosial mudah alih pertama yang terkemuka dengan lebih daripada 12 juta pengguna di rantau ini adalah platform percuma untuk pelanggan. Shopee Malaysia bekerjasama dengan perkhidmatan penghantaran kurier terkemuka negara, Pos Malaysia, untuk memberi semua penjual dalam Shopee keupayaan untuk menghantar barangan yang dijual mereka secara percuma.

Dilancarkan pada bulan Disember 2015, Shopee adalah platform holistik pelanggan-ke-pelanggan (C2C) yang bertujuan untuk menyokong usahawan, termasuk individu dan perniagaan, untuk membeli dan menjual dengan selamat dan selamat di telefon bimbit. Hari ini, Shopee Malaysia telah bertambah kepada lebih daripada satu juta muat turun dalam jangka masa 6 bulan sahaja.

Shoppe Dan Pos Malaysia

Shopee melancarkan Program Penghantaran Percuma untuk semua orang di Malaysia!

[dropcap]S[/dropcap]hopee adalah platform percuma tanpa yuran penyenaraian dan yuran komisen. Program Penghantaran Percuma Shopee akan merendahkan halangan bagi semua dengan membuat perdagangan berjalan lancar. Para usahawan dan PKS kini akan dapat untuk memulakan perjalanan perniagaan mereka pada platform dengan tiada mempunyai kos penghantaran.

Versi Beta telah dilancarkan pada awal bulan Mei kepada beberapa penjual untuk memantau pertumbuhan dan penglibatan dalam program ini. Program ini memberikan penjual subsidi dihadkan untuk penghantaran barangan ke Malaysia Barat dan Malaysia Timur. Ia adalah selaras dengan usaha berterusan Shopee untuk memberikan inovasi dan memberikan nilai yang lebih baik untuk penggunanya.

“Kami berbangga dapat bekerjasama dengan Pos Malaysia untuk menyokong usahawan kami di seluruh Malaysia. Sejak pelancaran Program Penghantaran Percuma Shopee, kita telah melihat pertumbuhan yang besar pada platform kami. Nombor pesanan kebanyakan penjual kami telah meningkat dua kali ganda malah tiga kali ganda dalam keadaan tertentu, “kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Randy, pemilik kedai zmobile pada Shopee, bersetuju bahawa program ini telah dengan hebat memberi manfaat kepada penjual.

“Sebelum menyertai program ini, pelanggan saya kebanyakannya dari Kuala Lumpur. Tetapi terima kasih kepada program Penghantaran percuma, kini saya mempunyai pembeli dari Malaysia Timur dan jualan saya telah meningkat sebanyak 5 kali dalam 3 bulan,” kata beliau.

Selain mempunyai manfaat yang banyak kepada penjual, program ini juga menarik untuk pembeli.

“Perkongsian berprestij ini juga akan membantu pembeli di seluruh Malaysia untuk membeli-belah dan tidak bimbang tentang membayar yuran penghantaran pada platform kami,” kata Ian.

Dato ‘Mohd Shukrie Mohd Salleh, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pos Malaysia berkata,

“Kerjasama antara Pos Malaysia dan Shopee merupakan peristiwa penting bagi kita untuk menyelidiki dan meneroka peluang-peluang perniagaan baru, terutama dalam sektor e-Commerce. Dengan pelancaran Hub e-Commerce kami dan Pos Laju EziBox, usahawan di Shopee kini akan dapat mendapat manfaat daripada kemudahan yang lebih besar dengan mempunyai titik sentuh yang lebih besar dan keupayaan untuk melaksanakan transaksi dalam talian 24 jam di seluruh dunia. Kami berada sejajar dengan wawasan Shopee dalam membantu usahawan tempatan mengembangkan perniagaan mereka melalui platform kami dan akan bekerjasama dengan mereka untuk melancarkan lebih banyak perkhidmatan dalam masa terdekat. “

Shoppe Dan Pos Malaysia

[pullquote align=”right”]Inisiatif ini merupakan kerjasama antara Shoppe dan Pos Malaysia dalam misi untuk menyokong usahawan dengan menghapuskan yuran penghantaran.[/pullquote]

Selain Program Penghantaran Percuma Shopee, Shopee menyediakan akses kepada program keusahawanan dan bengkel yang dikendalikan oleh Shopee University untuk mendidik dan memberi sokongan kepada lebih banyak usahawan untuk menjadi sebahagian daripada industri eCommerce yang berkembang pesat secara percuma.

“Shopee University aktif menyediakan panduan tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan dalam talian dan wawasan ke dalam trend eCommerce bimbit terbaru untuk penjual kami. Peserta diajar tentang Shopee, dan diberikan secara eksklusif kepada produk dan promosi terkini. Tujuan utama kami adalah untuk memaksimumkan potensi penjual kami dan memberi kuasa lebih banyak perniagaan dalam talian menggunakan platform eCommerce mudah alih sebagai platform untuk mendapatkan pendapatan, “jelas Ian Ho.

Kurikulum Shopee University dibangunkan berdasarkan kepada amalan terbaik penjual atas Shopee, yang menyediakan lebih topik yang mendalam termasuk kaedah pemasaran online untuk eCommerce, fotografi produk dan pengoptimuman rantaian bekalan.

Muat turun Shopee secara percuma untuk telefon bimbit anda melalui Apple’s App Store dan Google Play Store.

Shoppe Dan Pos Malaysia

About Shopee

Shopee is a mobile-first social marketplace where everyone can browse, shop and sell. It is a platform tailored for Southeast Asia, combining the authenticity of a customer-to-customer marketplace with payment and logistical support, making online shopping easy, secure and fuss-free. The Shopee team believes in the transformative power of technology. As shopping on mobile devices becomes the ‘new norm,’ Shopee aims to continually enhance its platform and become the region’s mobile commerce destination of choice. Shopee is supported by Garena, Southeast Asia’s largest Internet platform provider. Shopee is now available for download for free on the Apple App Store and Google Play across Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Vietnam, the Philippines and Taiwan.

For more information, visit www.shopee.com.my.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem CARS 3 Cruises Bakal Ditayangkan Tahun 2017

Santai Petang Bersama Slot School Break Special