in , ,

Shila Amzah & Vaneesa Renauld Buka Tirai AJL38 Bersama Pemuzik Wanita

Walaupun sedang hamil, Shila tetap memberikan persembahan yang penuh tenaga dan semangat.

Tirai Anugerah Juara Lagu (AJL) Ke-38 pada malam ini dibuka dengan persembahan yang cukup mengagumkan. Kelihatan sebuah pasukan penari yang berpakaian ‘viking’ memulakan acara dengan mengusung tandu yang megah, menciptakan suasana yang dramatik.

Persembahan dimulakan dengan tarian yang mengasyikkan, diikuti oleh nyanyian hebat oleh Shila Amzah, yang membawakan lagu A Sky Full of Stars dari Kumpulan Coldplay dengan penuh semangat.

ANUGERAH JUARA LAGU KE-38 AJL38

Keistimewaan persembahan ini adalah bahawa Shila ditemani oleh seorang pemain gitar, bes, dan dram, yang kesemuanya adalah wanita, menambahkan keunikan kepada persembahan tersebut.

Selain itu, persembahan pembukaan turut diperkaya dengan paluan gendang dan kumpulan perkusi, memberikan lapisan bunyi yang lebih kaya dan dinamik.

Walaupun sedang hamil, Shila tetap memberikan persembahan yang penuh tenaga dan semangat.

Seterusnya, Shila berduet dengan Vaneesa Renauld dalam lagu Hilang Naluri yang dipopularkan oleh bekas vokalis Dewa 19, Once. Mereka kemudian melanjutkan kolaborasi mereka dengan lagu Jangan Khianati Aku yang dipopularkan oleh Azlan & The Typewriter.

ANUGERAH JUARA LAGU KE-38 AJL38

AJL 38 kemudiannya diteruskan dengan persembahan Sherry Alhadad, yang juga menjadi hos AJL 38, dengan membawakan lagu Single Lady. Alif Satar, rakan duetnya, muncul di menara kiri pentas dan menyanyikan lagu popularnya, Lelaki Seperti Aku.

AJL 38 disiarkan secara langsung di Axiata Arena, Bukit Jalil, dan disiarkan di TV3, mencapai penonton di seluruh negara.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Neelofa Ramal Lagu HASRAT dari Amir Jahari Akan Menang Juara AJL38

Hasrat Tercapai, Amir Jahari Sebak Lagu OST Imaginur Dijulang Juara AJL Ke-38