in

Sharnaaz Ahmad, Emma Maembong & Syatilla Melvin dalam BINTANG HATI

Dugaan Bertunang Dalam Drama “Bintang Hati” Lakonan Sharnaaz Ahmad, Emma Maembong dan Syatilla Melvin Di TV2

Berkongsi kisah cinta sejati milik pasangan Farhan dan Dian yang realitinya berlaku dalam masyarakat kita. Benarlah kata orang tua, perkara yang baik eloklah disegerakan. Ia termasuklah perkara berkaitan jodoh bila mana pasangan itu bertunang dalam tempoh yang lama pasti akan ada saja ujian dan dugaan yang melanda. Terpulang bagaimana pasangan tersebut untuk mengendalikannya bagaimana dan tindakan yang patut diambil.

Sharnaaz Ahmad... watak utama

Menampilkan gandingan pelakon popular Sharnaaz Ahmad, Emma Maembong dan Syatilla Melvin selain turut dibantu oleh Shaharuddin Tamby, Linda Helmi, Mustafa Kamal dan Aripah Damanhuri, kisah kemasyarakatan ini melatari telemovie bertajuk “Bintang Hati” mengisi slot Citra, TV2 pada 26 Januari ini, pukul 10.00 malam.

Bintang_Hati__babak konflik

Menariknya drama ini mengajak penonton berkenalan dengan watak Farhan dan Dian sudah bertunang. Tetapi mereka mengambil masa yang lama untuk berkahwin kerana Farhan terlalu taksub mahu mengejar cita-citanya. Farhan bercita-cita untuk dinaikkan pangkat sebelum berkahwin selepas mendapat keparcayaan Datuk Halim.

Konflik bermula bila muncul Nia anak tunggal Datuk Halim yang baru bekerja di pejabat bapanya. Nia mula menunjukkan tanda tertarik dengan Farhan. Sejak itu Nia sering mencari peluang untuk mendekati Farhan. Cubaan Nia mendekati Farhan berjaya apabila Farhan telah mula mengabaikan Dian.

Kemuncaknya semasa sambutan hari lahir Farhan. Dian dan Farhan ada mengadakan temujanji untuk berjumpa. Namun malangnya Farhan leka dan menyambutnya dengan Nia dan rakan pejabat yang lain. Dia terlupa langsung kepada Dian yang setia menanti kehadirannya untu meraikan hari lahirnya bersama seperti tahun-tahun sebelumnya.

Dian yang kecewa kerana Farhan tidak datang, telah mengalami kemalangan dan parah di hospital. Farhan menyesal kerana kelalaiannya Dian kemalangan dan dia memohon maaf dengan Dian.

Lalu adakah permohonan maaf Farhan diterima oleh Dian atau sebaliknya? Bagaimana pula dengan Nia ternyata begitu menyayangi Farhan. Ikuti kesudahannya hanya di TV2.

watak Farhan lakonan Sharnaaz Ahmad

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Video Muzik HATI-HATI Amira Othman Trending di Youtube

Vicha SayWho Bermadu Dalam Telemovie 3 KALI SAYANG