in ,

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung dalam Drama MR. HIJAB

Makin murah rezeki Sharnaaz Ahmad selepas berumah tangga. Beliau mula giat berniaga tudung yang dihasilkan oleh ibunya. Kebetulan pula, aktress Nabila Huda baharu sahaja membuka butik pakaian muslimah berkonsepkan vendor. Sharnaaz berminat untuk turut serta menjadi vendor kerana sudah tentu, dengan populariti Nabila Huda pasti dapat menaikkan jenama tudungnya. Para peminat yang ingin melihat sendiri bagaimana Sharnaaz menjual tudung, bolehlah mengikuti drama terbaharu di slot Iris iaitu Mr. Hijab bermula esok, 17 Oktober.

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Dalam Mr. Hijab, Shaarnaz membawakan watak sebagai Rem, yang tidak hanya kacak malah sungguh arif dalam penggayaan hijab yang menarik minat para pelanggan di butik milik Fazira yang dilakonkan oleh Nabila Huda. Fazira, seorang model terkenal mengambil keputusan untuk membuka butik berkonsep muslimah, setelah berkahwin dengan ustaz muda bernama Syamiel (Hafiz Hamidun). Fazira mula mencari lokasi butik yang menjadi tumpuan orang ramai dan juga vendor-vendor yang bersesuaian dengan imej butik muslimahnya. Dengan populariti yang Fazira miliki, ramai yang menawarkan diri untuk menjadi vendor.

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Penjual pakaian muslimah atas talian yang terkenal, Bienda (Shiqin Kamal) berminat untuk berminat untuk menyertai butik Fazira dan Fazira teruja kerana sudah tentu dapat membantu menaikkan lagi imej butiknya. Begitu juga dengan Datin Lela (Didie Alias), walaupun sudah mempunyai beberapa buah butik juga mahu menyertai butik Fazira kerana merasakan butik Fazira mempunyai potensi untuk dia mengembangkan lagi bisnesnya.

Daripada awal, Datin Lela dan Bienda tidak sefahaman. Kerapkali mereka berbalah mengenai perkara yang remeh temeh. Butik Fazira juga turut menjadi tapak buat pelakon terkenal iaitu Luna (Wan Sharmila), yang baharu menjinakkan diri dalam bisnes penjualan tudung untuk menaikkan kembali reputasinya setelah dihimpit kontroversi.

Sementara itu, Rem yang membantu ibunya atau lebih mesra dipanggil Kak Chik mencadangkan ibunya untuk mencuba nasib menjadi vendor di butik Fazira. Kak Chik (Datin Fadhilah Mansor) teruja tetapi malangnya setelah melihat rekaan tudung Kak Chik, Fazira menolak kerana merasakan rekaan tudung-tudung kak Chik ketinggalan. Kak Chik pulang dengan hampa namun Rem tetap tidak berputus asa. Dia mempunyai rancangan lain untuk ibunya itu dan berjanji suatu hari nanti Fazira sendiri akan dapat mencari ibunya.

Ternyata kata-kata Rem memang benar, apabila Fazira menawarkan Kak Chik ruang sebagai salah seorang vendor setelah dia melihat sendiri gerai jualan tudung Kak Chik di bazar menjadi tumpuan orang ramai. Rem mengatur strategi yang lebih hebat lagi untuk emaknya itu.

Malang menimpa, Kak Chik diserang strok. Rem terpaksa mengambil alih tugas emaknya. Mempunyai wajah yang kacak dan berbadan sasa, kehadiran Rem telah berjaya menarik lebih ramai pelanggan wanita di butik Fazira. Bukan sahaja pelanggan, kekacakkan Rem turut memikat hati Bienda, Luna dan Datin Lela. Ketiga-tiga mereka mula bersaing sesama sendiri untuk mendapatkan Rem.

Tertarik untuk melihat bagaimana Sharnaaz menggayakan pelbagai gaya tudung dalam Mr. Hijab? Jangan lupa untuk tonton drama ini setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 6.30 petang hanya di TV3.

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Sharnaaz Ahmad Jual Tudung Dalam Drama Mr. Hijab

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA Raih Lebih RM2Juta Dalam Tempoh 4 Hari

Yang Bakal Berlaku di Pelancaran Muzik Video Altimet MEMANG MUDAH