in

Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Bagi mencapai matlamat untuk memperkukuhkan kedudukan Astro Ria selaku Saluran Hiburan Melayu Utama di negara ini, Astro nampaknya sentiasa meneroka segala peluang dan potensi yang ada untuk menerbitkan program-program berkualiti demi memenuhi permintaan dan kehendak para pelanggan yang kini semakin bijak menilai karya bermutu dan terbaik untuk ditonton.

Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia

Terbaru, Budiey percaya ramai pembaca dah tahu tentang sebuah lagi program bercorak realiti iaitu Fear Factor Selebriti Malaysia yang bakal menemui para penonton di menerusi saluran 104 tidak lama lagi.

Kepada pembaca yang masih tak faham apa konsep Fear Factor ini, sebenarnya program ini dah pun lama bersiaran di kaca saluran AXN. Ia memberikan cabaran yang sangat getir untuk para peserta di mana cabaran itu menguji sejauh mana peserta melawan ketakutan seperti takut pada tempat tinggi, takut pada haiwan, takut pada tempat yang sempit dan macam-macam lagi.

Before the contestants are introduced (and at the half-way point of a two-hour special), Rogan utters a verbal disclaimer. The wording has changed with certain versions, but this is one most commonly used:

“ I’m Joe Rogan, and this is Fear Factor. The stunts you are about to see were all designed and supervised by trained professionals. They are extremely dangerous and should not be attempted by anyone, anywhere, anytime! ”

The normal format involves three men and three women, or four teams of two people with a pre-existing relationship, who have to complete three professional stunts to win US$50,000. If a contestant/team is too scared to attempt a stunt, failed to complete a stunt, or (in some cases) had the worst performance on a stunt, they are eliminated from the competition. If only one contestant/team successfully completed the first or the second stunt, they automatically won $25,000, and the other contestants eliminated in the stunt along with the winner of the stunt return for the next stunt to compete for the remaining $25,000. If no one successfully completed the first or the second stunt, then all of the contestants/teams eliminated in the stunt would return to the next stunt to compete for a reduced $25,000. (In season one, if one person completed the stunt, then the completer won $10,000 and the $50,000 grand prize was not reduced.)

Only once in the history of Fear Factor did the $50,000 top prize go unclaimed in an episode. This happened on a Best Friends edition on September 27, 2004, when none of the remaining teams were able to complete the final stunt. In the stunt, one member of each team had to drive a ramp car, while the other member had to drive a sports car. The one driving the sports car had to drive it onto the truck bed via the ramp car. If the sports car fell off of the truck bed at any time, the team was automatically eliminated. Had it been successfully completed, the team who did this the fastest would have won. However, the last remaining contestants walked away with two Mazda vehicles.

After the acquisition of Universal Studios of Vivendi Universal by NBC’s parent company General Electric in 2004, contestants could win vacations in order to promote the theme park division of NBC Universal at Universal Orlando, or win trips to Universal Studios in Hollywood.

Pada pagi ini, Budiey akan menghadiri satu sesi bersama media untuk menemubual pengacara dan juga para peserta Fear Factor Selebriti Malaysia.

Fear Factor Selebriti Malaysua

Budiey dimaklumlan hos program ini iaitu Aaron Aziz kini sudah bersedia untuk mengacara program ini. Mereka telah pun menjalani program Boot Camp selama seminggu untuk memastikan ketahanan fizikal dan mental bagi menghadapi cabaran dalam merebut takhta. Dengarnya hadiah untuk juara Fear Factor Selebriti Malaysia ini pun bukan main tinggi juga sehingga mencecah RM200ribu.

Senarai Peserta Fear Factor Selebriti Malaysia, antaranya termasuklah Dafi, Arja Lee, Elfira Loy, Roslan Shah, Kaka Ashraff, Ezlynn, Johan Ashaari, Jehan Miskin, Celina Khor, Ammar, Atu Raja Lawak, Alam Wakaka Crew, Ajak Shiro, Dazrin, Hairul, Farish Aziz, Akim, Azam Pitt, Nik Michael, Arthur, Zoey, Dr Faiz, Gambit Saifullah, Azri, Zawen, Hafizul, Fairul, Didie Alias, Isham, Iz OIAM dan Yassin.

Media juga akan melihat sendiri cabaran awal yang harus mereka tempuhi esok bagi menguji ketahanan fizikal dan mental masing-masing pada hari ini.

Budiey ucapkan tahniah dan juga selamat maju jaya & selamat berjuang buat semua selebriti yang terlibat. Good luck!

Aaron Aziz

Aaron Aziz selaku hos program Fear Factor Selebriti Malaysia

Updated: Pada jam 10 pagi tadi telah berlangsungnya sesi para peserta dan pengacara bersama media. Budiey akan update gambar dan video temubual di entri yang akan datang:

Fear Factor Selebriti Malaysua

Hairul Azreen

Fear Factor Selebriti Malaysua

Elfira Loy

Fear Factor Selebriti Malaysua

Dafi

Fear Factor Selebriti Malaysua

Gambit Saifullah

Fear Factor Selebriti Malaysua

IZ & Zaween

Fear Factor Selebriti Malaysua

Jehan Miskin berpasukan dengan Mejar Dr Faiz

Fear Factor Selebriti Malaysua

Dazrin berpasukan dengan Hairul Azreen

Fear Factor Selebriti Malaysua

Farish Aziz

Fear Factor Selebriti Malaysua

Johan Asaari

Fear Factor Selebriti Malaysua

Dafi & Zoey

Fear Factor Selebriti Malaysua

Akim & Farish Aziz

Fear Factor Selebriti Malaysua

Dazrin

What do you think?

Comments

Leave a Reply
  1. thniah kpd Dazrin & Hairul menjadi JUARA dlm FEAR FACTOR SELEBRITI MALAYSIA…..dah dpt 200,000 tu nx buat ape????Dazrin dah kasi ker blum dkt anak2 yatim tu???Hairul plak dah hntr ker mak dan ayah dekt Mekkah tu?????semoga trcapai hasrat mereka…..amin…….

  2. x pa Kak El dan Abg Ajak trkeluar pun……x kisah kan…..jnji dah msuk FINAL…….akak EL dan abg AJAK dah genggam brapa ribu dah???semoga bnyak ler kan???tpi sy akn trus menyokang akak EL dan abg AJAK……gembira dah dpt msuk FINAL..yng seronok nyer akak EL menangis..tu…last minute dpat jgk msuk FINAL…best giler…..

One Ping

  1. Pingback:

Leave a Reply

Loading…

0
Pembaca Setia

Written by Budiey (Admin)

Seorang photojournalist yang selalu mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi terbaharu dan masih setia menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif merakam vlog momen di sebarang acara, menemubual selebriti dan menerbitkan video di Budiey Channel. Konsisten mengadakan sesi tontonan filem di Premiere With Budiey setiap minggu dan seronok bertemu dengan pengikut setia, Budieyators. Obses dengan filem seram & thriller.

Gambar Aaron Aziz Korek Hidung

Gambar Aaron Aziz di Sidang Media Fear Factor Selebriti Malaysia