in

SENARAI PEMENANG KUIZ SYAHADAH MUSIM KE – 4

LAPAN PEMENANG KUIZ SYAHADAH MUSIM KE – 4 (2008)

Dokumentari Syahadah (musim ke-4), program terbitan Unit Pembangunan & Pertanian TV, RTM yang menyingkap rahsia peradaban Islam di Balkan dan Eropah dengan menyusuri Islam Hadhari, mengambil iktibar dari perjalanan mujahid terdahulu dan umat Islam masa kini yang bersiaran sepanjang bulan Ramadan 2008 yang lalu hakikatnya bukan sahaja mengajak penonton menonton paparan menarik lokasi-lokasi bersejarah negara Islam, sebaliknya turut mengadakan kuiz untuk penonton dengan menawarkan hadiah istimewa berupa empat keping tiket melancong ke China dan empat pakej menunaikan umrah.

3274007817 F7A632Ae03 O | 3

Seramai 8 orang penonton bertuah terpilih memenangi hadiah yang ditawarkan tajaan oleh Utas Travel setelah menjawab ke semua 10 soalan dengan betul. Kesemua 10 soalan adalah berkaitan 10 negara yang telah membuat liputan seperti Bosnia, Croatia, Slovania, Romania, Itali, Sepanyol, Kosovo, Albania, Greece dan Turki yang menerima sambutan amat menggalakkan berdasarkan penyertaan poskad yang diterima.

Empat nama pemenang kuiz Syahadah 4 yang memenangi pakej mengerjakan umrah iaitu Hasnah binti Abdul Rahman (Rembau, Negeri Sembilan), Rawijah binti Abd Manaf (Batu Pahat, Johor), Azizah binti Ismail (Kuala Lumpur) dan Mohd Arshad bin Musa (Bukit Beruang, Melaka).

Manakala senarai nama pemenang kuiz Syahadah 4 yang memenangi pakej pelancongan ke China melibatkan Nur Azila binti Azizan (Kuala Langat, Selangor), Hazkan binti Hanafiah (Lahat, Perak), Sharifah Shakinah binti Syed Hamid (Temerloh, Pahang) dan Meor Shahibul Fadilah bin Zainuddin (Kuala Lumpur).

Kesemua pemenang yang dinilai oleh panel pemilihan terdiri daripada pegawai kanan RTM yang dilantik ini bukan sahaja telah berjaya menjawab 10 soalan dengan tepat malah turut menyertakan slogan paling kreatif dalam penyertaan mereka hingga melayakkan diri membawa pakej-pakej hadiah yang ditawarkan.

Majlis penyampaian hadiah program Syahadah diadakan pada 27 Februari 2009 (Jumaat) di Foyer IBC, Angkasapuri Kuala Lumpur.

Budiey: Hari ini, Budiey rancang untuk ke pejabat RAM dan FOX, ambil hadiah peraduan dan pada petangnya ada sidang media OIAM yang akan mengumumkan siapakah yang bakal disenaraikan antara 12 peserta terbaik. Nak tahu siapa, korang kena tunggu!

3274008057 D70171F0Db O | 4

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

GAMBAR DAFI & SYARIFAH AMANI DI PELANCARAN PERADUAN SAYANG YOU CAN DANCE

INTOLERABLE CRUELY, THE PRINCE AND ME, SILLUNU ORU KAADHAL di TV2