in

Senarai Finalis Akhir Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009

Hanya tinggal 4 bulan saje lagi, Anugerah Bintang Popular 2009 akan berlangsung. Tarikh 4 April 2010 semakin menghampiri. Jadi, pada hari ini, Berita Harian sebagai penganjur anugerah paling berprestij ini telah mengumumkan senarai top 5 Finalis ABPBH2009 untuk 16 kategori yang dipertandingkan dalam satu majlis yang berlangsung di Royal Ballroom, Hotel Palace of Golden Horses, Seri Kembangan.

Pengumuman telah dilakukan oleh Datuk Mior Kamarul Shahid, Ketua Pengarang Berita Harian merangkap Penaung Jawatankuasa Pengelola ABPBH2009.

Serentak dengan pengumuman Top 5 ABP 2009 ini, para peminat boleh mendapatkan borang pencalonan akhir ABP yang akan dikeluarkan dalam akhbar Berita Harian/Berita Minggu bermula 22 Januari ini. Budiey harap korang undi artis yang betul-betul berbakat, bukan sekadar populariti semata-mata.

Oh ya, hadiah untuk pembaca memang lumayan! Hadiah utama untuk kategori pembaca ialah sebuah kereta Nissan Grand Lavina 1.6A bernilai RM86,000 sumbangan Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd.

Berikut ini Budiey sertakan senarai 5 finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2009:

1. Penyanyi Lelaki Popular

  1. Adam
  2. Akim
  3. Aizat
  4. Faizal Tahir
  5. Mawi
2. Penyanyi Wanita Popular
  1. Jaclyn Victor
  2. Mila
  3. Dato’ Siti Nurhaliza
  4. Stacy
  5. Yuna
3. Penyanyi Duo/Kumpulan Popular
  1. Adam & Stacy
  2. Bunkface
  3. Hujan
  4. Meet Uncle Hussain & Black
  5. 6ixth Sense
4. Penyanyi Nasyid Popular
  1. Hijjaz
  2. In-Team
  3. Rabbani
  4. Raihan
  5. Saujana
5. Pelakon FIlem Lelaki Popular
  1. Aaron Aziz
  2. Afdlin Shauki
  3. Farid Kamil
  4. Que Haidar
  5. Zul Huzaimy
6. Pelakon Filem Wanita Popular
  1. Diana Danielle
  2. Lisa Surihani
  3. Liyana Jasmay
  4. Maya Karin
  5. Sharifah Amani
7. Pelakon TV Lelaki Popular
  1. Aaron Aziz
  2. Fahrin Ahmad
  3. Fizz Fairuz
  4. Fizo Omar
  5. Remy Ishak
8. Pelakon TV Wanita Popular
  1. Fasha Sandha
  2. Noorkhiriah
  3. Rozita Che Wan
  4. Scha Alyahya
  5. Tiz Zaqyah
9. Pengacara TV Lelaki Popular
  1. AC Mizal
  2. Ally Iskandar
  3. Aznil Nawawi
  4. Faizal Ismail
  5. Nabil
10. Pengacara TV Wanita Popular
  1. Cheryl Samad
  2. Fara Fauzana
  3. Nurul Shuhada
  4. Raja Azura
  5. Sarimah Ibrahim
11. Penyampai Radio Lelaki Popular
  1. AG
  2. Aznil Nawawi
  3. Din Beramboi
  4. Faizal Ismail
  5. Kieran
12. Pengacara Radio Wanita Popular
  1. Abby Fana
  2. Fara Fauzana
  3. Nana
  4. Linda Onn
  5. Sharifah Aleya
13. Artis Komedi Lelaki Popular
  1. AC Mizal
  2. Afdlin Shauki
  3. Nabil
  4. Saiful Apek
  5. Zizan
14. Artis Komedi Wanita Popular
  1. Aliza Abdullah
  2. Didie Alias
  3. Kenchana Dewi
  4. Noorkhiriah
  5. Nik Sayyidah
15. Artis Baru Lelaki Popular
  1. Akim
  2. Aril
  3. Black
  4. Gambit
  5. Hafiz
16. Artis Baru Wanita Popular
  1. Dira Abu Zahar
  2. Isma
  3. Putri Mardiana
  4. Tiz Zaqyah
  5. Yuna
Tahniah kepada top 5 dan selamat maju jaya.

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. selamat berjaya kepada semua artis-artis yang dicalunkan di anugerah bintang popular berita harian 2009.
    semoga berita harian akan maju jaya dalam membentuk generasi baru.

  2. harap2 tahun ni biar lah yg menang ni,sama naik dengan nama dan tugas beliau ibarat aizat,faizal tahir,aznil,ac,nabil,yuna dan sebagai nya. jgn dah menang pahat berbunyi kan selalu org kite ni cam 2 la

  3. salam sume,dlm bnyk2 kategori ni yg paling panas adalah penyanyi wanita paling popular,dtk ct mmpertahankan gelaran,menakala pencabar terdekat sy rasa stacy sbb stacy pemegang shout award popstar msia 2009.ibarat gajah dgn semut,gajah gah,besar,kuat.semut pula kecik aje tapi punya semangat bersatu yg sangat ampuh,semut klu msuk telinga sy rasa gajah pn leh tumbang hahaha jgn mrh yg penting sape2 mng pn mereka adalh artis kita juga kan.

  4. i hope liyana jasmay akan memenangi anugerah pelakon filem wanita wanita paling popular.sebap dia lah pewaris pelakon wanita terbaik,berbakat,cuet.dan banyak lagi yang ade pada liyana..i hope u menang……………………………………

  5. salam cmua..sye rase pnclonan plg panas dan mletop mesti penyanyi wanita plg popular..sy vote utk dato’ ct..tp saingn jd sengit coz ada yuna and stacy…he2..hrap2,aura dato ct x dpt ditembusi…and thn ni kn last dato ct brtndg,so thn ni hrap2 mlkr sjrah wat dato ct..smga artis2 len pn success gak….

  6. saya doakan semoga maju jaya dengan kerjaya masing-masing.insayaalah.amin.dan selamat menyambut ramadan serta selamat menyambut hari raya aidilfitri………..

  7. askum, abg budiey oii… np tajuk dia abpbh 2009 lak? bkn 2010 ka? hhhmmm..

    kecewa dan pelik np pelakon utama adnan sempit tak tercalon apa pown!! come on la der…

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Liyana Jasmay Gagal Tersenarai Top 5 Penyanyi Wanita Popular

Analisa Budiey Untuk Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular 2009