in , ,

Selepas Sibu, MYAirline Merasmikan Penerbangan ke Tawau, Sabah

Destinasi keempat di Malaysia Timur

MYAirline mengumumkan pelancaran laluan terbaharunya yang menghubungkan bandaraya Kuala Lumpur yang sibuk ke bandar pantai Tawau, Sabah yang indah.

Laluan baharu itu telah memulakan operasinya hari ini dengan penerbangan sekali sehari dan mencatatkan faktor muatan melebihi 90%, memastikan permintaan yang tinggi daripada penumpang untuk terbang dengan MYAirline.

Menandakan penampilan kedua syarikat penerbangan itu di Sabah, penerbangan Z9 8903 berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 pada 6.00 pagi dan tiba di Lapangan Terbang Tawau pada 8.55 pagi.

Selepas Sibu, MYAirline Merasmikan Pula Penerbangan ke Tawau, Sabah

Tawau ialah pintu masuk untuk pengembara yang mencari pengembaraan di pulau-pulau menyelam yang terkenal di dunia iaitu Sipadan, Mabul, Mataking dan Kapalai.

Terletak di pantai Timur Sabah, Tawau terkenal dengan pantai berpasir, hutan asli yang subur dan pengeluaran koko terbesar di Malaysia. Pelancong juga boleh membeli keropok amplang paling popular di Sabah, makanan kering yang diawet dan kraftangan tempatan.

Dengan reputasi tepat masa MYAirline yang berkembang pesat dan pengalaman penumpang yang positif, pengembara boleh menjangkakan perjalanan yang selesa dan menggembirakan di laluan baharu ini dengan Airbus A320-200.

“Kami teruja untuk menambah Tawau ke rangkaian laluan kami dan menyediakan penumpang dengan lebih banyak pilihan perjalanan untuk menerokai kekayaan budaya dan keindahan alam semula jadi Sabah,” kata Rayner Teo, Ketua Pegawai Eksekutif MYAirline. “Faktor muatan 90% menunjukkan sokongan yang konsisten dan berterusan daripada komuniti MY Airline. Dengan destinasi uniknya untuk matahari, laut dan pasir, kami berharap dapat memainkan peranan penting dalam memanfaatkan ekonomi tempatan dengan meningkatkan akses ke Tawau.”

“Seiring dengan laluan baharu itu, livery merah dan kelabu terbalik baharu kami adalah perubahan baharu untuk MYAirline yang mencerminkan komitmen kami untuk sentiasa berusaha untuk keaslian dan menyediakan pengalaman perjalanan terbaik kepada penumpang kami. Kami tidak sabar untuk mengalu-alukan penumpang kami di atas kapal dan menunjukkan kepada mereka perbezaan MYAirline. Bagi pihak MYAirline, saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat menyambut Tahun Baru Cina kepada penumpang kami,” tambah Rayner.

MYAirline juga menjemput pengembara untuk menyertai peraduan dua harinya; Cabutan Angpau Tahun Baru Cina. Terdapat baucar bernilai RM88,800 untuk direbut sah untuk semua laluan MYAirline dari 21 hingga 22 Januari 2023, dengan tempoh perjalanan dari 21 Januari hingga 30 April 2023.

MYAirline’s route network comprises of Kuching, Kota Kinabalu, Langkawi, Kota Bharu, Penang, Sibu, Tawau and upcoming Miri. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TRAVEL

Pelancongan Agro di Selangor Diperkasa Melalui Aktiviti Berkonsep Komuniti

Datin Ezzan AWESOME TV

Pembabitan Ira Kazar Dalam Perang Dingin di Awesome TV Dipersoalkan