in ,

Sekitar Amazing Race Bujang Sepah di Golden Palm Tree Resort

2010 semakin hampir ke penamatnya. 2011 pasti menanti dengan seribu satu rahsia. Pada hujung tahun macam ni, ramai antara kita yang pergi bercuti. Budiey tak sempat pun bercuti untuk habiskan cuti hujung tahun. Tapi pada hari Jumaat lepas, Budiey bertuah kerana dijemput oleh Astro untuk menyertai percutian bersama dengan kumpulan lawak Sepah di Bujang Sepah Amazing Race yang diadakan di Golden Palm Tree Resort, Sepang pada 10 & 11 Disember 2010.

Event yang berupa gateway sambil bercuti ini dibuat sempena dengan program Bujang Sepah Si Lalalitamplum yang memasuki musim kedua bersiaran di Astro Prima.

Jangan keliru, sebenarnya Amazing Race ni sekadar nama sahaja kerana kami tak perlu terbang ke serata Malaysia. Ia tidak lebih seperti satu acara treasure hunt di mana setiap kumpulan perlu mencari golden ball. Kumpulan yang sampai di penamat dengan golden ball akan menang.

Amazing Race Bujang Sepah

Budiey satu kumpulan dengan Rudy Imran dari Harian Metro, Aziz Ittar dari Utusan dan Megat dari Kosmo. Memang best sebab kumpulan kami menang untuk pertandingan ini. Hadiahnya, kami diberi hadiah berupa voucher membeli belah di Jusco sebanyak RM550. Okaylah tu kan. Yang penting kami happy.

Amazing Race Bujang Sepah

Memeriahkan lagi pertandingan, kumpulan Sepah turut hadir untuk memberi klu dan semangat buat kami. Di malamnya ada pertandingan untuk persembahan yang berkonsepkan disco. Selepas jamuan makan malam, ada sidang media dari Bujang Sepah di mana Shuib Sepah telah mengaku telah bertunang dengan penyanyi Siti Sarah pada 16 November lalu.

Untuk info pembaca, Bujang Sepah Lalalitamplom musim kedua akan ditayangkan di saluran Prima mulai 3 Januari 2011, jam 10 malam setiap hari Isnin.

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

Amazing Race Bujang Sepah

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. tumpang lalu…if sesape berminat nk stay kat golden palm tree dgn harga serendah Rm350 boleh lh msg or call sy. 012 2208140.tq

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Astro Menang Program Permainan Kuiz Terbaik di Asian Television Awards 2010

Soccer Kids VS Conburi FA Ahad Ini