in , ,

Samsung Lancar Rangkaian TV Terbaharu Tahun 2024, Selamat Datang Era Skrin AI 

Samsung Lancar Paparan Gaya Hidup Untuk Mencerdaskan Era Skrin AI dan Cara Hidup Baharu. Neo QLED 8K mengambil kualiti gambar dan bunyi ke tahap yang baharu dengan Pemproses Gen3 AI NQ8 baharu.

Pemproses yang lebih berkebolehan dalam Neo QLED 4K, OLED yang lebih cerah dan LED MICRO yang direka dengan mahir semuanya meningkatkan pengalaman menonton

Barisan gaya hidup menambah pembesar suara yang boleh disesuaikan Bingkai Muzik dan The Premiere 8K, projektor 8K tanpa wayar pertama dalam industri

2024_Hand Raiser_KV_QN900D_OOH_H.jpg

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini mengumumkan barisan paparan QLED, MICRO LED, OLED dan Gaya Hidup terbaharunya menjelang CES® 2024. Pengumuman itu juga berfungsi untuk memulakan era skrin AI melalui pengenalan pemproses AI generasi akan datang bersedia untuk mentakrifkan semula persepsi keupayaan paparan pintar. Selain membawakan kualiti gambar dan bunyi yang lebih baik, barisan baharu ini menyediakan pengguna dengan ciri dikuasakan AI yang dijamin oleh Samsung Knox, memfokuskan pada inspirasi dan memperkasakan gaya hidup individu.

  “Sekarang kita hidup melalui era hyperconnected, ia bukan lagi sekadar menyampaikan pengalaman visual yang berkualiti. Paparan seharusnya meningkatkan kehidupan kita di dalam dan di luar skrin,” kata SW Yong, Presiden dan Ketua Perniagaan Paparan Visual di Samsung Electronics. “Skrin AI Samsung, dikuasakan oleh teknologi AI pada peranti, direka bentuk untuk menjadi bahagian tengah rumah pengguna, menghubungkan semua peranti yang serasi untuk menawarkan pengguna gaya hidup yang lebih fleksibel dan pelbagai.”

AI Motion Enhancer_A(digital-96dpi)

Gandakan Prestasi AI untuk Kualiti Gambar 8K Neo QLED yang Dipertingkat

TV Neo QLED 8K dan 4K terbaharu Samsung menawarkan pakej penuh, termasuk kualiti gambar seperti hidup, teknologi audio premium dan pelbagai apl dan perkhidmatan. Pada terasnya, Neo QLED 8K 2024 ialah pemproses TV terbaharu dan paling inovatif Samsung: NQ8 AI Gen3, yang mempunyai unit pemprosesan saraf (NPU) yang dua kali lebih pantas berbanding pendahulunya. Jumlah rangkaian saraf juga telah meningkat lapan kali ganda daripada 64 kepada 512, membolehkan segala-galanya pada skrin dipaparkan dengan terperinci yang jelas. Terima kasih kepada pemproses canggih ini, barisan 2024 dilengkapi dengan peningkatan prestasi yang belum pernah berlaku sebelum ini.

Barisan Neo QLED juga membawakan suite kualiti gambar dan ciri peningkatan reka bentuk, termasuk:

* 8K AI Upscaling Pro: Memanfaatkan NQ8 AI Gen3 untuk peningkatan 8K yang dipertingkatkan, menajamkan kandungan resolusi rendah supaya ia dipaparkan dalam resolusi ultra tinggi.

* AI Motion Enhancer Pro: Menyelesaikan isu biasa dalam kandungan sukan — seperti herotan bola — dengan menstrim perlawanan sukan resolusi tinggi melalui ciri ini yang dikuasakan oleh NQ8 AI Gen3. Ciri ini secara automatik mengesan jenis sukan dan menggunakan pembelajaran mendalam untuk menggunakan model pengesanan bola yang betul.

* Real Depth Enhancer Pro: Menambah butiran pada adegan bergerak pantas menggunakan AI untuk mengawal LED mini dengan tepat. Dengan mengesan bahagian adegan yang mata manusia secara semula jadi akan fokus dan membawanya ke latar depan, imej kelihatan lebih seperti hidup dan tiga dimensi.

* Reka Bentuk Udara Infinity: Melengkapkan kualiti gambar Neo QLED 8K yang sempurna dengan kedalaman skrin hanya 12.9mm, membolehkan pengalaman menonton yang mengasyikkan yang memfokuskan pada resolusi tinggi dan kualiti bunyi yang luar biasa. Ia juga menawarkan kesan cermin unik di mana TV kelihatan berlegar di persekitarannya.

Prestasi Neo QLED 8K dibundarkan oleh kualiti audio yang rapi, setanding dengan kualiti gambar 8K yang menakjubkan pada skrin.

* 2024 Q-Symphony: Membolehkan pengguna menyambungkan berbilang pembesar suara wayarles dan bar bunyi ke TV atau projektor untuk penyegerakan audio yang sempurna merentas rancangan, filem dan senarai main. Ia merupakan teknologi yang menyegerakkan TV dengan sempurna dengan pembesar suara wayarles dan bar bunyi.

* Active Voice Amplifier Pro: Penggalak dialog AI proprietari yang menggunakan teknologi pembelajaran mendalam eksklusif untuk meningkatkan dialog dan suara pada skrin dengan ketara. Ia memisahkan suara daripada audio bercampur, mempertingkatkan input suara supaya pengguna boleh mengikuti perbualan pada skrin dengan mudah pada sebarang volum.

NQ8 AI Gen3 Processor(digital-96dpi)

2024 Tizen OS Memperkemas Pengalaman TV Rumah

OS Tizen 2024 membawakan kandungan ke hadapan dan tengah pada barisan Neo QLED 8K. Ia menawarkan kandungan dan pengalaman perkhidmatan yang diperibadikan berdasarkan akaun berbeza yang disediakan pada TV pintar. Kini, ahli berbeza setiap isi rumah dengan TV Pintar Samsung boleh menyediakan profil untuk pengesyoran diperibadikan dan pengalaman keseluruhan yang lebih disesuaikan.

* Samsung TV Plus: Antara muka pengguna (UI) yang dikemas kini termasuk skrin utama baharu dengan gambaran keseluruhan kandungan yang tersedia, dengan kategori tambahan untuk penemuan kandungan yang lebih pantas. Perkhidmatan ini juga akan berhubung dengan akaun Samsung untuk mengakses saluran dan kandungan kegemaran pengguna dengan mudah sambil menawarkan cadangan kandungan yang disesuaikan berdasarkan sejarah tontonan.

* Pengawal ‘Designed for Samsung Gaming Hub’: Samsung telah bekerjasama dengan penyedia aksesori permainan Performance Designed Products (PDP) untuk membangunkan pengawal “Designed for Samsung Gaming Hub” yang pertama, ditetapkan untuk dilancarkan pada CES 2024.

Pengawal wayarles baharu PDP termasuk bateri terbina dalam yang boleh dicas semula yang menyediakan sehingga 40 jam masa bermain setiap pengecasan, sambungan wayarles Bluetooth kependaman rendah 30 kaki, butang rumah Samsung Gaming Hub yang mampu melancarkan Gaming Hub, mudah untuk -gunakan butang kawalan kelantangan TV dan banyak lagi.

OLED Glare free(digital-96dpi)

Pengalaman Terhubung dan Inklusif Dengan Ekosistem Samsung

Dengan TV Samsung di tengah-tengah rumah, pengguna boleh meraih faedah daripada inovasi terkini dan menikmati ketersambungan yang lancar antara peranti dalam kehidupan seharian mereka. Pada tahun 2024, Samsung akan menambah baik pengalamannya yang berkaitan dengan Samsung Daily+, hab untuk aktiviti dalam rumah. Ia menyediakan pelbagai perkhidmatan dan ciri — daripada latihan peribadi dan telekesihatan kepada panggilan video dan penyelesaian PC jauh — dalam satu antara muka tunggal. Ciri baharu termasuk yang berikut:

* Penjejak Latihan: Perkhidmatan percuma ini meletakkan data senaman masa nyata — seperti tempoh senaman dan kadar denyutan jantung daripada peranti boleh pakai — di atas kandungan pengguna pada skrin Samsung untuk memastikan mereka terhibur dan dimaklumkan semasa bersenam di rumah.

* TechnoGym: meningkatkan senaman di rumah anda dengan video kecergasan dan kesihatan berkualiti tinggi daripada pengajar bertaraf dunia di TechnoGym. Temui kandungan pilihan susun ini untuk prestasi maksimum, hanya pada TV Samsung.

* F45: Pengguna boleh bersenam dan menyertai latihan intensif dalam studio di salah satu daripada 3,000+ studio F45 di seluruh dunia.

* FlexIt: Sesi langsung satu lawan satu dengan profesional kecergasan dan kesihatan terbaik

* Dr.Tail: menyediakan perundingan video masa nyata dengan doktor haiwan dalam keselesaan rumah pengguna. Daripada petua penjagaan asas kepada nasihat lanjutan, Dr.Tail mempunyai pelbagai soalan yang dibincangkan. Pengguna boleh berhubung dengan pakar veterinar dalam masa nyata bila-bila masa yang mereka perlukan.

Kawalan Berbilang: Membenarkan kerja yang lebih cekap dari rumah dengan memberi pengguna kawalan ke atas semua skrin mereka — termasuk TV, telefon pintar dan monitor — dengan papan kekunci atau tetikus Bluetooth. Pengguna boleh mengalami cara yang berbeza untuk bekerja dengan menyalin dan menampal, membaca dokumen dan banyak lagi merentas peranti.

TV dan skrin terbaharu Samsung 2024 turut hadir dengan keserasian yang lebih baik merentas pelbagai peranti dalam ekosistem, membolehkan sambungan yang lebih bersepadu antara TV dan telefon pintar atau peranti boleh pakai untuk tahap penyesuaian, kebolehcapaian dan kemudahan yang lebih tinggi.

* Sambung Pintar Mudah Alih: Semua apl dan perkhidmatan yang ditampilkan baharu dikawal dengan mudah dengan SmartThings Mobile Plugin, yang mengubah telefon pintar menjadi alat kawalan jauh berbilang fungsi yang menawarkan pengguna kawalan yang lebih besar ke atas skrin mereka. Dengan antara muka pop timbul yang mudah dan UI yang boleh disesuaikan, apl ini menyediakan kemudahan dan kebolehaksesan yang dipertingkatkan.

* Audio 360: Ciri audio, yang sebelum ini ditawarkan pada peranti Galaxy, juga telah berkembang ke TV dan skrin Samsung. Kini, Samsung Galaxy Buds menyambung dengan lancar ke TV untuk menyampaikan audio spatial untuk filem, rancangan dan juga tajuk permainan, supaya pengguna boleh benar-benar tenggelam dalam kandungan visual dan permainan.

* Getaran: Nikmati imej artis kegemaran anda yang berkualiti tinggi melalui skrin besar TV anda. Dengan Mod Ambien, anda boleh disambut setiap hari oleh artis kegemaran anda. Anda juga boleh menikmati foto dan muzik daripada TV dan peranti mudah alih melalui Casting, memberikan pengalaman menonton yang lancar.

Barisan TV dan skrin terkini juga menawarkan tawaran kebolehaksesan yang dipertingkatkan, membolehkan lebih ramai pengguna menikmati kandungan kegemaran mereka pada Samsung Neo QLED berbanding sebelum ini.

* Sarikata Audio: Ciri TV pada peranti pertama di dunia yang menggunakan teknologi AI dan Pengecaman Aksara Optik (OCR) untuk menyediakan panduan suara untuk sari kata terbenam dalam masa nyata.

* Jauh untuk Bebas Halangan: Apl yang direka untuk pengguna yang kurang upaya visual, pendengaran atau fizikal dengan mendayakan kawalan TV yang lebih bijak melalui telefon pintar. Aplikasi yang sangat boleh disesuaikan itu menggabungkan peningkatan UI seperti peletakan butang intuitif, warna yang berbeza dan maklum balas sentuhan, di samping menyepadukan ciri kebolehcapaian terkini Samsung seperti panduan suara untuk akses mudah terus dari telefon pintar.

* Mod Relumino Together: Relumino ialah ciri yang membolehkan orang yang kurang penglihatan menikmati rancangan TV, filem dan permainan kegemaran mereka tanpa memerlukan perkakasan boleh pakai. Dengan teknologi AI yang menggariskan bahagian tepi elemen pada skrin dan warna pengimbangan semula secara dinamik, ciri ini membolehkan pengguna dengan penglihatan rendah melihat orang dan objek dengan lebih jelas. Mod Relumino Together menyediakan skrin standard dan skrin Mod Relumino bersebelahan, jadi orang yang kurang penglihatan dan keluarga mereka boleh menikmati TV bersama-sama.

Samsung Now+(digital-96dpi)

LED MICRO: Menolak Sempadan Teknologi Paparan

Dengan LED MICRO lutsinar baharu, Samsung menunjukkan kepada dunia bahawa terdapat kemungkinan yang tidak terhingga untuk skrin. Skrin, yang kelihatan seperti sekeping kaca lutsinar, mempunyai cip LED MICRO yang sangat kecil dan proses pembuatan ketepatan yang menghilangkan jahitan dan pembiasan cahaya. Ini membolehkan LED MICRO lutsinar menghasilkan gambar yang jelas dan tidak terhalang untuk pelbagai kes penggunaan di kedua-dua rumah dan persekitaran B2B s.

Menggembar-gemburkan reka bentuk modular yang membolehkan pengguna memperibadikan bentuk, saiz dan nisbah skrin agar sesuai dengan mana-mana ruang, MICRO LED ialah teknologi skrin yang benar-benar inovatif. Penyelidikan dan pembangunan Samsung selama bertahun-tahun — berpunca daripada kepakaran semikonduktornya — telah membawa kepada proses yang sangat berkesan, membolehkan litar operasi cip LED didepositkan terus pada kaca dan dengan itu mengurangkan kehilangan kecerahan yang mungkin dialami pengguna dengan paparan konvensional.

Menawarkan Barisan OLED yang Lebih Luas Untuk Memenuhi Keutamaan Pengguna

TV OLED Samsung 2024 dibina berdasarkan warisan model tahun lepas, dengan S95D menawarkan kanvas 77 inci yang sangat besar untuk perincian tinggi, kadar bingkai tinggi dan video yang sangat bertenaga. Paparan adalah 20% lebih terang daripada model sebelumnya, dengan warna hitam yang dalam dan kaya serta ketepatan warna yang dipertingkatkan AI sangat tulen sehinggakan Pantone Validated™. Samsung juga telah memperkenalkan S90D dan S85D dalam pelbagai saiz, daripada 42” hingga 83’’.

Teknologi ‘OLED Glare Free’ baharu — direka khusus untuk skrin OLED 2024 — mengekalkan ketepatan warna dan mengurangkan pantulan sambil mengekalkan ketajaman imej untuk memastikan pengalaman tontonan yang mengasyikkan, walaupun pada waktu siang. Salutan pantulan rendah yang dioptimumkan OLED mengatasi pertukaran antara kilauan dan pantulan berkat lapisan salutan keras dan corak salutan permukaan baharu yang khusus.

Skrin S95D akan menawan penonton dengan enjin berkualiti gambar proprietari termaju yang mengekalkan warna putih sempurna, hitam lebih dalam dan warna yang tepat. Selain daripada menjadi skrin OLED paling terang Samsung, ia juga menampilkan kadar segar semula yang tinggi sehingga 144Hz, jadi peminat sukan dan pemain boleh menikmati gerakan lancar dan aksi yang jelas pada skrin mereka.

Produk Gaya Hidup Baharu Menyampaikan Penyelesaian Tempahan Untuk Memperkayakan Setiap Gaya Hidup

Selain barisan gaya hidup yang memenangi anugerah termasuk The Frame, The Serif dan The Terrace, Samsung mengesahkan komitmennya untuk “Skrin Di Mana-mana, Skrin untuk Semua” dengan pelbagai produk baharu dalam barisan gaya hidup terbaharunya. Penambahan baharu ini memberikan satu lagi tahap penyesuaian dan pemperibadian, seperti yang dilihat di bawah:

* The Frame: Sudah menjadi produk skrin gaya hidup terlaris, The Frame hadir dengan peningkatan baharu untuk meningkatkan pengalaman seni. Kini dengan lebih 2,500 karya seni daripada muzium dan galeri yang terkenal di dunia di Art Store, pengguna boleh menikmati pengalaman Art Store yang lebih baik daripada sebelumnya. Ciri penstriman seni baharu The Frame memberi pengguna merasai koleksi pelbagai Art Store dengan memberikan mereka karya seni pilihan tangan percuma setiap bulan. Selain itu, Bingkai 2024 membantu mengurangkan kos tenaga sehingga 10% dengan pelarasan kadar penyegaran berubah yang tersedia dalam Mod Seni.

* Projektor Premiere 8K: Premiere 8K ialah projektor pertama di dunia yang menawarkan sambungan wayarles. Mengeluarkan keperluan untuk kabel, penyelesaian ini membolehkan pengguna memastikan ruang kediaman mereka kemas dan kemas. Projektor lontaran ultra-pendek dilengkapi dengan ciri pintar — seperti audio rumah premium tanpa gambar, permainan awan, suara sentiasa hidup dengan mikrofon medan jauh dan empat pemisah skrin berbilang paparan — untuk melanjutkan kebolehgunaan dan menyediakan kes penggunaan yang hampir meningkat . Projektor ini menggabungkan teknologi “Bunyi pada Skrin” Samsung yang dipatenkan, menyepadukan modul pembesar suara teratas dan algoritma perisian untuk pengalaman bunyi yang mengasyikkan.

* The Freestyle 2nd Gen: Lelaran kedua projektor mudah alih menampilkan Smart Edge Blending, yang menyokong penggabungan lancar unjuran daripada dua peranti The Freestyle untuk mencipta skrin besar untuk gambar dan video. Ia membolehkan dua peranti menayangkan imej sebesar 160-inci dengan nisbah skrin 21:9, tanpa pelarasan manual diperlukan.

Sound Bar Baharu untuk Pengalaman Audio Imersif

Sebagai tambahan kepada penyediaan hiburan di rumah, barisan bar bunyi 2024 menawarkan model yang baru dikemas kini untuk pengalaman audio yang lebih mengasyikkan, yang disokong terutamanya oleh algoritma AI lanjutan.

* Bingkai Muzik: Pembesar suara yang boleh disesuaikan ini serasi dengan SmartThings dan menyediakan bunyi sekeliling apabila dipasangkan dengan TV Samsung dan bar bunyi. Music Frame boleh sama ada beroperasi sebagai pembesar suara wayarles kendiri atau berpasangan dengan TV Samsung dan bar bunyi melalui Q-Symphony untuk menambah bunyi bes dan surround. Menggabungkan dengan lancar ke dalam persekitarannya dengan menyamarkan dirinya di dalam bingkai gambar moden, Music Frame memberikan bunyi berkualiti tinggi tanpa merosakkan pemandangan.

* HW-Q990D: Bar bunyi ini menampilkan konfigurasi saluran 11.1.4, bunyi Dolby Atmos yang mengasyikkan dan menyokong laluan kandungan dalam 4K 120Hz. Ia menganalisis audio dan menggunakan AI untuk mengoptimumkan bunyi untuk pengalaman yang sempurna merentas pelbagai kandungan.

* HW-S800D: Bar bunyi ultra-nipis, sedalam 1.6 inci ini direka untuk muat dengan lancar ke dalam mana-mana ruang dan memberikan bunyi yang kaya dan mengasyikkan. Pada hanya satu pertiga daripada kedalaman bar bunyi konvensional, S800D mempunyai 10 pemacu, termasuk pembesar suara atas khusus dan saluran tengah untuk vokal sejernih kristal. Gabungan subwufer bes dalam dan d radiator pasif juga meningkatkan pengalaman mendengar dengan bass yang dalam dan bebas herotan dalam faktor bentuk yang padat.

Barisan TV Samsung 2024 menjanjikan gabungan lancar teknologi termaju dan reka bentuk tertumpu pengguna, menetapkan peringkat untuk pengalaman yang diperibadikan dan mendalam yang mentakrifkan semula cara orang hidup dan terlibat dengan peranti mereka.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama Bersiri Cinta Bersemi Di Wadi Safiyyah Tayang di TV3 & iQIYI

Suara Mirip Sudirman Bawa Tuah, Arish Mikael Lancar Single NUKILANMU