in

RTM Siar Siaran Langsung Pembentangan Bajet 2018

RADIO Televisyen Malaysia (RTM) menerusi saluran TV1 akan menghentikan sementara siaran beberapa programnya pada 27 Oktober ini bagi memberi laluan kepada Siaran Langsung Pembentangan Bajet 2018. Pembentangan Bajet 2018 oleh YAB Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Kewangan, Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, akan disiarkan secara langsung, tepat jam 3.05 petang. Program televisyen yang terbabit termasuk slot Bidadari : Kampung Semarah Padi, Rona Sabah, Xplorasi, N5, Biz Malaysia dan Getaran Rasa.

Pelbagai rancangan televisyen yang diterbitkan khas bersempena acara penting itu. Antaranya Pre Budget 2018 (23 Oktober 2017, pukul 9.30 malam), yang akan akan membicarakan isu semasa dan mengenai apa yang berlaku di sekeliling kita sekarang ini. Manakala segmen Post Budget 2018 (29 Oktober 2017, pukul 10.00 malam) pula lebih berkonsepkan imbasan terhadap pembentangan belanjawan itu.

Pembentangan Bajet 2018 menampilkan penyampai Zaleha Khairene dan Terrence Dass boleh juga diikuti menerusi myklik.rtm.gov.my/live | http://bajet.rtm.gov.my/ | #RTMMobile.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Demi Lovato, Shawn Mendes Set To Perform at The 2017 MTV EMAs Live From London

iPhone 8 & iPhone 8 Plus Kini Dilancarkan di Malaysia