in ,

Rocketfuel Umum Kerjasama Strategik dengan ADA Warner Music Malaysia

Rocketfuel Entertainment Membuat Pelantikan Kanan dengan Wee Sher Leen, Mathan Rajasingam dan Syakireen Othman.

Pengurusan Bakat & Label Rakaman terulung Malaysia, Rocketfuel Entertainment, telah mengumumkan penstrukturan semula dengan memperkenalkan tiga pelantikan kanan baharu – Wee Sher Leen sebagai Ketua Rocketfuel Entertainment, Mathan Rajasingam sebagai Ketua Komersial dan Syakireen Othman yang menyertai sebagai Ketua Muzik dan Kandungan. Mereka bernaung di bawah pimpinan Prem Anand, Naib Presiden Rocketfuel Entertainment.

“Kami sangat teruja untuk meneruskan pertumbuhan dan operasi kami dengan pasukan baharu ini. Ketiga-tiga pelantikan ini membawa banyak pengalaman dan rekod yang terbukti dalam pengurusan bakat, kandungan, muzik dan jualan kepada Rocketfuel. Kami berada pada kedudukan yang baik untuk menjalankan rancangan pertumbuhan kami dalam pemasaran digital, kandungan dan pencipta pada 2024”, kata Prem Anand, Naib Presiden Rocketfuel.

Rocketfuel Entertainment Umum Kerjasama Strategik dengan ADA Warner Music Malaysia

Rocketfuel dikaitkan dengan beberapa bakat kegemaran di Malaysia termasuk Zizan Razak, Zul Ariffin, Sherry Alhadad, Lisa Surihani, Nabil Ahmad dan Hawa Rizwana. Mengukuhkan kedudukan uniknya dalam ruang bakat dan muzik, kerjasama strategik Rocketfuel bersama Astro, sooka, NJOI dan platform digital lain memberi kelebihan maksima kepada pasukan baharu itu untuk meningkatkan jangkauan kepada bakat dan pelanggannya. 

Contoh utama ialah penampilan sulung penyanyi terkenal Malaysia Hael Husaini dalam siri drama ‘My Famous Ex Boyfriend’, yang juga menjadi landasan pelancaran untuk album Hael, ‘Atonim Part 1’. Lagu album itu telah ditampilkan sebagai lagu runut rasmi untuk siri ini dan ia membantu dalam mendahului carta di YouTube, iTunes dan Apple Music semasa pelancaran. 

Hael Husaini Lancar Album Sulung ANTONIM (PART I), Ada 6 Lagu Yang Best!
Album Hael Husaini, Antonim Part 1

Pasukan dinamik baharu Rocketfuel juga telah memperkenalkan barisan bakat baharu dan memperoleh pencapaian penting dalam industri hiburan. Rocketfuel telah memainkan peranan penting dalam pembangkitan bakat muda di skrin seperti Mierul Aiman ​​dan Fazziq Muqris. Selain itu, Rocketfuel telah menemui dan memupuk pempengaruh baharu termasuk Amir Sisi yang berusia 13 tahun, pemenang pertandingan nyanyian “The Chosen One”. Barisan peserta Hero Dewi Remaja yang berbakat dan pempengaruh, Miss Alvy, juga akan mendapat manfaat daripada pendedahan menyeluruh dengan peluang yang menjanjikan untuk kerjaya mereka di layar perak dan banyak lagi.

Rocketfuel Entertainment Umum Kerjasama Strategik dengan ADA Warner Music Malaysia
Mierul Aiman & Miss Alvy

Rocketfuel juga teruja untuk mengumumkan kerjasama strategik baharunya dengan ADA Warner Music Malaysia, di mana kedua-dua syarikat akan bekerjasama dalam projek tempatan dan serantau termasuk usaha sama dan kolaborasi lagu. Perkongsian baharu ini akan menyaksikan ADA Warner Music Malaysia mengedarkan katalog Rocketfuel secara eksklusif merentasi pelbagai Pembekal Perkhidmatan Digital (DSP) utama seperti YouTube & Spotify.

Ketua Rocketfuel, Sher Leen, berkata, “Kami teruja dengan perkongsian bersama Warner Music ini dan kami percaya ini akan menjadi platform baharu kepada bakat dan muzik kami untuk lebih dikenali di serantau dan antarabangsa, raih peminat baharu dan peluang komersial.”

Pengarah Urusan Warner Music Malaysia, Dinesh Ratnam, meluahkan keterujaannya mengenai perkongsian ini dengan menyatakan, “Kami gembira dapat memulakan kerjasama strategik berbilang tahun ini melalui cabang perkhidmatan pengedaran dan label kami, ADA. Rocketfuel telah membentuk jenamanya sebagai pusat kuasa bakat tempatan di bawah Astro, dan kami berdua sejajar dengan visi kami untuk memupuk dan mengembangkan ekosistem kreatif Malaysia. Kami berharap agar dapat bekerja rapat dan menghubungkan bakat Rocketfuel dengan para penonton di peringkat serantau dan antarabangsa, mencipta peluang menarik yang dapat memanfaatkan jangkauan antarabangsa rangkaian kami.”

Perkongsian yang bermatlamat ini menandakan komitmen Rocketfuel untuk meluaskan skala dan skop tawarannya untuk bakat dan pelanggan sambil terus meningkatkan kecemerlangan kreatif merentasi rangkaiannya.

Untuk maklumat lanjut mengenai Rocketfuel Entertainment atau berhubung dengan bakat mereka, layari https://rocketfuelent.com/.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siri HONOR 200 Kini Mula Dijual di Seluruh Negara Pada 28 Jun 2024

ASMIDAR

Antara Batas Agama & Tradisi Inti Pati Telefilem Lumping Putih dii TV1