in , ,

ROALD DAHL’S MATILDA THE MUSICAL Bakal Hadir ke Netflix pada 25 Disember

Tonton Pemenang Oscar Emma Thompson dalam MATILDA THE MUSICAL ROALD DAHL, Akan Datang ke Netflix pada 25 Disember ini!

Berikutan tayangan perdana global ROALD DAHL’S MATILDA THE MUSICAL di Festival Filem London minggu lepas untuk mendapat ulasan yang memberangsangkan, tonton lebih banyak kejadian MATILDA dengan treler utama dan seni utama. Netflix akan mengeluarkan filem itu di seluruh dunia [tidak termasuk UK & Ireland] pada 25 Disember 2022.

Logline: Pandangan baharu mengenai muzikal Tony dan Olivier yang memenangi anugerah. ROALD DAHL’S MATILDA THE MUSICAL mengisahkan tentang seorang gadis yang luar biasa, dengan imaginasi yang jelas, yang berani mengambil pendirian untuk mengubah kisahnya dengan hasil yang menakjubkan.

Sinopsis: Matilda Wormwood (Alisha Weir) ialah seorang gadis kecil yang mempunyai rasa ingin tahu yang besar, fikiran yang tajam dan imaginasi yang jelas — dan ibu bapa yang paling teruk di dunia. Walaupun ibu bapanya (Stephen Graham dan Andrea Riseborough) berpuas hati dengan TV sampah dan skim menjana wang yang cerdik, dia suka kehilangan dirinya di halaman buku kesayangannya. Di mana mereka lantang, mementingkan diri sendiri dan tidak baik, dia adalah seorang pemerhati yang pendiam, memikirkan tindakan kecil dan kurang ajar untuk memberontak dan membalas dendam.

Apabila bertemu dengan guru inspirasinya, Miss Honey (Lashana Lynch), Matilda digalakkan dan mula mencipta kisah fantastiknya sendiri. Teruja untuk menghadiri Dewan Crunchem, Matilda terkejut apabila mendapati sekolah itu adalah tempat yang tidak menyenangkan dan menindas yang diketuai oleh Miss Trunchbull yang besar dan jahat (Emma Thompson).

Roald Dahl'S Matilda The Musical

Selain Miss Honey yang baik hati, cahaya terang antara yang kejam ialah pustakawan yang suka cerita, Puan Phelps (Sindhu Vee), dan rakan sekolah Matilda yang baru ditemui. Dipenuhi dengan rasa keadilan yang luar biasa, Matilda berani mengambil pendirian untuk apa yang betul dan mengajar Trunchbull satu pelajaran yang tidak akan dilupakannya.

Matilda the Musical karya Roald Dahl ialah kisah muzikal inspirasi seorang gadis luar biasa yang menemui kuasa besarnya dan menyeru keberanian yang luar biasa, menentang segala kemungkinan, untuk membantu orang lain mengubah kisah mereka, sambil turut mengambil alih takdirnya sendiri. Berdiri untuk apa yang betul, dia bertemu dengan hasil yang menakjubkan.

Diarahkan oleh pengarah pemenang Anugerah Tony Matthew Warchus (Matilda The Musical), filem ini diterbitkan oleh Eric Fellner dan Tim Bevan untuk Tajuk Kerja, Jon Finn (Billy Elliot), dan Luke Kelly dari The Roald Dahl Story Company. Penulis skrip Dennis Kelly mengadaptasi produksi Royal Shakespeare Company untuk skrin besar, dengan muzik dan lirik asli oleh Tim Minchin.

Roald Dahl'S Matilda The Musical
Roald Dahl'S Matilda The Musical
Roald Dahl'S Matilda The Musical

Mengenai Matilda the Musical karya Roald Dahl:

Pelakon utama: Pemenang Anugerah Akademi® Emma Thompson (Miss Trunchbull), Alisha Weir (Matilda); Lashana Lynch (Miss Honey), Stephen Graham (Mr. Wormwood), Andrea Riseborough (Mrs. Wormwood), Sindhu Vee (Mrs. Phelps)

Turut memperkenalkan: Charlie Hodson-Prior (Bruce Bogtrotter), Meesha Garbett (Hortensia), Rei Yamauchi Fulker (Lavender), Winter Jarrett Glasspool (Amanda Thripp), Andrei Shen (Eric), Ashton Robertson (Nigel)

Pengarah: Matthew Warchus

Penerbit: Tim Bevan dan Eric Fellner dari Working Title, Jon Finn, dan Luke Kelly dari The Roald Dahl Story Company

Penulis skrip: Dennis Kelly, diadaptasi daripada Tony dan Olivier yang memenangi anugerah, penerbitan Syarikat Royal Shakespeare Matilda The Musical

Muzik dan lirik asal: Tim Minchin

Koreografer: Ellen Kane

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Exists | 16

Konsert Exists Reunion Kembali Ke Singapura Pada 14 Januari 2023

Lesti Rizky

Lesti Kejora Maafkan Rizky Billar, Tarik Balik Laporan Polis