in

Ritzy Glitzy di Sungei Wang Plaza

RAIKANLAH KRISMAS INI DENGAN TEMA “A RITZY GLITZY CHRISTMAS BALL” HANYA DI SUNGEI WANG PLAZA!
SAKSIKAN PERSEMBAHAN TARIAN LATIN DAN BALLROOM YANG MENGHIBURKAN PADA MUSIM INI

Jadilah tetamu kami di Ritzy Glitzy Krismas Ball di Sungei Wang Plaza pada musim Krismas ini dengan pelbagai aktiviti yang menyeronokkan untuk seisi keluarga dari 2- 26 Disember 2011. Aktiviti seperti persembahan tarian Ballroom Krismas, bengkel tarian, pertandingan tarian Latin freestyle bawah umur 13, nyanyian kumpulan, penampilan Santa Claus dan banyak lagi menanti anda!

Saksikanlah persembahan tarian oleh penari-penari profesional William & Luisa dalam Persembahan Tarian Krismas Ballroom di Ruang Legar Sungei Wang Plaza.Penari-penari profesional ini dari usia 8 -. 27 tahun dan telah memenangi pertandingan tarian tempatan dan antarabangsa di seluruh dunia seperti Tarian Terbuka Malaysia Pesta 2011, Bintang Esok Antarabangsa Ballroom Dancing Kejohanan (Johor), Merlion Antarabangsa Kejohanan Sukan Tarian (Singapura) dan juga Tarian Kristal Sukan Kejohanan 2011.

Sungei Wang Plaza

Antara penari profesional terkenal termasuklah Kelvin Ong (19 tahun) & Nicole Lor (15 tahun) yang baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Indonesia Terbuka Tarian Sukan Kejohanan 2011 – Kategori Novice, Dominic Lor (11 tahun) & Nisha Lor (10 tahun) yang merupakan pasangan Samba & RUMBA .

Berhibur dan menari bersama mereka kepada rentak dan irama Muzik Latin & Ballroom pada musim Krismas yang menakjubkan. Pelbagai tarian Ballroom & Latin seperti Cha-Cha, Samba, RUMBA serta Ballroom klasik akan dipersembahkan. Saksikan mereka pada jam 2.00 petang pada 10, 17, 24, 25 & 26 Disember 2011 dan 7:30 petang pada 9, 16 &23 Disember, 2011.Jika anda fikir anak anda mempunyai bakat untuk menjadi Raja Latin / Ratu Tarian, maka ini adalah peluang untuk anak-anak anda menunjukkan kemahiran menari dan kepakaran mereka dalam Pertandingan Tarian Bebas Latin Di bawah Umur 13! Hadiah wang tunai lumayan menunggu pemenang bertuah. Sesi pilihan dan pusingan akhir akan berlangsung pada 11 Disember & 18, 2011 masing-masing pada pukul 2 petang, Ruang Legar Sungai Wang Plaza.

Juara – RM 2000 & Piala
Pemenang Tempat Ke-Dua – RM 1500 & Piala
Pemenang Tempat Ke-Tiga – RM 800 & Piala
7 X Saguhati – RM 300 baucar tunai dan piala setiap satu

Menurut KK Lim, Pengurus Kanan Bahagian Promosi dan Perhubungan Awam Sungei Wang Plaza, tema Krismas tahun ini ditetapkan pada gaya tarian bukan sahaja untuk meraikan musim perayaan dengan cara yang riang dan gembira, tetapi juga untuk menggalakkan semangat menari Ballroom di kalangan penonton. Ini adalah sesuatu aktiviti yang interaktif dan menyeronokkan di mana golongan muda dan tua boleh menyertai. Beliau turut menambah bahawa hiasan pada tahun ini terdiri daripada tiang-tiang Roman, kalungan Krismas , bunga merah Poinsettia dan pokok Krismas untuk mewujudkan sebuah dewan suasana klasik. Tema “A Ritzy Glitzy Christmas Ball ” melambangkan tarian ajaib klasik yang dipenuhi dengan himpunan daripada persembahan Latin & Ballroom yang gembira diraikan semasa musim Krismas.

Terdapat juga sebuah tempat kecil untuk mereka yang berminat untuk menangkap gambar secara percuma dengan Santa Claus. Satu kerusi baldu merah besar untuk Santa diletakkan di tengah-tengah dikelilingi dengan pokok Krismas dan bunga merah Poinsettia. Latar belakang ditetapkan dengan tiang Roman yang besar. Di bahagian atas tiang adalah kalungan Krismas manakala di belakang kerusi merah adalah cermin aksesori Victoria dan sejambak bunga merah Poinsettia yang segar untuk mewujudkan suasana yang klasik.

Pokok Krismas diletakkan di seluruh pentas untuk menambah suasana riang dan gembira.

Terdapat juga aktiviti-aktiviti interaktif lain untuk disertai pada musim ini.Belajarlah bagaimana untuk Salsa, Cha Cha, RUMBA dan Mambo Italiano di Bengkel Tarian Ballroom di Tingkat 6 Sungei Wang Plaza! Pelajari langkah-langkah ini dan anda akan menjadi pakar dalam masa yang singkat. Ini kelas percuma dan dikendalikan oleh para profesional dari Dunia Tarian William & Luisa yang mempunyai banyak tahun pengalaman dan juga telah memenangi banyak pertandingan tarian. Bengkel seterusnya akan diadakan pada 10 Disember 2011 pada jam 3 petang.

Nyanilah bersama kumpulan nyanyian Krismas kami smabil menikmati kemerduan suara mereka dengan lagu-lagu Krismas seperti “Walking In Winter Wonderland”, “Have yourself a Merry Christmas”, “Silent Night” dan banyak lagi. Ini adalah masa untuk menghibur dan menyanyi bersama ketika meraikan musim Krismas. Sertailah nyanyian kumpulan kami pada 7-8 Disember, 14-15 Disember & 21-22 Disember 2011,8 malam.

HOHOHo.. Apakah Krismas tanpa Santa Claus? Adakah anda pernah nakal atau baik pada tahun ini? Lawatlah Bapa Krismas di tempat persembunyian Kutub Utara di Ruang legar Concourse Sungei Wang Plaza. Ambilah peluang ini untuk membuat hajat daripada Santa dan menangkap gambar kenangan secara PERCUMA di sudut yang dibuka kepada orang ramai untuk sesi foto. Santa akan berada di sini untuk bertemu peminatnya dari 10 -. 11 Disember, 17-18 Disember dan 24-25 Disember 2011,4 petang.

Perkhidmatan membungkus hadiah secara percuma turut disediakan dengan pembelian apa-apa daripada mana-mana cawangan di Sungei Wang Plaza dari 2-26 Disember 2011.

Terdapat juga penebusan RM 30 baucer membeli-belah bagi mereka yang berbelanja sekurang-kurangnya RM 200 daripada mana-mana kedai di Sungei Wang Plaza (kecuali Pasaraya Giant dan Parkson) dalam resit terkumpul pada hari yang sama pembelian. Setiap pembeli hanya boleh menebus satu (1) set Baucer Membeli-belah RM 30 tanpa mengira jumlah yang dibelanjakan. Penebusan adalah terhad untuk 100 pembeli pertama sahaja setiap hari.
Sungei Wang Plaza mengucapkan Selamat Hari Krismas dan Tahun Baru 2012!

Layari www.sungeiwang.com atau menjadi peminat kami di www.facebook.com/ sungeiwangplaza untuk mendapat maklumat lanjut mengenai promosi dan acara kami.

Sungei Wang Plaza

Sungei Wang Plaza

Sungei Wang Plaza

Sungei Wang Plaza

Sungei Wang Plaza

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senario Misteri Bamboo TV3

Program Menarik Sempena Krismas 2011 8TV