in , ,

Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Berkongsi Resipi Yang Hilang 

Resorts World Awana sangat teruja untuk mengumumkan ekstravaganza masakan selama setahun dalam kerjasama eksklusif dengan Chef Wan Lifestyle.

Sebagai duta jenama, Chef Wan akan mengetuai perjalanan kulinari yang menarik melalui A Lost Recipes Affair with Chef Wan and Friends, yang akan memulakan kerjaya pada hari Sabtu, 27 Januari 2024.

Hubungan yang dinanti-nantikan ini akan berlangsung di The Great Lawn, Resorts World Awana, sebuah acara yang indah. mengubah ruang hijau yang subur dengan pemandangan hutan hujan yang megah.

Pengembaraan kulinari ini akan membuat persinggahan seterusnya di Resorts World Kijal dan Resorts World Langkawi dengan setiap lokasi menjanjikan babak tersendiri dalam penemuan semula resipi yang hilang, menyediakan jamuan untuk deria dan menghormati kekayaan sejarah Malaysia.

Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Dedahkan Resipi Yang Hilang

Diraikan untuk mengangkat masakan Malaysia ke pentas global, Chef Wan membuat satu lagi sumbangan kejayaan kepada tumpuan masakan. Beliau bersedia untuk bergabung tenaga untuk kebangkitan kulinari yang luar biasa dengan AVP Culinary of Central Kitchen yang terkenal, Chef Supachai Saisoigeon dan Chef Eksekutif Resorts World Awana, Chef Ahmad Rosnie dan Chef Outlet AYU Awana, Chef Donadoni.

Dedikasi mereka yang tidak berbelah bahagi untuk memelihara warisan telah menyemarakkan usaha berterusan, menjangkau lebih enam bulan dan berterusan, untuk menampilkan lebih 152 permata masakan yang hilang.

Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Dedahkan Resipi Yang Hilang

Ketika dunia menanti Chef Wan untuk berkongsi resipi yang hilang ke dalam pengalaman sepanjang tahun, sesi media eksklusif pada hari Rabu, 13 Disember 2023 bukan sahaja akan menjadi pelopor kepada majlis besar pada 27 Januari 2024 tetapi juga menandakan detik yang memilukan dalam Chef Wan’s perjalanan yang luar biasa kerana dia membuat penampilan umum pertamanya dalam beberapa ketika.

“Saya teruja untuk kembali beraksi dan kini, lebih daripada sebelumnya, saya percaya bahawa penting untuk menyatukan orang ramai dan menyebarkan kasih sayang. Dan ini bermula dengan makanan dan perisa masa lalu,”

– Chef Wan
Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Dedahkan Resipi Yang Hilang

Beliau sudah semestinya menjanjikan malam gastronomi yang tidak dapat dilupakan untuk semua.

Chef Rosnie pula memuji dedikasi Chef Wan, dengan menyatakan,

“Kami mengagumi ketabahan dan usaha Chef Wan dalam pemeliharaan resipi yang hilang ini. Adalah satu penghormatan kami untuk bekerjasama dengan Chef Wan dalam perjalanan masakan ini.

Saya menantikan malam yang tidak dapat dilupakan yang dipenuhi dengan kelazatan masakan dan berkongsi detik dengan Chef dan tetamu tercinta kami.”

– Chef Rosnie
Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Dedahkan Resipi Yang Hilang

Di sebalik pengalaman kulinari yang tidak dapat dilupakan, 350 tetamu eksklusif akan menikmati sesi nostalgia sebelum makan malam yang menampilkan permainan tradisional interaktif dan pertunjukan pembukaan dengan personaliti terkenal.

Bersiap sedia untuk persembahan menawan oleh pelawak terkenal Harith Iskander dan Unit Perkusi ASEAN yang terkenal di Malaysia, mempersembahkan ensemble unsur muzik yang pelbagai.

Pengalaman makan malam untuk seorang di Makan Malam Gala A Lost Recipes Affair berharga RM792 untuk ahli Genting Rewards dan RM880 untuk bukan ahli Genting Rewards. Untuk pengalaman yang lebih tinggi, tetamu boleh memilih salah satu daripada empat pakej penginapan dan makan malam yang menarik.

Bermula pada RM1798 untuk ahli Genting Rewards dan RM1998 untuk bukan ahli, pakej ini termasuk penginapan 2H1M di bilik Superior Deluxe di Resorts World Awana, pengalaman makan malam untuk dua orang di A Lost Recipes Affair Gala Dinner dan bufet sarapan pagi di Jom Makan untuk dua orang.

Resorts World Awana & Chef Wan Lifestyle Dedahkan Resipi Yang Hilang

Nikmati kedua-dua hidangan kulinari dan penginapan mewah di tengah-tengah persekitaran yang indah di Resorts World Awana untuk pengalaman yang lebih mengasyikkan.

Ini menandakan permulaan perjalanan kulinari yang menarik, sertai kami dalam mengekalkan resipi yang hilang dengan menggunakan hashtags #LostRecipesRevival, #ChefWanLifestyle dan #DiscoverResortsWorldAwana

Untuk maklumat lanjut, sila KLIK SINI

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

PRISM+ Lancar Outlet Ke-6 di Aeon Mall Bukit Tinggi, Klang, Selangor

Samsung Galaxy S23 Series

Pilih Telefon Gaming Anda Seolah Anda Memilih Statistik Pemain Anda