in

Red Communications Sambut Ulangtahun Ke-12

RED COMMUNICATIONS MERAIKAN FILEM-FILEM MALAYSIA UNTUK SEMUA

Red Communications, sebuah syarikat penerbitan tempatan yang telah menghasilkan terbitan popular seperti 3R (RESPECT, RELAKS, RESPON), Gol & Gincu, Impian Ilyana, KAMI, Blogger Boy, Elly & Epit, Oh My English! dan banyak lagi, akan meraikan ulangtahunnya yang ke-12. Sejak penubuhannya hingga kini, Red Communications telah membina reputasi sebagai syarikat penerbitan yang terdahulu dalam mengeluarkan kandungan berbentuk hiburan dan informatif, khususnya untuk penonton wanita, kanak- kanak dan remaja.

Red Communications Sambut Ulangtahun Ke-12

Syarikat ini juga menerbitkan kandungan untuk pasaran Asia Tenggara serta untuk saluran-saluran antarabangsa seperti Disney Channel dan History and Biography Channel, dan, melalui anak syarikat milik penuhnya, Red Films, juga telah menerbitkan filem-filem tempatan seperti Visits: A Hungry Ghost Anthology, Gol & Gincu the movie, Kami the movie, Pisau Cukur, Songlap dan juga filem yang bakal ditayangkan tidak lama lagi, Istanbul Aku Datang.

“Kami mempunyai keyakinan penuh terhadap bakat tempatan Malaysia dan terhadap usaha kami dalam menerbitkan kandungan yang bernilai bagi penonton tempatan,” kata Pengasas dan Pengarah Urusan Red Films, Lina Tan. “Oleh kerana Malaysia adalah negara yang unik dengan pelbagai bangsa dan bahasa pertuturan, kami memutuskan untuk membuat kandungan yang boleh mengatasi jurang-jurang sebegini dengan memfokus pada mesej dan cerita. Sebab itulah, banyak kandungan terbitan kami ditonton oleh pelbagai lapisan masyarakat, tidak kira bangsa.”

Sempena ulangtahunnya yang ke-12, Red Communications akan menganjurkan pelbagai aktiviti yang berkaitan dengan penerbitan TV dan Filem, yang terbuka kepada orang ramai secara percuma. “Kami ingin berkongsi pengalaman kami selama 12 tahun dengan orang ramai, serta memberi mereka peluang untuk menonton semua filem kami yang telah kami terbitkan tahun demi tahun,” kata Lina Tan. Semua aktiviti bertempat di Publika, Mont Kiara.

PENCARIAN BAKAT BARU – MUNGKINKAH ANDA? 12pm hingga 4pm
8 September 2012 (Sabtu)
Open Square, Publika
Pernahkah anda teringin untuk mencuba nasib sebagai bakat dalam industri media? Atau adakah anda semata-mata ingin tahu bagaimanakah perasaannya berada di depan kamera? Datang dan cubalah! Anda akan muncul di skrin dalam sesi ujibakat dengan Pasukan Red House Talents. Terbuka kepada semua, tidak kira usia – dari bayi hinggalah warga emas. Untuk maklumat lanjut, layari Red House Talents di Facebook.

RED ADA BAKAT
6pm hingga 8pm
8 September 2012 (Sabtu) Open Square, Publika
Saksikan kemunculah bakat-bakat baru dan dengarlah apa komen dan nasihat yang akan diberikan kepada mereka oleh orang-orang kuat industri media seperti COO selebriti Media Prima Izham Omar, celebriti Aznil Nawawi yang juga Ketua Bahagian Talent Astro dan Pengarah Urusan Red Communications Lina Tan. Datanglah untuk persembahan menghiburkan yang tidak pernah anda lihat sebelum ini.

IDEA KE SKRIN
4pm hingga 6pm
9 September 2012 (Ahad) Black Box, Map
Jika anda ingin tahu rahsia-rahsia industri tentang bagaimana sesuatu idea itu direalisasikan menjadi filem yang sedia untuk tayangan, jangan ketinggalan menghadiri forum ini. Bersama hos Amir Muhammad, sertailah pengarah KAMI & Songlap Fariza Azlina Isahak, penulis lakonlayar Gol & Gincu, Pisau Cukur dan Istanbul Aku Datang Rafidah Abdullah, penerbit Lina Tan, dan pengarah seni I- Lann Yee untuk mendengar pengalaman mereka tentang masalah-masalah dan cara-cara yang kreatif dalam pembikinan filem di Malaysia.

Untuk maklumat lanjut tentang semua aktiviti yang bakal dianjurkan, sila ke laman Facebook/RedCom12

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Special Forces History Channel

Driven Communications Nafi Pemilik Blog Oh Bulan!