in

Ramalan Pemenang Anugerah Bintang Popular BH 2012

[column size=”one-half”]Pejam celik – pejam celik, esok dah tiba masa untuk kita ketahui siapa pemenang Anugerah Bintang Popular BH 2012 di Malam Kemuncak ABPBH 2012 yang akan berlangsung di Stadium Putra. Ini kali pertama ABP dibuat di Stadium Putra. Jadi, mood ABP tahun ini lain macam sikit sebab biasanya setiap tahun Budiey akan naik Genting. Kondisi dan magnitudnya lain la sikit. Jadi nak tak nak, penganjur kena buat sehabis baik dan semeriah yang mungkin. Katanya, ABP tahun ini akan mencatat sejarah sebagai acara paling gah dianjurkan dalam sejarah 26 tahun anugerah berprestij ini termasuk rekaan set pentas terbesar yang menepati tema Ledakan Geometri.[/column]

[column size=”one-half” last=”true”]Jadi, untuk menjadikan ABP kali ini nampak grand sikit, ada acara karnival diadakan pada hari ini dan esok, akan berlangsung Fiesta ABPBH 2012 di pekarangan Stadium Putra. Kepada pembaca yang nak tiket ABP, boleh ke Fiesta ABPBH sebab kat sana anda boleh redeem tiket. Budiey minta maaf sebab memang setiap tahun tiada tiket ABP diberikan untuk pembaca Budiey. Acara kemuncak ABPBH disiarkan mulai jam 9 malam esok. Ia boleh ditonton secara langsung di TV3 atau radio Hot FM atau layari www.abpbh.com.my.[/column]

Senarai Pencalonan Finalis Top 5 Anugerah Bintang Popular 2012

Tentunya, menjelang detik-detik terakhir ini ramai yang bertanya-tanya siapakah yang bakal memenangi setiap kategori dan artis mana yang layak diangkat sebagai Artis Paling Popular. Mampukah pelakon kacak, Aaron Aziz mengulangi kejayaannya tahun lalu atau mungkin kali ini beralih tangan? Siapa tahu?

Undian telah dibuat oleh peminat dan sekarang ini, Budiey kira ramai yang berteka-teki untuk meramal siapa yang akan menang. Budiey pun rasa gatal tangan nak buat ramalan ni. Nah! ini sikit ramalan Budiey buat tatapan pembaca.

Artis Baru Lelaki Popular

1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

Ramalan Budiey: Izzue Islam

Artis Baru Wanita Popular

1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

Ramalan Budiey: Emma Maembong

Artis Duo/Berkumpulan Popular

1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

Ramalan Budiey: Sleeq & Najwa Latif

Penyanyi Lelaki Popular

1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama

Ramalan Budiey: Hafiz

Penyanyi Wanita Popular

1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Ramalan Budiey: Shila Amzah

Pelakon TV Lelaki Popular

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Pelakon TV Wanita Popular

1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha

Ramalan Budiey: Neelofa

Pelakon Filem Lelaki Popular

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Pelakon Filem Wanita Popular

1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin

Ramalan Budiey: Lisa Surihani

Artis Komedi Lelaki Popular

1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Johan

Artis Komedi Wanita Popular

1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

Ramalan Budiey: Didie Alias

Pengacara TV Lelaki Popular

1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aznil Nawawi

Pengacara TV Wanita Popular

1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

Ramalan Budiey: Fara Fauzana

Penyampai Radio Lelaki Popular

1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil

Ramalan Budiey: Johan

Penyampai Radio Wanita Popular

1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura

Ramalan Budiey: Fara Fauzana

5 Finalis Kategori Online ABPBH 2012

Kategori Online: 1. Watak jahat dalam filem atau drama popular

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Sofi Jikan
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Kategori Online: 2. Gandingan di layar serasi

1. Aaron Aziz & Nadiya Nissa
2. Adi Putra & Nora Danish
3. Aiman Hakim Ridza & Izara Aishah
4. Johan & Zizan Razak
5. Shaheizy Sam & Yana Samsudin

Ramalan Budiey: Aaron Aziz & Nadiya Nissa

Kategori Online: 3. Watak animasi tempatan popular ABPBH

1. Anak-anak Sidek
2. Boboiboy
3. Kacang
4. Upin & Ipin
5. Usop Sontorian

Ramalan Budiey: Upin & Ipin

Kategori Online: 4. Artis berpengaruh di laman media sosial

1. Aaron Aziz
2. Shila Amzah
3. Stacy
4. Yana Samsudin
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Kategori Online: 5. Artis lelaki stailo

1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Awal Ashaari
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Kategori Online: 6. Artis wanita stailo

1. Lisa Surihani
2. Melissa Francis
3. Nora Danish
4. Stacy
5. Yana Samsudin

Ramalan Budiey: Yana Samsudin

Kategori Online: 7. Artis Asia Paling Popular

1. Aaron Aziz
2. BIGBANG
3. Shila Amzah
4. Super Junior
5. Zizan Razak

Ramalan Budiey: Aaron Aziz

Bintang Paling Popular: Aaron Aziz

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Siapa Pemenang Artis Baru Popular ABPBH2012

Nissan Fashionably KL di Festival Seni MapKL 2013 Publika