in ,

Raja Farah, Geoffrey, Farahdhiya Drama Ar-Rayyan

Cerekarama: Ar-Rayyan, 4 September, Sabtu, jam 10.00malam

Suraya adalah seorang arkitek di sebuah syarikat design & build antarabangsa. Walaupun pangkatnya tinggi, dan sering bergaul dengan orang-orang berbangsa asing, Suraya bersikap rendah diri dan masih mengekalkan adat kesucian gadis timur.

Dia memakai tudung dan mengamalkan cara hidup Islam dengan tegas. Boss Suraya, Dato’ Hamdi telah bersara dan digantikan oleh Ryan Zachary, seorang warga asing. Ryan merupakan seorang yang bukan sahaja tidak hormat akan adat orang Melayu, malah sering memandang Islam sebagai agama kuno.

Pada hari-hari yang berikutnya, Ryan memerhatikan segala tingkah Suraya yang pada mulanya dianggap sebagai menjengkelkan.

Kerap kali, mereka akan berdebat secara sihat tentang Islam dan lama-kelamaan hatinya menjadi terbuka untuk menerima Islam dan juga Suraya sebagai teman hidupnya. Atas urusan kerja, Ryan terpaksa ke kota London dan cuba sedaya upaya untuk memenuhi tuntutan bulan Ramadhan.

Ryan terkejut apabila mendapati Suraya sudah tiada sewaktu kepulangannya ke Malaysia. Dia cuba mencari Suraya namun mendapati gadis itu telah meninggalkan Malaysia untuk mengerjakan umrah dan menyambut Aidilfitri di Mekah. Ryan kecewa. Apakah yang akan terjadi seterusnya?

Pelakon: Raja Farah, Geoffrey, Farahdhiya, Aida Khalida, Hafizuddin, Rahim Jailani

Pengarah: Hitler M Azmi

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pelancaran Sinari Lebaran TV3 & Dam Dam Dum Raya TV9

Video Muzik Artis Terkenal di Program Popular@Muzik Aktif