in , ,

Puteri Sarah & Nad Zainal Terharu Terima Anugerah Khas Daripada Mommyhana

Suppliment Betul Betul Bijak Untuk Anak Anda

Susulan impak positif diterima syarikat MommyHana daripada perkongsian Nad Zainal dan Puteri Sarah di media sosial yang menyumbang kepada peningkatan tahap kredibiliti dan pengukuhan jenamanya, dua selebriti popular tanah air itu diberikan Anugerah Khas pada Majlis Pelancaran & Malam Anugerah MommyHana di Setia City Convention Centre, Shah Alam, 6 Julai lalu.

Perkongsian mengenai produk MommyHanna dibuat Nad Zainal dan Puteri Sarah melalui akaun media sosial masing-masing berjaya meraih jutaan tontonan, malah menjadi ‘viral’ sehingga manfaat produk syarikat yang terkenal dalam membantu perkembangan minda dan pendidikan kanak-kanak itu dapat disebar luaskan kepada umum.

MOMMYHANA

Pengasas dan Pengarah MommyHanna, Hana Shahadan berkata, kandungan dihasilkan oleh dua selebriti wanita popular itu berjaya menyumbang kepada impak positif terhadap penjenamaan syarikat, sekali gus melayakkan mereka menerima Anugerah Khas.

“Nad Zainal dipilih disebabkan dia  seorang pempengaruh yang membantu MommyHana daripada segi kandungan sehingga apa yang dihasilkan  meraih tontonan keseluruhan sebanyak 10 juta. 

“Kandungan dihasilkan bersama suaminya, Ungku Ismail memberi impak positif kepada masyarakat bagaimana perlunya sentiasa bermaafan dan mudah memaafkan. Mereka menghasilkan kandungan yang memberi impak baik kepada masyarakat sebagai keluarga, malah sebagai suami isteri. Disebabkan itu kami beri satu penghargaan kepada mereka. 

“Puteri Sarah juga sama seperti Nad Zainal, tetapi dia adalah ikon ibu tunggal yang kita rasa sangat memberi impak positif kepada masyarakat di luar sana yang masa seorang wanita harus menjadi kuat untuk anak-anak. Jadi, kandungan dihasilkan Puteri Sarah menjadi ‘viral’ dengan mendapat jutaan tontonan, malah banyak memberi impak baik daripada segi kekeluargaan. 

“Dia mengajar dan memberi nasihat bagaimana seorang ibu sangat menyayangi anak-anaknya. Kandungan ‘viral’ dihasilkannya menyebabkan kami rasa tersentuh dan ingin memberikan anugerah khusus kepada mereka kerana membantu MommyHana daripada segi kandungan dan pemasaran,” katanya.

MOMMYHANA

Malam Pesona Klasik Mommyhana 2024

Mengulas penganjuran Majlis Pelancaran & Malam Anugerah MommyHana bertemakan ‘Malam Pesona Klasik’ itu, Hana Shahadan berkata, ia diadakan bagi menghargai semua individu yang terbabit secara langsung atau tidak dalam membantu jenama mereka hingga ke tahap sekarang. 

“Kita sangat menghargai dan tahu cara untuk menghargai sebab kadang-kadang orang ingat kita lupa, tapi kita tidak pernah lupa orang yang membantu MommyHana walaupun sekecil bantuan atau sokongan diberikan.

“Secara keseluruhan, seramai 120 orang yang menerima anugerah tidak termasuk Anugerah Khas yang diterima lebih kurang 10 orang. Penerima Anugerah Khas ini pun mereka tidak tahu akan menerimanya,  ia disebabkan sumbangan mereka secara tidak langsung seperti dalam kalangan artis, pempengaruh atau pelanggan yang sentiasa menyokong MommyHana. 

“Kami sangat hargai mereka, malah Anugerah Khas ini juga untuk tokoh-tokoh yang banyak membantu daripada segi inspirasi dan bantuan semasa berniaga. Sebagai contoh adalah Datuk Dr Mohd Fadzilah Kamsah (pakar motivasi) yang membantu dari awal penubuhan MommyHana dan memberi doa. Kita memberi Anugerah Khas ini kepada keseluruhannya,” katanya.

MOMMYHANA

Dua Agen Mommyhana Terima Hadiah outlet Mommyhana yang Bernilai Setuja Ringgit Setiap Satu

Majlis yang penuh dengan kejutan demi kejutan ini turut mendapat satu kejutan yang cukup besar apabila dua agen MommyHana diberikan hadiah berupa outlet MommyHana yang bernilai RM1,000,000 setiap satu. Dua outlet Mommyhana ini terletak di pusat membeli belah yang cukup terkenal iaitu di AEON Bandaraya Melaka dan KL East Mall.

Kedua-dua agen Mommyhana ini iaitu Norhafizal Kamil dan Siti Aisyah Syukor diberikan hadiah yang cukup bernilai ini lantaran komitmen mereka berdua yang sentiasa konsisten mendapat antara jualan tertinggi setiap bulan.

Menerusi majlis berkenaan, Hana Shahadan menjelaskan, pihaknya memberi pengiktirafan kepada individu yang banyak membantu meningkatkan taraf MommyHana menerusi beberapa kategori anugerah. Malah, katanya, penerima anugerah dipilih berdasarkan jualan serta bagaimana cara mereka bergerak dalam satu kumpulan.

“Penerima anugerah dipilih berdasarkan ‘sales’ dan ‘grouping’. Kita juga bukan hanya menilai melalui wang ringgit, tapi bagaimana individu itu dapat membantu pasukan dan membantu lebih ramai orang. Kita juga ada memberikan Anugerah Khas kepada individu yang membantu daripada segi pemasaran dan penjenamaan. 

“Sebahagian anugerah diberikan  kepada mereka yang bekerja di belakang tabir. Mereka sentiasa menyokong MommyHana sejak di awal penubuhan. Tidak dilupakan kepada agen-agen yang kekal konsisten, jadi kita beri mereka penghargaan walaupun jualan tidak tinggi. Kita beri anugerah khusus disebabkan mereka konsisten supaya dapat memberi lebih semangat,” katanya.

Pelancaran beg sekolah berteknologi tinggi dan mesra kanak-kanak

Demi memastikan jenama MommyHanna terus bertahan dalam peredaran masa kini, Hana Shahadan turut mengumumkan pelancaran reka bentuk baharu beg kanak-kanak MommyHanna yang lebih baik dan mesra pengguna termasuk memperkenalkan produk ‘My First Book’ iaitu kolaborasi bersama siri animasi terkenal, Upin & Ipin.

“Semasa majlis tersebut kita lancarkan 6 reka bentuk terkini beg MommyHanna. Beg-beg itu kami buat penambah baikan daripada segi ketebalan span supaya budak-budak lebih rasa ringan semasa bawa beg. Kita juga ada tambah tali dekat dada. Kita letakkan teknologi yang lebih bagus pada beg tersebut untuk membantu anak-anak kita supaya dapat merasakan beg mereka lebih ringan untuk ke sekolah. 

“Kita juga ada beg beroda yang lebih selamat. Selain menghasilkan teknologi baharu untuk penambah baikan beg, kita letakkan juga ‘safety issue’ di beg tersebut seperti pantulan untuk budak-budak yang pergi sekolah awal pagi. Beg tersebut adalah kolaborasi dengan edisi-edisi terhad daripada MommyHana. 

“Selain itu, produk kedua yang dilancarkan adalah ‘My First Book’ iaitu kolaborasi bersama Upin & Ipin. Itu adalah produk yang pernah berjaya sebelum ini tapi kita keluarkan balik versi Upin & Ipin. Ia lebih mantap dan hebat daripada segi kolaborasi dan reka bentuk. Ia bakal memberi imej baharu yang lebih segar terhadap produk itu,” katanya.

Perlantikan duta Mommyhana

Sementara itu, lima duta baharu dalam kalangan pempengaruh atau personaliti media sosial diperkenalkan iaitu Rani Amanda dengan gelarannya Si Comel, Umar Al-Amsyar (Si Hensem), Syakila (Si Ibu Cantik), Bang Aji (Si Bam Bam) dan Aqil Zulkiflee (Si Abang Kacak).

“Duta yang kita lantik lebih kepada pempengaruh TikTok. Pernah ada artis dan TikTokers yang bersama dengan kami. Kebanyakan orang sekarang fokus kepada TikTok dan suka tengok ‘content’. Ia banyak dapat ditonton daripada TikTok dan kebanyakan audiens atau penonton ini mengenali TikTokers lebih cepat, jadi kita membuat sedikit kajian selama hampir setahun hingga dua tahun untuk mencuba dalam pasaran TikTok.

“Alhamdulillah ia memberi kesan kepada MommyHanna punya jenama dan pemasaran. Jadi, kita lantik kali ini seramai lima orang duta baharu yang lebih kepada TikTok dan kanak-kanak juga sangat suka dengan mereka terutama Aqil Zulkiflee. Kesannya sangat baik kepada kanak-kanak dan kali ini kami lebib mengenali sasaran. 

“Kita bukan sahaja untuk mengukuhkan jenama, tetapi lebih kepada ‘menangkap’ audiens yang tepat termasuk memberi pengaruh supaya dapat kesan yang betul. Duta kali ini adalah bukan daripada artis, tapi lebih kepada yang mempunyai sasaran. 

“Disebabkan itu kami pilih Aqil Zulkiflee dan beberapa kanak-kanak comel yang sangat terkenal di TikTok. Kandungan mereka juga sangat laju daripada segi capaian dan banyak kelebihan. Sekarang ini zaman penyediaan ‘content’, jadi ia akan lebih memberi kesan kepada MommyHana,” katanya.

Terdahulu, Majlis Pelancaran & Malam Anugerah MommyHana diserikan dengan persembahan nyanyian daripada Haqiem Rusli termasuk dihadiri beberapa selebriti serta pempengaruh media soaial lain seperti DJ Fuzz, Puspa Gomen, Syarafi Sudarmaji, Auntie Purple dan ramai lagi. Manakala, pelawak daripada kumpulan Bochey iaitu Achey dan Fad bertindak selaku hos acara.

MommyHana adalah jenama yang menumpukan kepada mempromosikan nilai Islam melalui pelbagai penyelesaian dengan memenuhi keperluan keluarga Muslim moden.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kim Sung Kyu Terbang ke Malaysia Untuk Dua Malam di LV3: Let’s Vacay Asia Tour

Istana Negara Persembah Potret Rasmi Agong & Permaisuri