in ,

Profile Ally Iskandar

Jom kenali siapa Ally Iskandar yang sebenar-benarnya… hehe

Fakta Tentang Ally Iskandar

Nama sebenarnya Ally Iskandar Mohd Mardzi merupakan seorang pengacara dan penerbit di Malaysia.. Dilahirkan pada 13 Januari 1976 di Kuala Lumpur tetapi dibesarkan di Gong Badak, Kuala Terengganu.

Ally memegang ijazah Sarjana Muda Bahasa Inggeris dan Pengajian Filem University of The Pacific, Stockton, California, Amerika Syarikat.

Pernah mengacara rancangan dan acara di TV3 seperti Anugerah Juara Lagu ke-20 dan ke-21, Konsert Jom Heboh, Majalah Tiga Edisi perkahwinan Aidid Marcello dan Norzie Pa’ Wan Chik, program sensasi tiga episod Tiada Rahsia Datuk Siti Nurhaliza dan Datuk Khalid Mohd Jiwa, Singgah Sahur, ResQ dan peringkat akhir Pesona Nona.

Pernah juga beberapa kali dicalonkan ke Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian dalam kategori Pengacara TV Popular.

838250006 Dd6D21Fba6 O | 3

Kawin olok-olok dengan Fara Fauzana

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Life As A Celebrity

Persembahan LIVE Nitrus di Restoran Burger King