in , ,

PRISM+ Lancar Google TV ke Malaysia dengan Paparan QLED 4K Pertamanya

Titik harga mampu milik dengan penjimatan sehingga 35% jika dibandingkan dengan TV QLED daripada jenama tradisional

PRISM+, jenama teknologi pengguna yang terkenal dengan pemantau permainan nilai premium dan TV Android 4K terlaris, hari ini mengumumkan penambahan terbaharu kepada barisan TV bernilai premiumnya.

PRISM+ Q-Series Ultra yang serba baharu ialah Paparan QLED 4K pertama jenama itu, dan akan menampilkan keupayaan sinematik canggih seperti Dolby Vision® dan Dolby Atmos®, HDR10+, dan mod Pembuat Filem.

Lifestyle Images

Penambahan terbarunya juga akan menjadi TV pertama dalam barisannya yang menampilkan Google TV, yang menjanjikan pengalaman pengguna yang lebih baik yang dioptimumkan untuk penemuan dan pemperibadian kandungan.

TV terbesar dalam siri ini, Q75 Ultra, akan muncul pada harga pelancaran RM4,499, manakala Q65 Ultra dan Q55 Ultra masing-masing berharga RM3,299 dan RM2,299 – menjanjikan penjimatan sehingga 35% apabila berbanding model serupa yang ditawarkan oleh jenama tradisional.

ACARA

Selain daripada ciri baharu, Q-Series Ultra akan mengekalkan kebanyakan ciri popular yang menjadikan TV PRISM+ begitu popular dengan penggunanya. Ini termasuk Kawalan Suara Bebas Tangan, Dolby Vision dan audio mendalam Dolby Atmos.

Eric Kam, Pengarah Negara PRISM+ Malaysia, berkata,

“Sebagai jenama, PRISM+ sentiasa mencari untuk menjadikan teknologi premium boleh diakses oleh orang ramai. Pengenalan paparan QLED 4K kami kepada barisan TV kami menandakan satu lagi kejayaan dalam sejarah kami sambil kami berusaha untuk membawa pengalaman sinematik rumah mampu milik ke tahap yang lebih tinggi.”

– Eric Kam
Q75 Ultra

Merangkul Masa Depan dengan Siri Q-QLED Ultra

PRISM+ Q-Series Ultra ialah paparan TV QLED 4K pertama jenama itu dan didatangkan dalam tiga model saiz yang berbeza-beza: Q75 Ultra, Q65 Ultra dan Q55 Ultra. Q-Series Ultra menggunakan titik kuantum dan molekul mikroskopik untuk meningkatkan cahaya dan warna, menghasilkan kecerahan warna, kecerahan dan kontras yang lebih baik.

ACARA

Selaras dengan teknologi panel terkininya, Q-Series Ultra dilengkapi dengan teknologi sinematik termaju seperti HDR10+, format HDR yang membolehkan tahap kecerahan yang lebih tinggi dan kontras yang lebih baik dengan menetapkan tahap warna dan kecerahan bingkai demi bingkai – serta Mod Pembuat Filem, yang secara automatik mengesan dan menyokong format asal kandungan, membolehkan pengguna menikmati kandungan seperti yang dimaksudkan oleh pencipta kandungan tanpa gangguan daripada peranti.

ACARA

TV Google QLED 4K terbarunya juga akan menyaksikan PRISM+ meneruskan perkongsian lamanya dengan Dolby, peneraju dalam pengalaman hiburan yang mengasyikkan. Seperti TV premium sebelumnya, Q-Series Ultra juga akan disertakan dengan Dolby Vision dan Dolby Atmos untuk menghidupkan hiburan kegemaran anda.

Dolby Vision membuka potensi penuh HDR dengan julat warna yang lebih luas, kontras yang lebih tajam dan butiran yang lebih kaya manakala Dolby Atmos melangkaui pendengaran biasa dengan membenamkan anda dalam pemandangan, mendedahkan butiran dengan kejelasan dan kedalaman yang tiada tandingan.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan PRISM+ untuk membawa Dolby Vision dan Dolby Atmos ke barisan Ultra Siri Q baharu ini,” kata
“Dengan perpustakaan tajuk yang besar dan sentiasa berkembang yang tersedia dalam Dolby Vision dan Dolby Atmos, pengguna akan dapat menikmati hiburan yang dihidupkan dengan gambar yang menakjubkan bersama bunyi yang bergerak di sekeliling mereka dengan realisme yang memukau.”

– Ashim Mathur, Naib Presiden APAC untuk Dolby Laboratories.
ACARA

Keseronokan Dipertingkatkan dengan Bantuan daripada Google

Barisan TV terbaharu PRISM+ juga termasuk penyepaduan Google TV, yang menyediakan akses kepada lebih 700,000 filem dan episod TV merentas apl penstriman utama, bersama-sama dengan pemperibadian yang lebih baik, penemuan kandungan, kawalan ibu bapa, akses apl dan ketersambungan peranti rumah pintar.

Google TV menawarkan profil diperibadikan yang disesuaikan dengan gelagat dan minat tontonan setiap pengguna, mengesyorkan kandungan daripada platform penstriman utama dan TV langsung.

Apl Google TV yang disertakan membolehkan pengguna menambah kandungan dan mengurus Senarai Tontonan mereka semasa dalam perjalanan dan juga berfungsi sebagai alat kawalan jauh maya untuk kemudahan tambahan.

ACARA

Pembantu Google terbina dalam menjadikan TV lebih membantu berbanding sebelum ini, membolehkan pengguna menggunakan suara mereka untuk mencari filem, menstrim apl, memainkan muzik dan mengawal TV mereka serta peranti rumah pintar yang disambungkan. Chromecast terbina dalam membolehkan penghantaran lancar daripada peranti ke TV.

ACARA

Antara muka baharu juga termasuk ciri Profil Kanak-kanak, memperkasakan ibu bapa dengan lebih kawalan ke atas aktiviti tontonan anak mereka dengan membenarkan mereka menyekat perkhidmatan atau kandungan penstriman, memantau aktiviti dan menetapkan had masa untuk menonton.

Selain itu, Gedung Google TV Play juga menyediakan akses kepada lebih 10,000 apl untuk lebih banyak pemperibadian dan kefungsian.

Eric menambah, “Teknologi pengguna telah lama berkembang untuk melangkaui spesifikasi perkakasan, dengan pengalaman pengguna telah mendominasi perkongsian minda pengguna dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pengenalan Google TV kepada barisan kami mencerminkan komitmen kami dalam memastikan pelanggan kami menikmati pendekatan mengutamakan kandungan dan antara muka mesra mudah alih sejak awal.”

Alat Kawalan Jauh yang Diperbaiki

PRISM+ Q Series Ultra QLED Google TV kini didatangkan dengan reka bentuk kawalan jauh yang dikemas kini yang menampilkan reka bentuk ergonomik yang anggun dan beberapa hotkey tambahan untuk kemudahan yang dipertingkatkan, termasuk:

* Butang hotkey boleh atur cara

* Butang senarai tontonan untuk pengesyoran Google TV merentas semua apl penstriman

* Butang Papan Pemuka Google TV

* Butang Profil Google TV

* Butang Panduan TV Langsung Akses kepada Pilihan Kandungan Terluas:

Perkongsian Strategik dengan meWATCH, Viu, WeTV dan Durioo+ Memahami pilihan penggunaan kandungan yang pelbagai rakyat Malaysia, PRISM+ terus menjalin perkongsian penting dengan penyedia kandungan terkemuka seperti mewatch, Viu, WeTV , dan Durioo+ untuk menawarkan pilihan rancangan, drama dan filem yang cemerlang. Apl digabungkan dengan tempoh percubaan percuma premium yang meluas sehingga 12 bulan*.

ACARA

Harga, Promosi dan Ketersediaan

PRISM+ Q Series Ultra QLED Google TV tersedia untuk pembelian mulai 16 Mei 2023 daripada saluran berikut:

* Kedai Dalam Talian Rasmi PRISM+: www.prisplus.my

* Kedai Runcit Rasmi PRISM+:

@IOI City Mall, East Wing, L2-211

@Sunway Pyramid, Lot F1.16A, Tingkat Pertama

* Kedai Rasmi PRISM+ Lazada

* Kedai Rasmi PRISM+ Shopee

PRISM+ Q-Series Ultra boleh didapati pada harga berikut:

* Q75 Ultra: RM (Harga Pelancaran: RM4,499)

* Q65 Ultra: RM (Harga Pelancaran: RM3,299)

* Q55 Ultra: RM (Harga Pelancaran: RM2,299)

*Langganan Viu 12 bulan percuma, langganan WeTV, mewatch dan Durioo+ percuma 3 bulan

ACARA

Anda juga boleh membeli secara dalam talian:

Official PRISM+ Online Store: KLIK DI SINI

Official PRISM+ Lazada Store: KLIK DI SINI

Official PRISM+ Shopee Store: KLIK DI SINI

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Anggi Marito

Anggi Marito Cerita Susah Lupa Kekasih dalam ‘Tak Segampang Itu’

Selebriti Gemar Berpantun, Langgan Pelacur Lelaki & Mak Nyah?