in , ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Filem READY PLAYER ONE

Ini adalah hadiah istimewa Budiey.com kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!  

Mahukah anda menghadiri Tayangan Premiere READY PLAYER ONE – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Ya, cukup istimewa buat pembaca Budiey.com, anda akan dapat menonton filem ini lebih awal iaitu pada 27 Mac 2018 (Hari Selasa) di GSC Mid Valley.

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem paling ditunggu-tunggu yang berjudul READY PLAYER ONE. Sebuah filem yang penuh dengan babak-babak dengan aksi yang mengujakan.

Budiey percaya ramai Budieyators yang menantikan filem READY PLAYER ONE yang mempunyai jalan cerita yang sungguh menarik ini.

Filem READY PLAYER ONE adalah sebuah filem adaptasi dari novel berjudul yang sama karya Ernest Cline ini mengisahkan tentang seorang remaja berusia 18 tahun bernama Wade Watts.  Dia cuba untuk menyertai pertandingan mencipta game virtual OASIS di mana pertandingan itu memerlukan peserta untuk mencari telur Paskah yang terdapa dalam game itu.

Jika berjaya, peserta itu berhak untuk mendapatkan semua kekayaan yang dimilikki oleh pereka game tersebut termasuklah perusahaan hak milik game itu. Namun, untuk menemukan telur itu tidaklah mudah. Sebelum ini, dah ramai yang mencuba tapi semuanya gagal.

Kunci untuk menang game ini adalah beberapa petunjuk yang ada di tahun 1980-an. Siapa pun yang dapat memecahkannya, maka dia akan memang permainan dan mengambil alih seluruh kerajaan OASIS. Mampukah Watts mencari kunci tersebut dan mendapatkan hadiah yang ditawarkan? Sama-sama kita saksikan bagaimana pengakhiran filem ini.

Filem READY PLAYER ONE akan ditayangkan di pawagam mulai 29 Mac 2018, oleh Warner Bros. Pictures, Warner Entertainment Company.

Ready Player OneSinopsis Filem READY PLAYER ONE :

AN ADVENTURE TOO BIG FOR THE REAL WORLD

From filmmaker Steven Spielberg comes the science fiction action adventure “Ready Player One,” based on Ernest Cline’s bestseller of the same name, which has become a worldwide phenomenon.

The film is set in 2045, with the real world on the brink of chaos and collapse. But people have found salvation in the OASIS, an immersive virtual universe where you can go anywhere, do anything, be anyone. The OASIS was created by the brilliant and eccentric James Halliday (Mark Rylance). When Halliday died, he left his immense fortune, and total control of the OASIS, to the first person to win three keys, unlocking the door to a digital Easter egg he hid somewhere in his seemingly infinite creation. His challenge launched a game that gripped the entire world, but after five years the scoreboard remained tauntingly empty…until now.

An unlikely young hero named Wade Watts (Tye Sheridan)—under his avatar name, Parzival—finally conquers the first contest, instantly becoming a celebrity…and a target. Ruthless corporate mogul Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn) proves he will stop at nothing to beat Wade and take over the OASIS, and suddenly the virtual stakes are all-too-real. Ultimately realizing he cannot win alone, Wade joins forces with his friends—now the High Five (Sheridan, Olivia Cooke, Lena Waithe, Philip Zhao, Win Morisaki). Together, they are hurled into a reality-bending treasure hunt through a fantastical universe of discovery and danger to save the OASIS.

Three-time Oscar winner Spielberg (“Schindler’s List” [director & picture], and “Saving Private Ryan” [director]) directed the film from a screenplay by Zak Penn and Ernest Cline, based on the novel by Cline. “Ready Player One” was produced by Donald De Line, Spielberg, Kristie Macosko Krieger and Dan Farah, with Adam Somner, Daniel Lupi, Chris deFaria and Bruce Berman serving as executive producers.

“Ready Player One” stars Tye Sheridan (“X-Men: Apocalypse,” “Mud”), Olivia Cooke (“Me and Earl and the Dying Girl,” “Bates Motel”), Ben Mendelsohn (“Rogue One – A Star Wars Story,” “Bloodline”), Lena Waithe (“Master of None”), T.J. Miller (“Deadpool”), Philip Zhao, Win Morisaki, Hannah John-Kamen (“Star Wars: The Force Awakens”), with Simon Pegg (the “Star Trek” and “Mission: Impossible” movies) and Oscar winner Mark Rylance (“Bridge of Spies,” “Dunkirk”).

Behind the scenes, Spielberg collaborated with Oscar-winning director of photography Janusz Kaminski (“Schindler’s List,” “Saving Private Ryan”), Oscar-winning production designer Adam Stockhausen (“The Grand Budapest Hotel”), Oscar-winning editor Michael Kahn (“Saving Private Ryan,” “Raiders of the Lost Ark”) and editor Sarah Broshar (“The Post”), and Oscar-nominated costume designer Kasia Walicka Maimone (“Moonrise Kingdom”). The score is by Oscar-nominated composer Alan Silvestri (the “Back to the Future” films, “Forrest Gump”).

Warner Bros. Pictures and Amblin Entertainment present, in association with Village Roadshow Pictures, an Amblin Production, a De Line Pictures Production, a Steven Spielberg Film, “Ready Player One.”

Slated for release on March 29, 2018 in 2D and 3D in select theatres and IMAX, the film will be distributed by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by Village Roadshow Pictures.

readyplayeronemovie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem READY PLAYER ONE

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 166 tiket untuk Budieyators dan pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

27 Mac 2018 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC Mid Valley

Sebanyak 166 keping tiket perlu dimenangi untuk pembaca yang sudi hadir! Cepat hantar penyertaan anda!

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere READY PLAYER ONE – Budiey.com di GSC Mid Valley. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #ReadyPlayerOneMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Sila klik butang SHARE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #ReadyPlayerOneMY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Namakan penerbit terkenal yang menerbitkan filem ini.
  2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Filem READY PLAYER ONE  – Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Premiere READY PLAYER ONE – Budiey.com

Tarikh tutup peraduan:

26 Mac 2018

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros. Pictures (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 28 Mac 2018 di pawagam.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WarnerBrosMalaysia  follow Instagram: www.instagram.com/warnerbrosmalaysia dan langgan / subscribe Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Fanpage Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Ready Player One

Ready Player One

Ready Player One

Ready Player One

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Maria Farida Menang Saman, Peroleh RM400,000

AWARD-WINNING ACTOR AL PACINO STARS IN HBO FILMS’ PATERNO