in , ,

Peraduan Premiere With Budiey Filem RAILROAD TIGERS

Ini adalah hadiah Budiey kepada Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere RAILROAD TIGERS – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem aksi komedi yang penuh dengan adegan kejutan dan suspen ni.

[pullquote align=”right”]Budiey ada 100 pass tiket untuk dihadiahkan kepada semua pembaca Budiey.com yang teruja untuk hadir menonton.[/pullquote]

Budiey nak ajak korang tonton sebuah filem aksi lakonan terbaru dari Jackie Chan berjudul RAILROAD TIGER lakonan oleh Jackie Chan, Darren Wang, Alan Ng dan ramai lagi. Ianya diarahkan oleh pengarah terkenal iaitu Ding Sheng. Pasti ramai yang ramai nak tengok filem aksi macam ni, kan?

Filem ini akan berada di pawagam mulai 29 Disember 2016.

Nak tahu best ke tidak aksi filem ni, anda semua dijemput untuk menonton trailer filem ini dan bacalah sinopsis ringkas tentang filem ini.

Railroad Tigers

Sinopsis Filem RAILROAD TIGER

Shandong Province’s railway network is a crucial transportation link for the Japanese army in 1940s China.

But a small group of guerrilla fighters – nicknamed the Railroad Tigers – are humiliating the Japanese by stealing their supplies from under them. Their members are lowly railway workers – familiar with trains and the local geography – who work at Zaozhuang Train Station.

Led by head porter Ma Yuan (Jackie Chan), their members include fellow porters Dakui (Sang Ping) and Xiaohu (Alan Ng), tailor Dahai (Huang Zitao). When injured Eighth Route Army soldier Daguo (Darren Wang) arrives in town, they hide him from the Japanese.

He tells them of his squad’s failed plan to blow up Hanzhuang Bridge, so as to cut off the distribution of Japanese army supplies across China. Daguo entrusts the crucial mission to the Railroad Tigers, even if it will mean sacrificing their own lives.

But in their first attempt to steal explosives, Ma Yuan is captured by senior Japanese military police officers Ken Yamaguchi (Hiroyuki Ikeuchi) and Yuko Nakashima (Zhang Lanxin).

When all seems lost, they are unexpectedly rescued by pancake vendor Auntie Qin (Xu Fan) and noodle vendor Fan Chuan (Wang Kai). Fan Chuan, a former bodyguard to a warlord and a skilled sharpshooter, agrees to join the Railroad Tigers, teaching them the military tactics that will give them the slightest chance of blowing up the bridge to interrupt the Japanese war machine

JACKIE CHAN as Ma Yuan HUANG ZITAO as Dahai WANG KAI as Fan Chuan DARREN WANG as Daguo SANG PING as Dakui
ALAN NG as Xiaohu
XU FAN as Auntie Qin HIROYUKI IKEUCHI as Ken Yamaguchi ZHANG LANXIN as Yuko Nakashima ZHANG YISHANG as Xing’er


Peraduan Tayangan Premiere RAILROAD TIGER

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

XX Disember 2016

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9:00 malam

Tempat:

GSC XXX XXXXX

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere RAILROAD TIGER – Budiey.com di GSC XXX XXXX. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #RailroadTiger

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini:  www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #RailroadTiger kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah yang mengarah filem RAILROAD TIGER

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere RAILROAD TIGER – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Twitter:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

dengan tajuk email: Tayangan Premiere RAILROAD TIGER – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:
XX Disember 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada GSC Movies dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 29 Disember 2016.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Railroad Tigers

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Konsert ANUAR ZAIN & YOU Yonder Music Live Series By The Lake

Filem TEMUAN TAKDIR Harumkan Nama Negara