in ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey – THE 33

Hello semua pembaca! Selamat menyambut tahun baru 2016 yang akan membuka tirainya tak lama lagi. Kita dah pun sampai ke bulan terakhir 2015. Nampaknya semakin banyak filem terhebat menanti untuk ditonton. Semuanya best-best belaka.

Ya, ini adalah hadiah Budiey istimewa buat semua Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini di mana Budiey akan menganjurkan Premiere With Budiey sebuah filem yang cukup tragis berjudul THE 33.

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere THE 33 – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti, artis dan influencers terkenal yang dijemput khas?

Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem penuh dramatik yang diadaptasi dari kisah benar ini.

Sebanyak 97 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem hebat ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem aksi THE 33 lakonan hebat Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Juliette Binoche dan ramai lagi ini akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 31 Disember 2015.

The 33 Poster

Sinopsis Filem THE 33

From Alcon Entertainment and Warner Bros. Pictures comes the untold true story of “The 33.”

In 2010, the eyes of the world turned to Chile, where 33 miners had been buried alive by the catastrophic collapse of a 100-year-old gold and copper mine. Over the next 69 days, an international team worked night and day in a desperate attempt to rescue the trapped men as their families and friends, as well as millions of people globally, waited and watched anxiously for any sign of hope. But 200 stories beneath the surface, in the suffocating heat and with tensions rising, provisions—and time—were quickly running out.

A story of resilience, personal transformation and triumph of the human spirit, the film takes us to the Earth’s darkest depths, revealing the psyches of the men trapped in the mine, and depicting the courage of both the miners and their families who refused to give up.

Based on the gripping true story of survival—and filmed with the cooperation of the miners, their families and their rescuers—“The 33” captures the never-before-seen actual events that unfolded, above and below ground, which became nothing less than a worldwide phenomenon.

The international cast is led by Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, Academy Award winner Juliette Binoche (“The English Patient”), James Brolin, and Lou Diamond Phillips, with Bob Gunton and Gabriel Byrne. The cast also includes Mario Casas, Jacob Vargas, Juan Pablo Raba, Oscar Nuñez, Tenoch Huerta, Marco Treviño, Adriana Barraza, Kate Del Castillo, Cote de Pablo, Elizabeth De Razzo and Naomi Scott.

Patricia Riggen directed “The 33” from a screenplay by Mikko Alanne, Oscar nominee Craig Borten (“Dallas Buyers Club”) and Michael Thomas, based on the screen story by Oscar nominee José Rivera (“The Motorcycle Diaries”) and the book Deep Down Dark by Hector Tobar. The film was produced by Oscar nominee Mike Medavoy (“Black Swan”), Robert Katz and Edward McGurn. Carlos Eugenio Lavin, Leopoldo Enriquez, Alan Zhang and José Luis Escolar served as executive producers.

The behind-the-scene creative team included cinematographer Checco Varese, production designer Marco Niro, editor Michael Tronick and Oscar-nominated costume designer Paco Delgado (“Les Misérables”). The Academy Award-winning team of Alex Henning and Ben Grossmann (“Hugo”) supervised the visual effects. The score was composed by Oscar winner James Horner (“Titanic”).

“The 33” was filmed on location in Chile’s harshly remote yet breathtakingly beautiful Atacama desert just kilometers away from where the event took place, and deep within two mines located in central Colombia.

“The 33” is a presentation of Alcon Entertainment, co-founded by CEOs Andrew A. Kosove and Broderick Johnson. A Phoenix Pictures production, the film is being distributed domestically and in select international territories by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company.

the33movie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE 33

[dropcap]S[/dropcap]ensasi Selebriti ingin menghadiahkan 97 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

22 Disember 2015 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.00 malam

Tempat:

GSC 1Utama, Bandar Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE 33 – Budiey.com di GSC 1Utama, Bandar Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  Anda perlu menjadi followers Budiey di media sosial.

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/foxmovies.my & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #The33 kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook dan di Instagram. Tapi sebaik-baiknya di Instagram & Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah filem THE 33

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE 33 – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Tayangan Premiere THE 33 – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

21 Disember 2015 (Hari Isnin)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Twentieth Century Fox Film dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 31 Disember 2015.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/foxmovies.my dan langgan / subscribe Youtube Channel Fox Malaysia : www.youtube.com/FoxMalaysia

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Untitled

Untitled

Untitled

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Orang Malaysia Tersenarai Paling Penting Diri Sendiri di Dunia

Apa Yang Best di INTEKMA Resort & Convention Centre