in ,

Peraduan Tayangan Premiere With Budiey Menonton Filem PAN

Hello semua pembaca! Ini adalah hadiah Budiey istimewa buat semua Budieyators, pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere PAN – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem pengembaraan arahan Joe Wright yang penuh dengan aksi pertarungan dan suspen yang pastinya banyak sekali banyak kejutan ni. Sebanyak 120 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem aksi PAN lakonan hebat Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Rooney Mara dan ramai lagi ini akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 8 Oktober 2015.

Pan Poster

Sinopsis Filem PAN

From director Joe Wright (“Atonement,” “Pride & Prejudice”) comes “Pan,” a live-action feature presenting a wholly original adventure about the beginnings of the beloved characters created by J.M. Barrie.

Peter (Levi Miller) is a mischievous 12-year-old boy with an irrepressible rebellious streak, but in the bleak London orphanage where he has lived his whole life those qualities do not exactly fly.

Then one incredible night, Peter is whisked away from the orphanage and spirited off to a fantastical world of pirates, warriors and fairies called Neverland. There, he finds amazing adventures and fights life-or-death battles while trying to uncover the secret of his mother, who left him at the orphanage so long ago, and his rightful place in this magical land.

Teamed with the warrior Tiger Lily (Rooney Mara) and a new friend named James Hook (Garrett Hedlund), Peter must defeat the ruthless pirate Blackbeard (Hugh Jackman) to save Neverland and discover his true destiny—to become the hero who will forever be known as Peter Pan.

Wright directs “Pan” from a screenplay written by Jason Fuchs. Greg Berlanti, Sarah Schechter and Oscar nominee Paul Webster (“Atonement”) are producing, with Tim Lewis serving as executive producer.

The film stars Oscar nominee Hugh Jackman (“Les Misérables”) as Blackbeard; Garrett Hedlund (“Inside Llewyn Davis”) as James Hook; Oscar nominee Rooney Mara (“The Girl with the Dragon Tattoo”) as Tiger Lily; newcomer Levi Miller as Peter; and Amanda Seyfried (“Les Misérables”) as Mary.

Rounding out the cast are Adeel Akhtar (“The Dictator”) as Smee; Taejoo Na (“The Kick”) as Kwahu; Nonso Anozie (“Son of God,” “Atonement”) as Bishop; Kathy Burke (“Tinker Tailor Soldier Spy”) as Mother Barnabas; Kurt Egyiawan (“Skyfall”) as Murray; Lewis MacDougall (UK TV’s “In the Name of the Children”) as Nibs; and Jack Charles (“Mystery Road”) as The Chief.

Wright’s behind-the-scenes creative team includes Oscar-nominated directors of photography Seamus McGarvey (“Anna Karenina,” “Atonement”) and John Mathieson (“The Phantom of the Opera,” “Gladiator”); Oscar-nominated production designer Aline Bonetto (“A Very Long Engagement,” “Amelie”); editors Paul Tothill (“Atonement,” “Pride & Prejudice”) and William Hoy (“Dawn of the Planet of the Apes”); Oscar-winning costume designer Jacqueline Durran (“Anna Karenina”); and makeup and hair designer Ivana Primorac (“The Imitation Game,” “The Lord of the Rings: The Return of the King”). The music is by Oscar-nominated composer John Powell (“How to Train Your Dragon”).

Warner Bros. Pictures Presents, in Association with RatPac-Dune Entertainment, a Berlanti Production, a Joe Wright film, “Pan.” Filmed at Warner Bros. Studios Leavesden, “Pan” is set for a worldwide release in 3D and 2D beginning October 8, 2015.

Surf: PanMovie.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem PAN

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 120 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

7 Oktober 2015 (Hari Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

8.45 malam

Tempat:

TGV 1Utama, Bandar Utama

Filem Pan

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere PAN– Budiey.com di TGV 1Utama, Bandar Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Hanya followers Budiey.com sahaja yang layak menyertai peraduan ini

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/warnerbrosmalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #PAN kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua watak utama dalam filem PAN

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere PAN – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Tayangan Premiere PAN – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

6 Oktober 2015 (Hari Selasa)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysiadan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 8 Oktober 2015.

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Filem Pan

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HBO ASIA Bakal Siar Premiere HALFWORLDS Bulan November Ini

Kutipan Filem POLIS EVO Cecah RM8 Juta Dalam Tempoh 11 Hari