in , ,

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem FINDING DORY

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem animasi yang cukup menarik berjudul FINDING DORY akan menemui penonton tidak lama lagi. Untuk kali ini, Budiey dengan kerjasama Disney Pixar mahu memberikan tiket menonton filem ini di Premiere With Budiey di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton filem yang padat dengan animasi menarik ini bersama beberapa selebriti dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, okay?

Filem Finding Dory

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 16 Jun 2016.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mencuit hati ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Finding_Dory_Color_Temp

FINDING DORY
DISNEY•PIXAR
Like on Facebook: https://www.facebook.com/PixarFindingDory
Follow on Twitter: https://twitter.com/findingdory
Follow on Instagram: https://instagram.com/DisneyPixar

U.S. Release Date: June 16, 2016
Voice Cast: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Hayden Rolence, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Diane Keaton, Eugene Levy.

Director: Andrew Stanton
Co-Director: Angus MacLane
Producer: Lindsey Collins

Disney•Pixar’s “Finding Dory” welcomes back to the big screen everyone’s favorite forgetful blue tang Dory (voice of Ellen DeGeneres), who’s living happily in the reef with Marlin (voice of Albert Brooks) and Nemo (voice of Hayden Rolence). When Dory suddenly remembers that she has a family out there who may be looking for her, the trio takes off on a life-changing adventure across the ocean to California’s prestigious Marine Life Institute, a rehabilitation center and aquarium. In an effort to find her mom (voice of Diane Keaton) and dad (voice of Eugene Levy), Dory enlists the help of three of the MLI’s most intriguing residents: Hank (voice of Ed O’Neill), a cantankerous octopus who frequently gives employees the slip; Bailey (voice of Ty Burrell), a beluga whale who is convinced his biological sonar skills are on the fritz; and Destiny (voice of Kaitlin Olson), a nearsighted whale shark. Deftly navigating the complex inner workings of the MLI, Dory and her friends discover the magic within their flaws, friendships and family.

Directed by Andrew Stanton (“Finding Nemo,” “WALL•E”), co-directed by Angus MacLane (“Toy Story OF TERROR!”), and produced by Lindsey Collins (co-producer “WALL•E”), Disney•Pixar’s “Finding Dory” swims into theaters June 16, 2016. For more information, like us on Facebook, https://www.facebook.com/PixarFindingDory, and follow us on Twitter, https://twitter.com/findingdory and Instagram, https://instagram.com/DisneyPixar.

NOTE:
• “Finding Nemo” won the 2003 Academy Award® for best animated feature; the film was nominated for three additional Oscars® (original screenplay, original score, sound editing). It was also nominated for a Golden Globe® Award for best motion picture–comedy or musical. In 2008, the American Film Institute named “Finding Nemo” among the top 10 greatest animated films ever made. At the time of its release, “Finding Nemo” was the highest grossing G-rated movie of all time. It’s the fifth highest grossing animated film worldwide. The film has more than 19 million Likes on Facebook, and Dory—with more than 25 million—is the most liked individual character from a Disney or Disney•Pixar film.

Peraduan Premiere With Budiey Menonton Filem FINDING DORY

Sensasi Selebriti dengan kerjasama Disney Pixar ingin menghadiahkan 60 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

15 Jun 2016 (Rabu)

Masa Pendaftaran:

8.00 malam

Tayangan Filem:

9.15 malam

Tempat:

TGV Sunway Pyramid

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere FINDING DORY – Budiey.com di TGV Sunway Pyramid. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #FindingDory

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon suara yang membintangi filem FINDING DORY

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menonton filem FINDING DORY kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Menangi Merchandise Filem FINDING DORY

Tarikh tutup peraduan:

14 Jun 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Walt Disney (Malaysia) dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menyeramkan jiwa ini mulai 16 Jun 2016.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Finding Dory

Finding Dory

Finding Dory

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TM Lancar Kempen Bersempena Sukan Olimpik Rio 2016

Peminat GHOSTBUSTERS Pecah Rekod Perhimpunan HANTU Paling Besar