in , ,

Peraduan Premiere With Budiey – Filem THE LEGEND OF TARZAN

Kepada semua Budieyators, ini adalah hadiah Budiey istimewa buat semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini!

Anda nak menghadiri Tayangan Premiere With Budiey Filem THE LEGEND OF TARZAN – Budiey.com bersama beberapa orang selebriti dan artis terkenal yang dijemput khas? Kalau anda boleh hadir, inilah satu-satunya peluang anda untuk menjadi antara penonton pertama menyaksikan filem ini. Paling istimewa apabila anda semua yang hadir dapat menonton di dewan IMAX dengan mutu bunyi yang super-gempak dan paparan visual yang hebat.

Sebanyak 100 tempat duduk disediakan untuk anda semua. Mesti meriahkan menonton filem ni ramai-ramai, kan? Haa, barulah happening.

Filem THE LEGEND OF TARZAN lakonan Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie dan Christoph Waltz ini akan menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 30 Jun 2016.

Poster The Legend Of Tarzan

Sinopsis Filem THE LEGEND OF TARZAN:

From Warner Bros. Pictures and Village Roadshow Pictures comes the action adventure “The Legend of Tarzan,” starring Alexander Skarsgård (HBO’s “True Blood”) as the legendary character created by Edgar Rice Burroughs.
The film also stars Oscar nominee Samuel L. Jackson (“Pulp Fiction,” the “Captain America” films), Margot Robbie (“The Wolf of Wall Street,” “Whiskey Tango Foxtrot”), Oscar nominee Djimon Hounsou (“Blood Diamond,” “Gladiator”), with Oscar winner Jim Broadbent (“Iris”), and two-time Oscar winner Christoph Waltz (“Inglourious Basterds,” “Django Unchained”).

It has been years since the man once known as Tarzan (Skarsgård) left the jungles of Africa behind for a gentrified life as John Clayton III, Lord Greystoke, with his beloved wife, Jane (Robbie) at his side. Now, he has been invited back to the Congo to serve as a trade emissary of Parliament, unaware that he is a pawn in a deadly convergence of greed and revenge, masterminded by the Belgian, Captain Leon Rom (Waltz). But those behind the murderous plot have no idea what they are about to unleash.

David Yates (the final four “Harry Potter” films, upcoming “Fantastic Beasts and Where to Find Them”) directed “The Legend of Tarzan” from a screenplay by Adam Cozad and Craig Brewer, story by Brewer and Cozad based on the Tarzan stories created by Burroughs. Legendary producer Jerry Weintraub (“Behind the Candelabra,” the “Ocean’s” trilogy) produced the film, together with David Barron (the “Harry Potter” films, “Cinderella”), Alan Riche (“Southpaw”) and Tony Ludwig (“Starsky & Hutch”). Susan Ekins, Nikolas Korda, Keith Goldberg, David Yates, Mike Richardson and Bruce Berman served as executive producers.

The behind-the-scenes creative team included director of photography Henry Braham (“The Golden Compass”), Oscar-winning production designer Stuart Craig (“Dangerous Liaisons,” “The English Patient,” the “Harry Potter” films), editor Mark Day (“Harry Potter and the Deathly Hallows, Parts 1 & 2”), and Oscar-nominated costume designer Ruth Myers (“Emma,” “Unknown”). The music is composed by Rupert Gregson-Williams (“Grown Ups”).

“The Legend of Tarzan” was shot at Warner Bros. Studios, Leavesden, as well as on location around the UK.
Warner Bros. Pictures presents, in association with Village Roadshow Pictures, a Jerry Weintraub Production, a Riche/Ludwig Production, a David Yates Film, “The Legend of Tarzan.” Slated for release on July 1, 2016, the film will be distributed in 2D and 3D in select theatres and IMAX by Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company, and in select territories by Village Roadshow Pictures. LegendofTarzan.net

Peraduan Tayangan Premiere Filem THE LEGEND OF TARZAN

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan 100 pass tiket untuk Budieyators / pembaca yang boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:

28 Jun 2016 (Hari Selasa)

Masa Pendaftaran:

7.30 malam

Tayangan Filem:

8.30 malam

Tempat:

TGV 1Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere THE LEGEND OF TARZAN – Budiey.com di TGV 1Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

The Legend Of Tarzan Poster

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #LegendofTarzan

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. Hanya followers Budiey.com sahaja yang layak menyertai peraduan ini

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/warnerbrosmalaysia & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #LegendofTarzan kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.

Jawab soalan mudah ini:

The Legend Of Tarzan

1. Namakan dua pelakon utama dalam filem THE LEGEND OF TARZAN

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere THE LEGEND OF TARZAN – Sensasi Selebriti kerana… (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Tayangan Premiere THE LEGEND OF TARZAN – Sensasi Selebriti 

Tarikh tutup peraduan:

29 Jun 2016

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Warner Bros Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang mendebarkan ini mulai 30 Jun 2016.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/warnerbrosmalaysia dan langgan (subscribe) Youtube Channel Warner Bros. Pictures : www.youtube.com/WarnerBrosPictures

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

The Legend Of Tarzan

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senarai Harga Buffet Berbuka Puasa Ramadan di Hotel 2016

All AirAsia & AirAsia X Flights on 20% Discount