in , ,

Peraduan Menonton Filem DRAGON BALL SUPER:SUPER HERO

Nah! Ini adalah hadiah istimewa buat semua pembaca setia & selebriti yang melayari blog ini! Jadi, apa korang tunggu lagi, cepat sertai peraduan ini untuk memenangi hadiah menarik yang ditawarkan.

Khabar gembira untuk seluruh penggemar siri Dragon Ball di Malaysia! Sebabnya, filemberjudul DRAGON BALL SUPER:SUPER HEROyang dikatakan merupakan sekuel dari filem Dragon Ball Super: Broly akan ditayangkan di pawagam Malaysia! Oh! Budiey tak sabar nak menonton filem anime ini!

Filem ini menceritakan misi pembalasan dendam Tentara Red Ribbons terhadap Piccolo dan Gohan. Dipimpin oleh Komandan Magenta dan Perwira Carmine, mereka telah merekrut cucu dari Dr. Gero, iaitu Dr. Hedo.

Di bawah komando Dr. Hedo, pasukan tersebut menciptakan dua android, iaitu Gamma 1 dan Gamma 2. Keduanya dikerahkan untuk menjadi pahlawan super di hadapan masyarakat Bumi, planet yang Tentara Pita Merah tempati saat itu.

Pada suatu kesempatan, Piccolo berhasil menyusup ke markas Tentara Pita Merah dan mengetahui bahawa Magenta dan Dr. Hedo sedang mempersiapkan android terbaru bernama Cell Max. 

Suara karakter-karakter dalam filem Dragon Ball Super: Super Hero ini diisi oleh seiyuu yang sejak awal memang mengisi karakter dalam anime Dragon Ball. Di antaranya adalah Masako Nozawa, yang dalam filem ini mengisi suara untuk karakter Gohan Son. Dalam anime Dragon Ball, Masako Nozawa juga memegang watak untuk mengisi suara Goku dan Goten.

Kemudian, ada Toshio Furukawa yang mengisi suara Piccolo, Ryoo Horikawa untuk karakter Vegeta, Hiroshi Kamiya untuk karakter Gamma 1, dan Mamoru Miyano untuk karakter Gamma 2.

Tidak hanya itu, ada pula seiyuu Miyu Irino (Dr. Hedo), Volcano Oota (Magenta), Ryoota Takeuchi (Carmine), Bin Shimada (Broly), dan masih banyak lagi.

DRAGON BALL SUPER:SUPER HERO akan ditayangkan di pawagam tempatan pada 30 Ogos 2022.

Peraduan Menang Premium Edisi Terhad DRAGON BALL SUPER:SUPER HERO

Sensasi Selebriti dengan kerjasama Sony Pictures Malaysia ingin menghadiahkan barangan Premium Edisi Terhad untuk pembaca setia Budiey.com.

Button Badge(1)
10 x Dragon Ball Super: Super Hero Badge Set
Collectible Poster
10 x Dragon Ball Super: Super Hero Collectible Poster

10 pairs (20 tickets) x Premiere Passes

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #DragonBallSuperMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Jawab soalan mudah ini:

  1. Bilakah filem ini akan ditayangkan di pawagam di Malaysia?
  2. Siapakah yang mengisi suara untuk watak Gohan Son?
  3. Sila emelkan jawapan & slogan anda

Slogan: Saya mahu menang peraduan DRAGON BALL SUPER:SUPER HERO kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Instagram:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

budiey_ismas[at]yahoo.com

dengan tajuk email: Peraduan Filem DRAGON BALL SUPER:SUPER HERO

Tarikh tutup peraduan:

28 Ogos 2022

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada Sony Pictures Malaysia dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menarik ini mulai 30 Ogos 2022.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Najib Asaddok

Najib Asaddok Rasa Bersalah, Ini Tindakan Terpaksa Diambil

RESORTS WORLD CRUISE GENTING

Resorts World Cruises Menerima Lebih 40,000 Tempahan Tetamu!