in ,

Peraduan Menangi Merchandise Filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem futuristik terbitan Lucasfilm kerjasama dengan Disney berjudul STAR WARS: THE FORCE AWAKENS akan menemui penonton di pawagam.

Untuk kali ini, Budiey dengan kerjasama Walt Disney Studios Malaysia mahu memberikan hadiah berupa barangan merchandise filem ini untuk dimenangi.

Kepada yang nak tonton filem ini, nantikan sahaja filem yang padat dengan aksi pertarungan ini yang akan berada di pawagam mulai 17 Disember 2015.

Untuk kalian yang menyukai filem yang mencuit hati ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Untitled

Peraduan Menangi Merchandise Filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Sensasi Selebriti ingin menghadiahkan barangan merchandise filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS untuk Budieyators / pembaca yang berminat dengan filem ini.

1X Star Wars: The Force Awakens Adult Watch
2X Star Wars: The Force Awakens Adult TShirt
2X Star Wars: The Force Awakens Ladies’ T Shirt
1X Star Wars: The Force Awakens Messenger Bag
3X Star Wars: The Force Awakens Star Projector
3X Star Wars: The Force Awakens Travel Mu
3X Star Wars: The Force Awakens Cap
5X Star Wars: The Force Awakens Metal Pin

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Sinopsis STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Trailer filem terbaharu Star Wars iaitu STAR WARS: THE FORCE AWAKENS mencatat tontonan luar biasa apabila ia berjaya mencecah 2.7 juta tontonan, selepas enam jam dilancarkan.

Pihak produksi itu juga menjangkakan sambutan luar biasa sebaik trelernya dilancarkan dan ternyata tekaan itu tepat apabila tontonannya mencecah jumlah menakjubkan dalam masa beberapa jam.

Treler ini memberi pandangan yang luar biasa ke dalam watak-watak baru dan juga gambaran pertama daripada Millennium Falcon sejak Return of the Jedi!
Berdasarkan kepada beberapa saat treler ini, dapat dilihat siapa Kylo Ren dan John Boyega dan tentunya Star Wars: The Force Awakens akan muncul dengan beberapa kejutan lain.

Filem ini akan mula ditayangkan pada 17 Disember depan dan tiket-tiket awalnya telah mula dijual untuk tempahan di Amerika Syarikat.


STAR WARS: THE FORCE AWAKENS
LUCASFILM
Like us on Facebook: http://www.facebook.com/StarWarsMY
Follow us on Instagram: https://instagram.com/StarWarsMY

Genre: Action-Adventure
Rating: TBD
Malaysia Release date: December 17, 2015
Running time: TBD

Cast: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew and Max Von Sydow
Director: J.J. Abrams
Producers: Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, Bryan Burk
Executive Producers: Tommy Harper, Jason McGatlin
Screenplay by: Lawrence Kasdan & J.J. Abrams and Michael Arndt

ONE-LINER:

Lucasfilm and visionary director J.J. Abrams join forces to take you back again to a galaxy far, far away as Star Wars returns to the big screen with Star Wars: The Force Awakens.

BOILERPLATE:

Lucasfilm and visionary director J.J. Abrams join forces to take you back again to a galaxy far, far away as Star Wars returns to the big screen with Star Wars: The Force Awakens.

The film stars Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Peter Mayhew and Max Von Sydow. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams and Bryan Burk are producing with Tommy Harper and Jason McGatlin serving as executive producers. The screenplay is by Lawrence Kasdan & J.J. Abrams and Michael Arndt. Star Wars: The Force Awakens releases in Malaysia Cinemas on December 17, 2015.

Star Wars: Episode VII Adds Academy Award® Winner Lupita Nyong’o and Game of Thrones’ Gwendoline Christie

Lupita Nyong’o joins the recently announced cast of Star Wars: Episode VII. This year, her breakthrough performance in 12 Years a Slave earned her an Academy Award for Best Supporting Actress.

Gwendoline Christie, currently starring in the hit television series Game of Thrones as Brienne of Tarth, has also been cast in the production. She can next be seen in The Hunger Games: Mockingjay – Part 2.

“I could not be more excited about Lupita and Gwendoline joining the cast of Episode VII,” says Lucasfilm president Kathleen Kennedy. “It’s thrilling to see this extraordinarily talented ensemble taking shape.”

Actors John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, and Max von Sydow will join the original stars of the Saga Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, and Kenny Baker in the new film.

Star Wars: Episode VII is being directed by J.J. Abrams from a screenplay by Lawrence Kasdan and Abrams. Kathleen Kennedy, Abrams, and Bryan Burk are producing, and John Williams returns as the composer. The movie opens in Malaysia on December 17, 2015.

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah dan seterusnya dapat menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/WaltDisneyStudiosMY & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan dua pelakon yang membintangi filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

2. Namakan dua watak utama filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

3. Siapakah pengarah filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menonton filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Menangi Merchandise Filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

Tarikh tutup peraduan:

30 Disember 2015

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada www.facebook.com/WaltDisneyStudiosMY dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menyeramkan jiwa ini mulai 17 Disember 2015.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/WaltDisneyStudiosMY dan langgan (subscribe) Youtube Channel Sony Pictures : www.youtube.com/user/WaltDisneyStudiosMY

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Konfik Anak Mangsa Cerai Dalam THE LAST SONG Lakonan Miley Cyrus

Young Changemakers Award Honours Child Heroes For Universal Children’s Day