in ,

Peraduan Jom Menonton Filem Attack the Block

Salam pembaca Sensasi Selebriti,

Nak menang 5 headset & movie premium filem Attack the Block? Jom join peraduan ini sekarang!

ATTACK THE BLOCK-Latest Poster

SYNOPSIS Attack the Block:
ATTACK THE BLOCK adalah sebuah filem aksi pertualangan dengan plot yang pantas, kelakar dan juga menggerunkan berkisar tentang sekumpulan remaja yang menentang misi makhluk-makhluk asing yang ganas untuk menakluk bumi. Ia mengubah persekitaran sebuah kawasan perumahan di London menjadi sebuah lapangan sains fiksyen. Sebuah menara jam dijadikan kubu pertahanan sementara remaja berpeleseran pula berubah menjadi wira. Ia kisah tentang sebuah bandar yang memerangi angkasa lepas.

Seorang Jururawat pelatih, Sam sedang melangkah pulang ke flat kediamannya di sebuah bangunan yang agak suram dan menyeramkan di Selatan London apabila secara tiba-tiba, dia telah dihampiri oleh sekumpulan lelaki bertopeng dan berhud yang kemudian bertindak menyamunnya.

Dia terselamat apabila perhatian kumpulan penyamun tersebut teralih ke arah satu cahaya tahi bintang terang benderang yang jatuh dari langit lalu menjunam dan menghentam sebuah kereta yang diparkir berdekatan. Sam mengambil peuang itu meloloskan diri sebelum kumpulan lelaki tersebut diserang oleh makhluk asing bersaiz kecil yang melompat keluar daripada serpihan bangkai kenderaan tersebut. Mereka mengejar makhluk asing tersebut dan membunuhnya, lalu mengheret bangkainya ke bumbung bangunan kediaman yang mereka jadikan markas.

Sementara Sam dan pihak polis menjejaki kumpulan tersebut, gelombang serangan tahi bintang kedua pula berlaku. Yakin beroleh kemenangan ke atas penceroboh-penceroboh tersebut, kumpulan tersebut terus mencapai senjata dan basikal masing-masing lalu bersiap sedia mempertahankan kawasan mereka. Namun kali ini, saiz makhluk-makhluk asing ini lebih besar.

Lebih besar daripada sebelumnya. Ganas, misteri dan bagai binatang, mereka menjejaki rakan-rakan mereka yang jatuh terhempas dan tentunya, tiada siapa yang dapat menghalang kemaraan mereka. Kawasan kejiranan ini bakal menjadi medan pertempuran yang dahsyat. Apa yang pasti, sekumpulan lelaki yang baru sahaja menyerang Sam tadi bakal menjadi satu-satunya harapan Sam dan seluruh kejiranan tersebut dalam menentang pencerobohan.

Bakal ditayangkan mulai 23 Jun 2011.

Trailer Attack the Block

Menangi hadiah-hadiah ini:

5 X Headset & 2 movie passes

IMG_0976

Anda hanya perlu menjawab 3 soalan mudah & slogan:

Soalan 1:
Namakan 3 orang pelakon utama filem ini?

Soalan 2:
Namakan pengarah filem ini

Soalan 3:
Apakah genre filem ini?

Sila lengkapkan slogan ini tidak melebihi 15 patah perkataan:

Saya ingin menonton filem Attack the Block kerana… (tidak lebih dari 15 patah perkataan)

Sertakan juga maklumat peribadi:
Nama:
Alamat surat menyurat:
Email:
Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

Tarikh tutup peraduan:

12 JUN 2011

Tajuk Email: Peraduan Jom Menonton Filem Filem Attack the Block – Sensasi Selebriti

SYARAT & PERATURAN:

  1. Penyertaan ini terbuka kepada semua pembaca Sensasi Selebriti yang menetap di Semenanjung Malaysia sahaja.
  2. Semua pemenang akan dihubungi melalui email.
  3. Setiap orang hanya dibenarkan menghantar satu penyertaan. Mereka yang menghantar lebih dari satu akan dibatalkan kelayakan.
  4. Hadiah tidak boleh ditukar dengan wang tunai dan pihak penganjur mempunyai hak untuk menukar hadiah dengan sesuatu yang mempunyai nilai yang sama tanpa notis terdahulu.
  5. Hadiah akan dihantar melalui pos dan untuk sekitar Kuala Lumpur perlu mengambilnya dari Budiey.
  6. Keputusan juri adalah muktamad.
  7. Dengan menyertai peraduan ini, pembaca bersetuju terikat dengan Syarat dan Peraturan serta keputusan Sensasi Selebriti.

Terima kasih kepada pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

5

Attack the Block

9

12

11

13

Hadiah Sumbangan:

Platinum logo-low

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fiq Lancar Muzik Video Terbaru TRAGIS

Karnival Jom Heboh di Stadium Petrajaya, Kuching Sarawak