in , ,

Peraduan Menonton Filem DISNEY’S – PIXAR’S COCO

Salam semua pembaca Budiey.com, sebuah filem animasi fantasi muzikal yang diterbitkan Pixar Animation Studio yang berjudul DISNEY’S – PIXAR’S COCO. Filem ini cukup mengujakan penuh dengan elemen kejutan dan pengembaraan yang mendebarkan. Jom nonton bersama Budiey dan selebriti pada hari Rabu ini di TGV 1 Utama.

Bersempena dengan tayangan filem yang paling dinantikan ini, Budiey dengan kerjasama The Walt Disney Company mahu memberikan hadiah berupa merchandise dan tiket menonton filem ini.

Coco_Poster_Intl_Payoff_Malaysia

Kepada yang nak tonton filem yang cukup padat dengan pengembaraan yang mendebarkan ini, nantikan sahaja filem ini yang akan berada di pawagam mulai 23 November 2017.

Filem arahan Lee Unkrich dan Adrian Molina ini turut dilakonkan oleh pelakon hebat berkaliber dan berkarakter seperti Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Bonnie Hunt, Cheech Marin dan ramai lagi. Lee Unkrich dulunya pernah mengarah filem The Toy Story 3.

Filem ini mengisahkan seorang budak laki-laki berusia 12 tahun yang bernama Miguel telah bermimpi untuk menjadi seorang ahli muzik ternama seperti idolanya yang telah lama meninggal, Ernesto de la Cruz. Miguel berusaha untuk mengunjungi kubur idolanya itu dan bermain gitar peninggalan de la Cruz yang terdapat di nisannya.

Sayangnya, perbuatannya tersebut telah membawanya ke sebuah tempat yang dinamakan dengan Land of the Dead, tempat dimana orang mati berada. Keadaan bertambah buruk, di sana dia bertemu dengan nenek moyangnya yang melarang keluarga, anak dan cucu mereka bermain muzik. Pasti menarik kan?

Untuk kalian yang menyukai filem yang padat dengan aksi mengujakan ini pastinya filem ini sesuai untuk kalian semua.

Jom tonton dulu trailer filem ini:

Peraduan Menang Merchandise Filem DISNEY’S – PIXAR’S COCO

Sensasi Selebriti dengan kerjasama The Walt Disney Company ingin menghadiahkan barangan merchandise untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com. Selain barangan merchandise, anda juga berpeluang untuk menang 20 tiket menonton filem ini di tayangan premiere:

  • Limited Edition Disney/Pixar’s Coco Notebook x5
  • Limited Edition Disney/Pixar’s Coco Ice Cube Tray x5
  • Limited Edition Disney/Pixar’s Coco Mug x5
  • Limited Edition Disney/Pixar’s Coco Tote Bag x5
  • Limited Edition Disney/Pixar’s Coco Wireless Speakers x5

Tarikh: Rabu, 22 November 2017

Masa: 8.45 PM

Lokasi: TGV 1 Utama

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #CocoMY

Apa yang korang perlu buat ialah:

1.  ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menang hadiah barangan merchandise ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

3. Jawab soalan mudah ini:

  1. Apakah nama pengarah filem ini?
  2. Sebutkan dua watak utama filem ini
  3. Sebutkan nama tempat Miguel bertemu moyangnya

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu menang peraduan DISNEY’S – PIXAR’S COCO kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Menonton Filem DISNEY’S – PIXAR’S COCO

Tarikh tutup peraduan:

21 November 2017

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada The Walt Disney Company dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem yang cukup menarik ini mulai 23 November 2017.

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Coco

Coco

Coco

Coco

Coco

Coco

Null

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

AirAsia Menjadikan Changi T4 sebagai Model Lapangan Terbang buat Masa Depan

Stesen Radio Hot FM Anjur Anugerah TOP HOT 2017