in ,

Penyampai Radio Nadira Azizan Meninggal Dunia

Selepas seminggu bertarung nyawa hingga koma, Pengurus Kandungan THR Gegar yang dulunya bekas penyampai radio Era FM, Nadira Azizan atau nama sebenarnya Khidirah Naimah Mohd Zain, 41, telah menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Kuala Lumpur (HKL), di sini, pada jam 7.10 pagi tadi.

Nadira Azizan

Allahyarham meninggal dunia disebabkan demam denggi dan dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, tengah hari ini.

Allahyarham dimasukkan ke hospital berkenaan kira-kira pukul 3 pagi Isnin lalu selepas mengalami demam ketika berada di Kota Bharu, Kelantan sewaktu mengadakan promosi saluran radio itu.

Sebaik pulang ke Kuala Lumpur pada malam Ahad, dia terus dibawa oleh Hasrul Rizal ke KPJ Kajang untuk mendapatkan rawatan sebelum dirujuk ke HKL dan di tempatkan di wad ICU.

Nadira Azizan

Pada 1998, Nadira menjadi antara penyampai awal Era FM ketika saluran radio itu baru enam bulan beroperasi.

Nadira antara individu awal di Era FM dan sering menjadi penyampai radio ganti ketika juruhebah lain bercuti. Allahyarham pernah berganding dengan penyampai popular, Halim Othman apabila teman penyampai ketika itu, Jamal Jamaluddin bercuti.

Pada tahun 2008 dia dipindahkan ke THR Gegar sebagai Eksekutif Muzik sebelum dinaikkan pangkat sebagai Pengurus Kandungan saluran radio untuk pendengar Pantai Timur itu.

Nadira antara penyampai radio yang disenangi ramai kerana sikap ramah dan tinggi budi bahasanya.

Menurut Hasrulrizal, jenazah dijadual akan disembahyangkan di masjid Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang dekat sini dan dikebumikan tanah perkuburan Islam di situ.

Arwah meninggalkan suami, Hasrul Rizal Hassan dan lima anak.

Salam takziah dan sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Canon Lancar Printer Terbaharu Yang Lebih Mudah Digunakan

Peraduan Premiere With Budiey – Filem KILLING GUNTHER