in , ,

Pembukaan Store Premium Pertama Samsung & Senheng di Asia Tenggara

Samsung Malaysia Electronics bersama Senheng hari ini mengumumkan pembukaan Senheng x Samsung Premium Experience Store yang pertama terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur di Shoppes di Four Seasons Place.

Pasukan pengurusan kedua-dua Samsung dan Senheng bersama tetamu terhormat hadir pada pelancaran besar kedai yang menjual koleksi peranti mudah alih terbaru Samsung dan peralatan elektronik dan rumah pengguna terkini yang termasuk barisan perdana seperti Galaxy Siri S, siri Galaxy Z, Galaxy Hearables and Wearables, TV Pintar Neo QLED, peralatan BESPOKE dan banyak lagi.

Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual4

Pasukan Pengurusan Elektronik Samsung Malaysia dan Senheng Electric (KL) Sdn. Bhd. Pasukan Pengurusan

“Kami teruja dengan kerjasama ini dengan Senheng yang melanjutkan perkongsian jangka panjang kami untuk meningkatkan pengalaman pengguna Samsung. Di Samsung, orang ramai berada di tengah-tengah semua yang kami lakukan. Semua yang kami lakukan hari ini direka untuk memperkayakan kehidupan orang ramai dengan cara yang paling penting dan menyediakan persekitaran yang lebih sihat” kata Edward Han, Presiden Samsung Malaysia Electronics.
Pengerusi Senheng, Encik Lim KH, yang turut hadir pada majlis pelancaran besar itu berkongsi,

“Senheng dan Samsung telah terlibat dalam perkongsian strategik yang sangat berjaya selama bertahun-tahun. Perkongsian kami dengan Samsung membolehkan peluang untuk era baharu ketersambungan dan kerjasama dalam perniagaan.

“Kami berkongsi komitmen untuk membuka kerjasama dan sentiasa mencari cara baharu untuk menyampaikan pengalaman pengguna yang lebih baik merentas peranti, aplikasi dan perkhidmatan, supaya orang ramai di seluruh Malaysia boleh merasai produk terbaharu Samsung”.

Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual2

Dari L ke R: Wong Che Hoe, Naib Presiden Kanan; Lim Kim Yew, Pengarah Bukan Eksekutif Bukan Bebas; Lim Kim Chieng, Presiden; Lim Kim Heng, Pengerusi Eksekutif & Pengerusi Kumpulan anak syarikat Senheng, Senheng Electric (KL) Sdn. Bhd.; Jo Sang-Ho, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, Samsung Electronics Asia Tenggara & Oceania; Jimmy Tan, Ketua Elektronik Pengguna; KM Liew, Ketua eXperience Mudah Alih (MX); Elaine Soh, Ketua Pegawai Pemasaran, Samsung Malaysia Electronics

Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual3
Pasukan Pengurusan Elektronik Samsung Malaysia dan Senheng Electric (KL) Sdn. Bhd. Pasukan Pengurusan tiba ke kedai

Dengan keluasan 5,399 kaki persegi, pengguna bukan sahaja akan melihat paparan barangan Samsung di lokasi tersebut, tetapi juga akan dapat merasai pengalaman hidup dalam persekitaran hidup yang bersambung dan pintar. Terdapat enam zon pengalaman Pengalaman Mudah Alih, Paparan Visual dan Perkakas Digital yang menampilkan produk terbaharu Samsung termasuk Galaxy S22 Ultra, BESPOKE AirDresser, Neo QLED 8K TV, The Freestyle dan banyak lagi.

Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual6
Zon Dapur BESPOKE @ Senheng x Samsung Premium Experience Store

Sempena pelancaran besar itu, akan ada tawaran menarik untuk dinikmati oleh pelanggan apabila mereka membuat pembelian dari 17 Jun 2022 hingga 21 Jun 2022 di kedai dan pada aplikasi mudah alih Senheng. Daripada rebat RM1,000 untuk setiap pembelian Galaxy Z Flip3 5G, kepada hadiah percuma bernilai RM2,599 apabila anda membeli TV QLED 4K. Anda juga boleh menerima sehingga RM3,699 hadiah percuma apabila anda membeli peti sejuk BESPOKE. Terdapat banyak tawaran untuk diperoleh, jadi pastikan anda menonton rancangan langsung kami yang berlangsung setiap hari semasa tempoh promosi di halaman Facebook rasmi Samsung dan Senheng.

Tangkap produk dan pengaruh kegemaran anda mengikut jadual di bawah:

Date & TimeProduct HighlightGuest Hosts
17th June 2022, 8pmQLED 4K TV, Smart MonitorsShafiq Chulan & Shu Faye
18th June 2022, 4pmWindFree Air Conditioners, BESPOKE RefrigeratorsDini Schatzmann & Caely See
19th June 2022, 4pmGalaxy S Series & Galaxy Z SeriesBrandon Ho & Sachie Amira
20th June 2022, 8pmSmart Home AppliancesCaely See & Jack Lim
21st June 2022, 8pmWasher & Dryer, BESPOKE AirDresser & BESPOKE JetShalma Ainaa & Wan Imar Izzat
Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual7
Zon TVAV @ Senheng x Samsung Premium Experience Store

Jadi, jangan lepaskan peluang dan kunjungi Senheng x Samsung Premium Experience Store yang terletak di Shoppes di Four Seasons Place, Lot G-01, Tingkat Bawah, Kuala Ampang, 50450 Kuala Lumpur untuk merasai rangkaian produk premium Samsung hari ini!

Senheng X Samsung Malaysia Electronics_Visual5
Zon Pengalaman Mudah Alih @ Senheng x Samsung Premium Experience Store

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Hawa Rizwana | 10

Tahniah! Buletin TV3 Kekal Menjadi Pilihan Nombor Satu Negara!

Namanzee | 11

9 Rancangan Terbaik Menghiasi Kempen Haji 1443H Di TV AlHijrah