in , ,

Pelik Bangun Pagi Ada Orang di Sebelah, Muna Shahirah Bahagia Jadi Isteri

Tahniah diucapkan buat penyanyi Muna Shahirah yang sah bergelar isteri kepada Sean Tee Yeu Terng Abdullah dengan dua kali lafaz dalam majlis yang berlangsung di Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim, Mersing, Johor pada Sabtu lalu.

Muna menerima mas kahwin sebanyak RM1,000 dan hantaran sebanyak RM60,000. Pihak perempuan menyerahkan tujuh dulang hantaran dan dibalas lima dulang daripada pihak lelaki.

Muna meluahkan rasa syukur majlis pernikahannya berjalan lancar dan bahagia apabila sudah bergelar isteri yang sah kepada Sean.

“Alhamdulillah, saya sudah bergelar isteri kepada Sean. Pada mulanya, saya memang pelik, bila bangun pagi ada orang di sebelah. Namun, saya berasa bahagia kerana kini kami sudah bergelar suami isteri yang sah,”

– Muna Shahirah
Muna Shahirah Nikah

Dalam pada itu, Muna mengakui dia mempunyai tanggungjawab yang besar untuk membimbing suaminya yang juga mualaf.

“Jika nak diikutkan, suami memang sudah lama meminati agama Islam dan dia sudah memeluk Islam Januari lalu. Kami memang dalam fasa yang indah kerana sama-sama belajar agama.

“Saya juga terbuka hati untuk menerimanya dalam hidup kerana dia seorang yang ‘soft spoken’ dan menenangkan,”

– Muna Shahirah

Mengimbas kembali perkenalan pasangan itu, Muna dan Sean berkenalan menerusi permainan video PUBG sejak tiga tahun lalu.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gadgetmodel Hiasan | 13

Selebriti Gemar Berpantun, Langgan Pelacur Lelaki & Mak Nyah?

Louid Speaker | 14

Cawangan Ke-13 Loud Speaker Jadi Tarikan Lokasi Karaoke Yang Sihat