in , ,

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

PRISM+ mengumumkan pelancaran kedai runcit terbesarnya di IOI City Mall menjelang rancangan pengembangan pada 2023

PRISM+, jenama teknologi pengguna yang terkenal dengan monitor permainan nilai premium dan TV Android 4K terlaris, telah mengumumkan pelancaran kedai terbaharunya di IOI City Mall. 

Berkeluasan 1,193 kaki persegi, kedai fizikal terbaharu jenama itu adalah yang terbesar setakat ini dan akan memberi perkhidmatan kepada komuniti pinggir bandar yang besar di Lembah Klang. 

Pembukaan Besar Outlet PRISM+ IOI City Mall akan diadakan pada 3 Februari 2023, dengan 50 pelanggan pertama akan menikmati tawaran eksklusif dengan hadiah percuma bernilai sehingga RM629.

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

Pelancaran Kedai IOI City Mall akan menjadi pencapaian pertama pada tahun 2023 untuk jenama itu di Malaysia, kerana ia kelihatan untuk membina kejayaannya pada tahun sebelumnya – setelah melihat hasil tahun ke tahun (YOY) berkembang sebanyak 45% dari 2021 hingga 2022. 

Pengembangan agresif PRISM+ menyaksikan ia memperkenalkan pelbagai produk baharu ke pasaran tempatan sambil turut meneroka melangkaui e-dagang dengan kedai fizikalnya yang pertama di Malaysia di Sunway Pyramid. Di samping itu, jenama itu juga meningkatkan kapasiti operasinya, menubuhkan pejabat tempatan sambil mengembangkan ruang penyimpanan gudang dan kumpulan pemandunya.

Eric Kam, Pengarah Negara PRISM+ Malaysia, berkata, “Malaysia telah menjadi pasaran yang luar biasa bagi kami, dan jenama kami telah disambut dengan sambutan yang luar biasa. Pelancaran kedai runcit PRISM+ IOI City Mall menggariskan komitmen kami untuk melabur dalam pasaran dan memberi kami satu lagi peluang untuk menambah nilai kepada penonton kami di sini.”

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

IOI City Mall: Destinasi Gaya Hidup untuk Keluarga

Kehadiran runcit terbaharu PRISM+ di IOI City Mall akan menyaksikan ia menjangkau penduduk pinggir bandar di sekitar Lembah Klang. Pada masa ini pusat beli-belah terbesar di Malaysia, IOI City Mall adalah rumah kepada banyak jenama tempatan dan antarabangsa, sekali gus menjadikannya destinasi gaya hidup paling popular untuk keluarga di kawasan itu.

Ini berbeza dengan cawangan Sunway Pyramidnya, yang lebih melayani penonton yang lebih muda sebagai ganti kedekatan pusat membeli-belah dengan institusi pendidikan.

Terletak di Sayap Timur IOI City Mall, kedai terbaharu jenama ini berkeluasan 1,193 kaki persegi dan merupakan kedai runcit fizikal terbesar jenama itu. Pada pelancaran, pelanggan akan dapat mengalami secara fizikal semua produk popular PRISM+, dengan lebih banyak lagi akan datang apabila jenama itu merancang untuk berkembang ke dalam industri perkakas rumah pintar.

Selain produknya sendiri, outlet itu juga akan menawarkan rangkaian luas peralatan permainan terbaharu Logitech G – termasuk tetikus, papan kekunci dan set kepala, melengkapkan rangkaian monitor permainannya sendiri untuk menjadi kedai sehenti untuk hiburan.

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

Apa Seterusnya untuk PRISM+: Perkakas Rumah Pintar dan Liputan Seluruh Negara

Di sebalik rangkaian permainan, produktiviti dan hiburan rumah elektronik pengguna, PRISM+ juga sedang mencari untuk memperkenalkan rangkaian peralatan rumah pintarnya kepada pengguna di Malaysia akhir tahun ini.

Pada masa kebanyakan jenama ingin kekal konservatif, jenama itu ingin menggunakan pelancaran kedai terbaharu mereka sebagai batu loncatan untuk rancangan pengembangan mereka – dan kini sedang meneroka kehadiran fizikal di seluruh negara menjelang akhir tahun 2023.

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

Eric menambah, “Kami sedang meneroka pelancaran sehingga sepuluh kedai di pelbagai negeri di seluruh negara untuk membuktikan masa depan kami semasa kami ingin beralih ke ruang IoT. Dengan banyak peralatan rumah pintar ini, kami melihat keperluan untuk penonton kami mengalami produk secara fizikal sebelum membuat pembelian tiket besar. Walaupun keadaan ekonomi yang mencabar, kami yakin dengan produk kami dan nilai yang mereka tawarkan kepada pengguna kami, dengan rancangan untuk menawarkan lebih banyak keperluan gaya hidup premium pada harga yang berpatutan.”

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

Selain meningkatkan kehadiran fizikalnya, PRISM+ juga sedang berusaha untuk meningkatkan saluran digitalnya. Lewat tahun lepas, jenama itu memeterai perkongsian serantau dengan TikTok untuk kedua-dua Singapura dan Malaysia untuk menyertai Program Penjual platform itu. 

Sejak bertapak, jenama itu telah menggunakan platform unik media sosial untuk berinteraksi dengan pelanggan secara langsung – membolehkan mereka berinteraksi dan mewujudkan perbualan dengan khalayak mereka. 

Walaupun baru aktif sejak November 2022, strim Penjual TikTok PRISM+ Malaysia telah memperoleh lebih 27,100 tontonan hanya dalam lima sesi TikTok Live sejak dilancarkan, dengan purata lebih 5,000 penonton langsung setiap strim.

Pelancaran Store Terbesar PRISM+ di IOI City Mall, Pacu Jualan Tahun 2023

Pembukaan Besar dan Diskaun Eksklusif

Kedai PRISM+ IOI City Mall akan mengadakan Pembukaan Besar pada 3 Februari 2023 jam 10.00 pagi. Jenama itu akan memberikan produk PRISM+ yang baru dilancarkan serta diskaun eksklusif untuk tawaran terpilih untuk 50 pelanggan pertama.

Tawaran menarik adalah seperti berikut (Nota Penting: Pelanggan akan dihadkan kepada hanya satu hadiah percuma bagi setiap jenis bagi setiap pembelian):

* –  1x PERCUMA F240n 24” 165Hz Gaming Monitor (Bernilai RM629) untuk sebarang pembelian PRISM+ Q55-QE 55” 4K Android TV pada harga RM1799 sahaja

* – 1x PERCUMA Elevate Stand (Bernilai RM299) untuk sebarang pembelian X340 PRO 165Hz 34” Ultrawide Monitor pada harga RM1599 sahaja

* – 1x PERCUMA Arc Lite Monitor Arm (Bernilai RM229) untuk sebarang pembelian X240 144Hz Gaming

* W220v 22” Productivity Monitor at only RM299

Untuk info lanjut KLIK SINI.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

YUSOF HASLAM

Ira Kazar Dikatakan Sedang Hamil, Ini Komen Terkini Datuk Yusof Haslam

TV ALHIJRAH

TV AlHijrah Umum 12 Peserta Rancangan Realiti Terbaru AKADEMI QURRA’