in , ,

Pasukan Koreografi Aksi Iko Uwais Terlibat Dalam Filem Pendekar Awang

Pendekar Awang: Darah Indera Gajah adalah ‘spin off’ daripada watak Awang dalam filem Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan dan dibintangi Fattah Amin, Fazura, Heliza Helmi, Hazwani Helmi, Amir Ahnaf dan ramai lagi.

Pendekar Awang: Darah Indera Gajah sudah mula mencetuskan fenomena. Bakal ditayangkan mulai 11 Januari 2024, filem ini membariskan pelakon pelakon hebat seperti Fattah Amin, Heliza Hilmi dan ramai lagi. Sudah tentu, aksi pencak silat turut menjadi perhatian di dalam filem ini.

Poster Pendekar Awang

Sebelum ini, Mat Kilau: Kebangkitan Pahlawan menyaksikan Yayan Ruhian mencipta koreografi aksi untuk filem berkenaan bersama koreografer tempatan. Untuk filem Pendekar Awang pula, sekali lagi tenaga koreografer silat Indonesia digunakan dari pasukan Uwais Team.

Perkara ini didedahkan melalui Instagram story seorang ahli Uwais Team yang turut memuat naik trailer filem Pendekar Awang di laman Instagramnya. 

Pasukan Koreografi Aksi Iko Uwais Terlibat Dalam Pendekar Awang: Darah Indera Gajah

Uwais Team merupakan pasukan koreografer aksi bertemakan silat yang ditubuhkan oleh pelakon Iko Uwais. Selain terlibat dalam koreografi aksi filem filem Indonesia, Uwais Team turut terlibat dalam penghasilan koreografi aksi filem filem Hollywood.

Pendekar Awang: Darah Indera Gajah merupakan spin-off kepada watak Pendekar Awang dari filem Mat Kilau. Akan ditayangkan di pawagam Malaysia mulai 11 Januari 2024. 

Walaupun filem Pendekar Awang : Darah Indera Gajah sudah siap dan akan ditayangkan pada 11 Januari depan, penerbitnya, Studio Kembara Sdn Bhd masih merahsiakan siapa pengarah filem terbabit.

Pemiliknya, Abdul Rahman Md Dali berkata, nama pengarah hanya akan diumumkan pada hari tayangan perdana yang akan berlangsung pada 2 Januari ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

SAMSUNG

Lebih Banyak Pilihan Warna Dikhabarkan Untuk Telefon Samsung Galaxy S24

Death Whisperer Filem Pertama Thailand Dibikin Dalam Bentuk IMAX