in ,

Nurul Zahid ‘Sound’ Sajat Minta Berhenti Cabar Kuasa Allah

Baru-baru ini, tular video menunjukkan Sajat bercakap besar mengatakan yang setakat ini, tak ada pun golongan pondan yang kena virus Covid-19 yang telah pun meragut ratusan ribu nyawa diseluruh dunia.

Cuba tengok, ada tak pondan kena corona? Tak ada lagi. Mana ada.”

View this post on Instagram

ALLAHUAKBAR!! MASIH LAGI MENCABAR ALLAH? Nauzubillah! Please STOP support golongan PONDAN! @drzulkifli.albakri tolong tegur n buat sesuatu. This is WAY TOO MUCH! Nasihat lembut apa lagi nak bagi pun tak tahulah! . . Yaa Allah! Janganlah Kau murkai kami kerana golongan yang sesat ini yaa Allah. Ampuni kami yaa Allah. Ampunkan kami yaa Allah! Jauhkanlah sifat keji n terkutuk dikalangan keluarga kami, saudara kami dan sahabat terdekat kami 😭😭😭 .. Janganlah kami dihukum kerana dia dan mereka yang seangkatan dengan dia yaa Allah! . . Tolong laa.. kawan2 PONDAN ni. Sy tahu dan siapa kawan2 dia juga. Ask HIM to stop whatever non sense HE is doing. Kalau nak MEMONDAN tak perlu bangga di sosial media dan kawan2 dia pun tak perlu nak support dengan panggilan SIS. Too much la korang!!

A post shared by Nurulhidayah Ahmad Zahid (@nurul.zahid) on

Berhubung dengan kenyataan Sajat ini, anak presiden UMNO, Nurlhidayah turut kongsikan video Sajat ini di Instagram peribadinya dan meminta Sajat berhenti memberi kenyataan yang mencabar agama.

Bukan tu je, Nurulhidayah turut memuat naik video dia sound Sajat. Video ini juga bertujuan sebagai bukti yang dia sudah pun menjalankan tanggungjawabnya untuk menegur Sajat secara terbuka.

View this post on Instagram

STOP IT MUHAMAD SAJJAD KAMARUZ ZAMAN !! U way too much memalukan agama Islam! Agama yg kau pegang! Allahuakbar!! Kau ingat aku ada masa nak buat komen n mencemar duli marah kau kat SOSMED aku?! Aku pun ramai kawan pondan tapi masih lagi hormat agama Islam! . . This would be my first n last MARAH kau. At least aku ada bukti kat akhirat nanti aku dah tegur secara terbuka perangai jijik kau @nursajat23 . . Kita tak takut ker nanti kemungkinan ada dialog ni? . . . “Kenal Sajjad?” “Kenal yaa Allah ..err..tapi kat social media jer” .. “Kamu tahu apa kesalahan dia?” “Tahu yaa Allah..” “Kenapa tak tegur?” “Takut nanti kena marah dgn manusia lain yaa Allah” “Takut dengan manusia ker takut dengan Aku pencipta dan pemerintah setiap inci alam Nurulhidayah??” . . Semua seharusnya, tak kira kita siapa, sambil kita baiki diri kita jom kita cuba sampaikan dakwah. Berdakwah ni bukan la kena pakai tudung labuh sampai kaki, janggut sampai tanah baru berdakwah. NO! Dakwah adalah menyampaikan kebaikan berpesan2 kepada kebaikan. Apa yg berat sangat? Kiamat sangat dekat. Terlalu dekat 😭😭😭

A post shared by Nurulhidayah Ahmad Zahid (@nurul.zahid) on

“Muhammad Sajjad Kamaruzzaman, you are way too much! Please, kalau you nak jadi pondan, please jadi pondan sendiri-sendiri. Ramai tak kisah you nak jadi pondan sampai you mati, CUMANYA, you tak perlu nak mencabar-cabar Allah!”

Ramai netizen yang turut bersetuju dengan teguran wanita yang lebih selesa membahasakan dirinya sebagai Kak Long ini.

sajat

Sumber: IG Nurul Zahid & Lobak Merah

What do you think?

72 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Cara Daftar Pengeluaran Akaun 2 KWSP, Tak Sampai 5 Minit

Tahniah Malaysia, Catat Jumlah Tertinggi Pesakit Sembuh Covid-19 di Asia