in , ,

Nonny Nadirah Disihir Sampai Muka Jadi Senget, Mohon Doa Netizen

Pelakon dan penyanyi, Nonny Nadirah, dengan tulus meminta doa dan sokongan dari orang ramai setelah menjadi mangsa sihir selama tiga tahun.

Melalui InstaStory, Nonny Nadirah Zainuddin, nama sebenarnya, berbagi kisah dalam sebuah video yang menggambarkan situasinya.

“Dengan tulus ikhlas, saya memohon maaf kepada semua yang melihat wajah saya yang kini senget akibat sihir ‘syaitan’ selama tiga tahun. Saya sudah tak kuat menahan air mata. Kini, saya perlu bangkit sendiri,” ucapnya dalam perkongsian pertamanya.

Nonny Nadirah Disihir Sampai Muka Jadi Senget, Mohon Doa Netizen

Nonny, yang berusia 34 tahun, juga merayu agar orang ramai terus memberikan sokongan dan doa. “Saya sungguh hargai sokongan dari semua. Semoga Allah memudahkan segala urusan kita. Jika anda mampu, tolong doakan saya dalam solat,” pintanya.

Nonny Nadirah Disihir Sampai Muka Jadi Senget, Mohon Doa Netizen
Nonny Nadirah Disihir Sampai Muka Jadi Senget, Mohon Doa Netizen

Dalam hantaran lain, Nonny menyatakan tekadnya untuk menghadapi ujian ini dengan kekuatan. Dia juga memberikan pengampunan kepada individu yang terlibat dalam tindakan kejam terhadapnya. “Mari kita lawan! Saya maafkan semua orang, dunia dan akhirat. Menyerah? Tidak sama sekali! Aku tetap berpegang pada kalimah tauhid! Ya Allah, pelihara aku,” tulisnya dengan penuh keyakinan.

Nonny menegaskan bahawa meskipun dia telah memaafkan, dia tidak menyimpan dendam terhadap individu tersebut, hanya ingin berbicara tentang perasaannya. “Aku tak dendam, aku cuma nak berkongsi rasa. Kau rasa tak apa yang aku rasa?” ungkapnya.

Sebelumnya, Nonny mendedahkan bahawa individu tertentu telah mengganggu kehidupannya selama tiga tahun terakhir, mencampuri urusan peribadinya, termasuk keputusan untuk membuka tudung.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Aisyah Aziz Alami Fasa Perubahan, Mahu Lebih Dekat Dengan Allah

RTM Bakal Lancar Program Lebih Segar & Santai Berjudul 34 Je… Kita Suka