in

Ning Baizura, Nora & Forteen di Majlis Berbuka Muzikal Aidilfitri

Ning Baizura, Nora & Forteen Hiburkan Majlis Perasmian & Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri. 30 warga emas dari Rumah Rumah Jagaan Dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas, Puchong dijemput ke Majlis Perasmian & Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri.

Artis-Artis undangan yang dibintangi Ning Baizura, Nora dan Forteen dari KRU membuat persembahan khas untuk warga emas dan tetamu jemputan.

30 warga emas dari Rumah Jagaan Dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas, Puchong telah dijemput khas untuk berbuka puasa bersama artis di Majlis Perasmian & Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri yang telah diadakan pada 1 Ogos sempena musim Aidilfitri di Sungei Wang Plaza yang berlangsung dari 1 Ogos – 26 Ogos 2012.

Rumah Jagaan Dan Rawatan Orang Tua Al-Ikhlas, Puchong merupakan rumah orang tua yang mempunyai 49 penghuni di mana kebanyakan daripada mereka datang dari keluarga yang bermasalah. Rumah ini diusahakan oleh Pn Muji Sulaiman dan keluarganya.

Ning Baizura, Nora &Amp; Forteen Hiburkan Majlis Perasmian &Amp; Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri

Penyanyi lagenda Malaysia yang iaitu Ning Baizura dan Nora akan membuat persembahan semasa majlis pelancaran Muzikal Aidilfitri dan Majlis Berbuka Puasa pada 1 Ogos 2012, 6.00 petang di ruang legar Sungei Wang Plaza.

Turut serta pada hari itu juga adalah kumpulan tempatan penyanyi lelaki yang terkenal; Forteen.

Terkenal dengan persembahan peringkat tempatan dan antarabangsa serta watak filem seperti Mimpi Moon (2000) dan Malaikat Di Anak Tetingkap (2001); Ning merupakan harta Malaysia yang berbakat dan amat bernilai dalam bidang kesenian dan muzik. Bakatnya telah ditubuhkan di peringkat antarabangsa apabila beliau dinobatkan Voice Of Asia pada tahun 1991 diikuti oleh rentetan anugerah muzik atas sumbangan beliau dalam R & B, Pop, dan Jiwa dalam industri muzik. Anugerah terbaru beliau adalah Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012. Kejayaan ini telah meletakkan Ning sebagai salah satu Diva Pop yang paling Berjaya dan terunggul di Asia Tenggara.

Ning Baizura, Nora &Amp; Forteen Hiburkan Majlis Perasmian &Amp; Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri

Nora pula merupakan gadis berjiwa tinggi dari Kelantan yang telah menambat hati seluruh negara dengan sura luar bisanya dalam lagu terkenal “Di persimpangan Delima”. Akhir sekali adalah kumpulan lelaki Forteen dari KRU yang terdiri daripada empat ahli; ARIZ, Izzue, Satu dan Ameer . Lagu hit mereka adalah “Berdua Bersatu”

Majlis pelancaran pada malam tersebut bermula dengan tarian pembuka tirai oleh Kumpulan Tarian Swatari diikuti dengan pemeberian Duit Raya dan cenderamata kepada warga emas dari artis dan VIP.Persembahan pertama dimulakan dengan nyanyian kumpulan lelaki “Forteen” dari KRU dengan lagu hebat mereka “ Seperti Dulu” dan lagu Hari Raya “Balik Kampung”.

Ning Baizura, Nora &Amp; Forteen Hiburkan Majlis Perasmian &Amp; Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri

Nora kemudiannya mempersembahkan lagunya yang berjudul “Pedoman” dan juga lagu Raya “Selamat Hari Raya”. Warga emas kelihatan sedang menikmati persembahan artis kerana mereka juga mengikut rentak lagu artis sambil menyanyi.

Persembahan yang paling dinanti-nantikan pada malam tersebut adalah dari Ning Baizura di mana dia mulakan persembahan dengan lagu pertamanya “Alhamduhiliah” diikuti dengan “Beribu Sesalan”. Juadah buka puasa kemudiannya dimulakan selepas persembahan Ning dengan warga emas, artis dan VIP menikmati pelbagai hidangan Melayu yang disediakan.

Mengikut KK Lim, Pengurus Kanan Bahagian Promosi dan Perhubungan Awam Sungei Wang Plaza, konsept Muzikal Aidilfitri ini adalah untuk merapatkan lagi hubungan silaturahim sesama kaum dengan pertunjukan beraneka jenis dengan irama merdu bagi meraikan Hari Raya Aidilfitri harmoni. Dia bertambah lagi; “ Untuk majlis pelancaran dan berbuka puasa ini, kami berasa gembira kerana dapat bersama warga emas dari Rumah Al- Ikhsan untuk meraikan bersama kami supaya mereka tidak rasa ketinggalan atau sedih walaupun telah melalui kehidupan yang susah.”

Antara aktiviti menarik yang disediakan pada musim Raya ini termasuklah Persembahan Dramatari Muzikal Aidilfitri yang iaitu Menuju Puncak Muzikal (8.30pm pada 3,4,5,9 & 10 Ogos 2012) dan Esok Hari Raya Muzikal (8.30pm pada 16,17,24,25 & 26 Ogos 2012), Pertujukan Fesyen Busana Muslimah dengan kerjasama Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, JKKN ( 4pm pada 4 & 5 Ogos & 8.30pm pada 11 & 12 Ogos 2012), Muzikal Idol Search (5pm, 12 Ogos 2012) dan Bazar Aidilfitri (1-18 Ogos 2012).

Sambutan Muzikal Aidilfitri ditaja oleh The Travel Store.

Sungei Wang Plaza mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua!

Ning Baizura, Nora &Amp; Forteen Hiburkan Majlis Perasmian &Amp; Berbuka Puasa Muzikal Aidilfitri

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Impian Emas Negara Kasi Habuan Aiskrim Baskin-Robbins Untuk Rakyat Malaysia

Rumah Aznil Kena Rompak