in , ,

Netflix Akan Siar Siri GYEONGSEONG CREATURE, Kisah Pemburu Raksasa

Netflix Tayang Siri Thriller Gyeongseong Creature Dibintangi Park Seo-joon, Han So-hee, Claudia Kim dan Wi Ha-joon

Netflix kini telah bersedia untuk membawa GYEONGSEONG CREATURE kepada penonton di seluruh dunia. Siri thriller ini mengisahkan individu-individu yang menentang makhluk raksasa yang lahir daripada ketamakan manusia. Berlatarkan musim bunga tahun 1945, di bandar Gyeongseong, siri ini sangat dinanti-nantikan kerana ramai sekali pelakon handalan membintangi drama ini. 

Park Seo-jun, Han So-hee
Park Seo-joon (kiri) dan Han So-hee (kanan).

Siapa tak kenal dengan sosok bernama Park Seo-joon, yang telah menerima pujian untuk wataknya dalam drama Itaewon Class dan What’s Wrong With Secretary Kim, memainkan watak Jang Tae-sang — ketua pasar saudagar Golden Jade House yang merupakan orang terkaya dan paling rapat di Gyeongseong. 

Tae-sang ialah seseorang yang mengutamakan wang sebelum keadilan, tetapi semua itu berubah apabila dia bertembung dengan Yun Chae-ok semasa menyiasat beberapa siri kes orang yang hilang.

Pelakon Han So-hee, yang menjadi terkenal daripada Siri Netflix My Name, The World of the Married and Nevertheless, memainkan watak Yun Chae-ok — seorang pemburu hadiah terkenal yang boleh menjejaki orang yang hilang, malah mereka yang sudah mati. Chae-ok memiliki mata yang tajam dan kemahiran bertahan hidup yang tangkas yang dipelajari dari zaman kanak-kanaknya yang kasar merayau di Manchuria dan Shanghai bersama bapanya.

Claudia Kim, Wi Ha-jun
Claudia Kim (kiri) dan Wi Ha-joon (kanan)

Pelakon yang mantap juga termasuk Claudia Kim dan Wi Ha-joon yang kedua-duanya mendapat perhatian antarabangsa untuk kerja mereka. Claudia Kim memainkan watak Maeda, yang merupakan isteri kepada seorang pegawai berkuasa di Gyeongseong semasa zaman penjajah. Aktres itu aktif di pentas global menerusi filem Avengers: Age of Ultron dan Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, serta Siri Netflix Marco Polo.

Wi Ha-joon, yang memberi kesan abadi kepada penonton di seluruh dunia dengan peranannya dalam Permainan Squid dan kini memenangi penonton dalam Little Women, memainkan watak Gwon Jun-taek, kawan baik Tae-sang. Dia menyertai rancangan berbahaya Tae-sang dalam menyelamatkan orang yang hilang.

Di sebalik tabir barisan pelakon cemerlang ini adalah pasukan produksi berbakat yang terdiri daripada pembuat hit heavyweight. Pasukan ini diketuai oleh penulis skrip Kang Eun K, yang menulis drama dalam pelbagai genre seperti Dr. Romantic dan Kang Chi, the Beginning, dan pengarah Chung Dong-yoon, yang melenturkan ototnya yang kuat sebagai pencipta dalam Hot Stove League.

Gyeongseong Creature, sebuah kisah menarik tentang makhluk malang dan mereka yang menentang mereka, akan dikeluarkan secara global hanya di Netflix.

Lagi Mengenai Gyeongseong

Gyeongseong ialah nama bekas ibu kota Korea Seoul, dan nama yang digunakan semasa penjajahan Jepun. Siri yang akan datang menjemput penonton ke Gyeongseong 1945, sarang kekacauan yang disebabkan oleh makhluk yang tiba-tiba muncul dan mendatangkan malapetaka kepada dunia yang sudah bermasalah.

Maklumat Pengeluaran

Tajuk : Makhluk Gyeongseong

Diarahkan oleh: Chung Dong-yoon

Ditulis oleh: Kang Eun K

Dibintangi : Park Seo-jun, Han So-hee, Claudia Kim, Kim Hae-sook, Cho Han-cheul

Dihasilkan oleh : Story & Pictures Media

Dihasilkan bersama oleh : Studio Dragon, kakao ENTERTAINMENT

Diedarkan oleh : Netflix

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Wow! Jom Ujibakat! 16 BARIS Kembali Dengan Banyak Kejutan

Puteri Sarah Dedah Perkembangan Terkini Hubunganya Dengan Ira Kazar