in

Netflix Bakal Menerbitkan Siri Baru Berdasarkan Komik Frank Miller

Di dalam dunia komik nama Frank Miller memang cukup gah. Pelukis serta penulis komik veteran ini bertanggungjawab menghasilkan komik 300, Sin City, The Dark Knight Returns dan watak Elektra. Karya beliau yang seterusnya ialah novel grafik Cursed yang akan diadaptasi menjadi siri Netflix.

Netflix

Netflix SansCursed berlatarbelakangkan legenda King Arthur tetapi dari pandangan Nimue yang kemudiannya menjadi Lady in The Water. Siri sepanjang 10 episod ini turut menerima garapan Tom Wheeler sebagai penulis. Novel grafik Cursed akan muncul pada tahun 2019. Netflix belum lagi berfungsi bilakan siri terbaru ini akan distrim menerusi perkhidmatan mereka.

Netflix nampaknya giat menerbitkan siri bertemakan komik selepas Disney mengumumkan mereka akan melancarkan platform penstriman mereka. Mungkin risua kehilangan hak ke atas siri milik Marvel mereka telah bekerjasama dengan Rob Liefeld untuk Extreme Universe serta melabur ke dalam syarikat milik Mark Millar (Kick Ass, Kingsmen)

Sumber: Portal Amanz

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ifa Raziah Nafi Bedah Muka Untuk Nampak Cantik

TESIS CINTA UNTUK B Isi Slot Layar Asia