in ,

Nabila Razali Akui Sukar Untuk Buat Gimik Lagi

PADA zaman ini, terlalu banyak cara yang dilakukan bagi mempromosikan sesebuah produk. Strategi pemasaran dengan cara sensasi ‘viral’ kini telah menjadi salah satu taktik berkesan mendapatkan perhatian orang ramai.

Lihat sajalah situasi yang terjadi pada penyanyi, Nabila Razali yang selepas gimik yang dilakukan sebelum melancarkan video muzik lagu sensasinya, Pematah Hati.

Sebelum kejadian itu, tidak dapat dinafikan nama Nabila sebenarnya sedikit suram dalam industri walaupun telah menceburi dalam industri seni sejak menyertai program realiti Akademi Fantasia 2013.

Jelas Nabila, dia mengakui gimik yang dilakukannya bersama pelakon, Aedy Ashraf itu memberikan impak yang besar buat lagu tersebut serta melonjakkan namanya dalam industri.

Gimik seolah-olah mereka bercinta dan kemudiannya putus itu berjaya menarik perhatian khalayak ramai ketika itu namun penyanyi itu beranggapan gimik seperti itu sukar diulanginya di masa hadapan.

“Selepas melihat respons yang diterima sewaktu ingin mempromosikan single Pematah Hati, saya berpendapat gimik tidak boleh dibuat berulang kali.

“Disebabkan itu, untuk single baharu yang akan datang, saya masih tidak tahu sama ada akan wujud gimik atau tidak kerana segalanya bergantung pada keadaan,” katanya memetik laporan sebuah akhbar tempatan.

Ujarnya, tindak balas negatif dari netizen yang diterimanya bagi lagu tersebut secara tidak langsung telah membantu lagu Pematah Hati menjadi lebih dikenali.

Walaupun gimik kontroversi itu memberi impak besar kepada lagu tersebut, Nabila berkata ia bukanlah satu-satunya punca lagu berkenaan popular.

Sebaliknya, kata Nabila lagu Pematah Hati itu mempunyai aura dan tarikan tersendiri yang apatah lagi ia merupakan hasil tangan dua komposer terkenal, Hael Husaini dan Ezra Kong.

Bagi mengekalkan magis lagu popular itu, Nabila berharap single baharunya kelak akan turut dihasilkan komposer yang sama memandangkan Hael pandai menghasilkan lagu yang sesuai dengan kebolehan vokalnya.

“Buat masa sekarang saya masih mencari material yang sesuai untuk dijadikan sebagai single baharu kelak. Namun, buat sama sekarang saya ingin fokus kepada lagu Cahaya Juara.

“Memilih Hael bukan kerana ramai penyanyi berebut untuk mendapatkan khidmatnya. Disebabkan sebelum ini kami pernah bekerjasama, justeru saya selesa bekerja dengannya.

“Hael juga faham cita rasa dan kemampuan saya menyanyikan lagu berentak pop. Terus terang saya masih tidak mempunyai keyakinan untuk mendendangkan lagu berentak balada,” jelas Nabila.

Menurutnya, industri tempatan kini tidak mempunyai ramai penyanyi yang membawa rentak lagu pop, sekaligus membuatkan dirinya mahu terus menyanyikan lagu bergenre sebegitu selagi mempunyai rezeki dalam bidang muzik.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Grab the RM200 discount for the OPPO F5

PUMA Announces its Partnership with K-pop Group, BTS