in ,

Musim Ke-2 Drama Bersiri Suits Lebih Mencabar

Siri Inggeris berbentuk perundangan popular bertajuk “Suits” musim pertama pernah disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) awal tahun 2014 dan mendapat tempat di hati penonton.

Lalu sebagai hadiah dan penghargaan kepada penonton setia salurannya sempena ketibaan tahun baharu 2015, RTM bakal meneruskan kesinambungan keterujaan mengikuti setiap 16 episod “Suits” musim kedua mulai 4 Januari depan, setiap Ahad, pukul 9.00 malam di TV2.

Plot kisahnya untuk musim kedua ini berkembang dengan watak rakan kongsi pengasas, Daniel Hardman, kembali ke firma itu, dan Jessica dan Harvey takut dia ingin kembali ke kedudukan asalnya sebagai rakan pengurusan.

Jessica mengizinkan Mike untuk terus bekerja, walaupun telah mengetahui rahsianya. Harvey pula dituduh menanam bukti dan orang yang dipecat. Donna menemui dan memusnahkan dokumen itu, dan dia telah dipecat oleh Jessica.

Hardman dan Jessica tidak bersetuju atas menyelesaikan kes itu, akhirnya membawa Hardman untuk mencabar Jessica untuk jawatan sebagai rakan pengurusan. Hardman menjadi rakan pengurusan, tetapi ia tidak bertahan lama apabila Mike dan Harvey mendapati bahawa Hardman palsu telah menanam dokumen yang Harvey dan Donna kononnya telah musnahkan.

Setelah dilakukan undian, Jessica mendapat semula kedudukan sebagai rakan pengurusan itu. Nenek Mike meninggal dunia, dan terdapat perubahan yang ketara dalam dirinya. Dia lebih menghargai perkahwinan dengan cinta pertamanya kini. Rachel mendapati mereka bersama-sama, yang membawa kepada keretakan dalam hubungan mereka.

Hardman kembali untuk bertarung dengan firma lamanya, bekerja sebagai seorang peguam kontrak untuk ayah Rahel, peguam percubaan terkenal Robert Zane, pada beberapa tindakan diskriminasi jantina.

Jessica bersetuju untuk penggabungan dengan firma UK pesaing Harvey, Scottie, yang diketuai oleh Edward Darby (Conleth Hill), membolehkan mereka untuk mengalahkan Hardman.

Harvey cuba tetapi gagal untuk menghentikan penggabungan itu. Mike mendedahkan rahsianya kepada Rahel, selepas dia ditolak masuk ke Harvard.

Lalu apakah yang terjadi seterusnya? Musim kedua ini dibintangi oleh Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Rick Hoffman, Sarah Rafferty dan Gina Torres.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Give Water Project by BROS

Kisah Pemakai Hijab Penuh Berinspirasi