in

Mimpi Ke Bintang Bersiaran dari RTM Kuching Sarawak

Peserta Mimpi Ke Bintang Bakal Beraksi Dari Kuching Sarawak

Seramai 21 peserta berentap ke pentas pencarian bakat 1Malaysia menerusi Mimpi Ke Bintang direalisasikan Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Program pencarian bakat 1Malaysia ini telah berlangsung di sektar Zon Utara bertempat di RTM Alor Setar, Kedah pada 13 Oktober, hari Sabtu , jam 9.00 malam mendapat sambutan baik dan diterima dengan jumlah penyertaan dari orang ramai.

Antara bakat yang dipertandingkan ialah bakat lawak jenaka, akrobatik, silap mata, bermain alat muzik yang unik, kebolehan kreatif mencipta sesuatu, kepantasan luar biasa, kebolehan luar biasa anggota tubuh / minda, formasi kreatif, kebolehan meniru bunyi / suara dan keberanian luar biasa.

Minggu ini Mimpi Ke Bintang akan bersiaran secara langsung dari RTM Kuching, Sarawak pada 20 Oktober 2012, bermula jam 9.00 malam di saluran TV2. Program selama sejam setengah diceriakan lagi dengan pengacara Azad Jazmin yang sentiasa mencuit hati.

Pada Sabtu lepas, seramai 21 peserta telah mempamerkan bakat masing-masing termasuklah, antara peserta yang berjaya melayakkan diri ke Separuh Akhir dengan memenuhi isyarat ‘Lampu Biru’ dari para juri ialah Nik Khairul Anuar Iskandar ( bakat bermain Bola Keranjang secara individu), Abdul Hakim Bin Azman ( Bakat Silap Mata), Kumpulan 3 F ( bakat Main Skipping), Safari Bin Ahmad ( bakat bermain api), Kumpulan Serunai Dara ( bakat bermain muzik traditional), Mohd Shahmi Bin Mohamad ( bakat bermain Kiub Puzzle), Mohd Shukri ( bakat Silap Mata), Amirul ( bakat Silap Mata), Nor Amyra Zulkifli (bakat meniru suara animasi Upin & Ipin ) , Mohd Aiman ( bakat bakat Silap Mata), Mohd Fairuz Helmi ( bakat Silap Mata), Muhamad Hafiz Alias ( bakat Bermain Ular ), Kumpulan Pusaka( bakat bermain muzik traditional).

Menyusul lokasi uji bakat berikutnya bertempat di RTM Kuching Sarawak (15 hingga 18 Oktober 2012), Kompleks JKKN Melaka (5 hingga 8 November 2012), Kompleks JKKN Sabah (3 hingga 6 Disember 2012) dan lokasi terakhir di RTM Seremban, Negeri Sembilan (10 hingga 13 Disember 2012). Proses uji bakat dikesemua lokasi bermula jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang.

Jangan lupa saksikan bakat – bakat 1Malaysia yang besinar dalam Mimpi Ke Bintang secara langsung dari RTM Kuching Sarawak pada 20 Oktober 2012, Sabtu, jam 9.00 malam di TV2.

Mimpi Ke Bintang Bersiaran dari RTM Kuching Sarawak

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senarai Drama Terbaik Sempena Aidiladha di RTM

Showcase HOT CHELLE RAE Live In Malaysia