in

Mikha Tambayong Dalam Teater Gerimis Mengundang

Pelakon remaja popular dari Indonesia, MIKHA TAMBAYONG,18, telah memeterai persetujuan untuk terlibat dalam pementasan teater muzikal romantik, GERIMIS MENGUNDANG, yang akan diadakan di pentas berprestij, ISTANA BUDAYA, bermula 27 MAC – 8 APRIL 2012.

MIKHA TAMBAYONG yang sedang popular di kaca televisyen dengan memegang watak NADA dan CINTA dalam sinetron muzikal NADA CINTA, ini melahirkan rasa kegembiraan kerana diberikan peluang terlibat dalam pementasan teater di Malaysia.

Mikha Tambayong

Bagi MIKHA, ini merupakan peluang bagi peminat di negara ini, mengenali dan bertemu dengannya secara dekat dan sebaliknya, apabila berada di Kuala Lumpur untuk pementasan, penghujung Mac nanti.

Persetujuan itu dicapai sebentar tadi, dalam acara ringkas yang turut dihadiri oleh AHMAD IDHAM AHMAD NADZRI, selaku pengarah teater GERIMIS MENGUNDANG, juga DATUK MD AFENDI HAMDAN dari ERAMA CREATIVE. Selain itu, KAMAL ADLI selaku pelakon utama yang akan bergandingan dengan MIKHA TAMBAYONG juga turut berada di JAKARTA, INDONESIA.

Mengikut jadual MIKHA TAMBAYONG akan berada di KUALA LUMPUR bermula awal MAC untuk sesi latihan teater yang akan dilakukan di sini.

Teater GERIMIS MENGUNDANG diinspirasikan dari filem GERIMIS MENGUNDANG lakonan KAMAL ADLI dan OLIVIA JENSEN yang akan ditayangkan dalam 2012.

Penghasilan teater juga filem GERIMIS MENGUNDANG ini adalah bertujuan dalam mengeratkan lagi hubungan serumpun di antara dua negara tetangga, MALAYSIA dan INDONESIA, melalui karya seni.

Teater GERIMIS MENGUNDANG arahan AHMAD IDHAM AHMAD NADZRI dan dibintangi oleh KAMAL ADLI dan MIKHA TAMBAYONG akan dipentaskan di ISTANA BUDAYA, bermula 27 Mac hingga 8 April 2012, diterbitkan oleh EXCELLENT PICTURES, ERAMA CREATIVE dan GLOBAL NETWORK.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Win John Carter Los Angeles Premiere

Siaran Langsung 3D Pertandingan Golf Terbuka Sony