in , ,

Mat Kilau Cilik Jadi Perhatian di Youtube, 12 Hari Cecah 60 Ribu Tontonan

Walaupun demam Mat Kilau (tonton sini) sudah pun makin reda, filem Mat Kilau (tonton sini) turut mendapat pelbagai versi parodi dan timbul perbualan di media sosial. Malah, ada juga yang menganjurkan pertandingan video pendek yang mengambil ilham dari filem berkenaan. Baguslah untuk semarakkan rasa cinta dengan perjuangan anak bangsa gitu.

Jabatan Pendidikan Negeri Perlis tidak ketinggalan dalam menganjurkan pertandingan video pendek berkisar tentang Mat Kilau

Antara video yang menyertai pertandingan tersebut yang mencuri perhatian ialah babak lakon semula babak Mat Kilau dari pelajar SK Putra.

Selepas 12 hari dimuat naik, filem pendek ini berjaya mendapat tontonan lebih 60 juta di Youtube. Sememangnya jika dilihat pada kualiti, video pendek ini berjaya memperlihatkan kematangan dari aspek pembikinan filem. 

Mat Kilau kini sudah boleh ditonton di Netflix. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tony Fernandes Airasia-2020

AirAsia Catat Jualan Pecah Rekod, Setengah Juta Tempat Duduk Laris

Bella Astilah | 12

Bella Astillah Tak Akan Mesej Suami Orang, Walau Ketika Urusan Kerja Sekalipun!