in ,

Mael Lengahkan Konsert Rockestra XPDC

Petikan berita dari Mstar Online memberitahu tentang apa yang berlaku semasa Konsert Rockestra XPDC yang berlangsung di Stadium Merdeka semalam. Di mana Mael, vokalis XPDC tidak muncul-muncul di pentas mengundang kemarahan penonton. Namun, apa-apa pun, konsert telah berlangsung dalam suasana yang aman.

Keterujaan peminat rock menyaksikan kebangkitan XPDC dalam Konsert Rockestra XPDC: Aku Masih Disini terjejas apabila vokalisnya Mael tidak muncul pada waktu dijanjikan yang berlangsung di Stadium Merdeka di sini pada malam Sabtu.

Meskipun kesemua anggota XPDC Eddie (bes), Lola (deram) Izu (gitaris) telah memulakan persembahan pembukaan di atas pentas, tetapi kelibat Mael tidak kelihatan dan lebih mengundang kemarahan penonton apabila seorang penyanyi tidak dikenali menggantikan tempatnya menyanyikan sebuah lagu Hidup Bersama.

Kemudian konsert dihentikan buat sementara waktu sehingga membuatkan penonton tertanya-tanya apa yang sedang berlaku sebenarnya.

Peminat resah menunggu kemunculan Mael di Konsert Rockestra XPDC

Tepat pukul 10 malam, Mael muncul memohon maaf atas kelewatannya dengan alasan terdapat sedikit kekecohan berlaku di belakang pentas.

“Semua tak balik lagi kan? Maafkan saya, ada sedikit kekecohan di belakang (pentas) tadi,” katanya yang cuba menenangkan penonton.

Kumpulan itu kemudian terus memulakan persembahan tanpa membuang masa dengan lagu Kita Peng Yu, Hamba Abdi dan Bahalol.

Walaupun marah dengan kelewatan Mael, persembahan vokalis itu bagaimanapun berjaya memukau penonton seolah-olah tiada apa yang berlaku.

Kemudian diikuti dengan lagu medley Aku Dan Sesuatu, Hentian Ini dan Titian Perjalanan membuatkan kira-kira 2,000 penonton seakan histeria dan menyanyi bersama-bersama.

Mael sempat berinteraksi dengan penonton menyatakan keterujaannya menghiburkan peminat-peminat selepas sekian lama tidak mengadakan persembahan.

“Terima kasih buat peminat-peminat saya yang sanggup datang berkumpul bersama-sama kami.

“Sebenarnya saya ada skrip untuk bercakap dengan anda semua tetapi kerana ‘angin monsun’ yang terkena pada saya tadi membuatkan saya tak ingat dah. Yang penting kita layan lagu-lagu zaman muda kita ok!” katanya sebelum meneruskan persembahan.

Dalam pada itu, interaksi Mael dengan penonton-penonton secara spontan membuatkan mereka terhibur dengan gelagatnya yang ‘slumber’.

Sebanyak 26 buah lagu disampaikan dalam konsert hampir dua jam itu, antaranya ialah Selendang Merdeka, Penyakit Gatal, Jangan Tak Mandi, Nafisa, Hijau Bumi Tuhan, Puing Cinta, Senapang Patah dan Kopi Dangdut.

Konsert itu juga bersempena menyambut ulang tahun XPDC yang ke-26 sejak ia mula ditubuhkan pada tahun 1989.

XPDC menutup persembahan menerusi lagu-lagu terakhir mereka iaitu Apa Nak Dikata, Raja Kertaa, Khilaf, Tak Nak Jadi Sochai dan Semangat Yang Hilang.

Konsert Rockestra XPDC: Aku Masih Disini dianjurkan oleh DuaLaris Event.

Sumber: Mstar Online

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Apa Yang Uniknya Filem THE WALK?

Tahniah! KRU Sambut Ulangtahun Ke-23